We kunnen het niet vaak genoeg benoemen. Een optimale checkout bevat meerdere bezorgopties. Daarom combineer je bij SendCloud verzendopties en vervoerders, om de beste match met jouw webshop te maken. Vanaf nu kun je via SendCloud daarom ook gebruik maken van DHL Express. Op die manier kun je voldoen aan de veeleisende consument, ook op internationaal vlak. Hoe de nieuwe verzendoptie werkt en waarom je gebruik zou willen maken van de nieuwe premium verzendoptie lees je in deze blog.

DHL Express voor binnen- en buitenland zendingen

DHL Express is een premium verzendoptie van DHL, welke je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale zendingen. Met een netwerk dat bestaat uit 220 landen is DHL wereldwijd marktleider wanneer het gaat om express bezorging. Met een express levering kun je ervoor zorgen dat je pakket wordt geleverd in een exact tijdvak.

Dit wordt door veel online shoppers als bezorgoptie gekozen, omdat ze hierdoor precies weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Daarnaast verlaag je er ook nog eens het aantal mislukte afleverpogingen mee. Waarom zou je DHL Express gebruiken, wat zijn de voorwaarden en hoe werkt het?

We lichten de nieuwste verzendoptie via SendCloud graag voor je uit, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

DHL Express verzenden met SendCloud

Voordelen DHL Express via SendCloud

Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Daarnaast verhoog je ook nog eens de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging. Op internationaal vlak kun je consumenten ook de keuze geven in jouw checkout en snelle levering garanderen. De voordelen voor je op een rij:

 • Snelst mogelijke express levering wereldwijd
 • Levering op eerstvolgende werkdag vóór 09:00 uur en tussen 09:00 en 12:00 uur voor binnenland zendingen
 • Levering vóór het einde van de eerst mogelijke werkdag voor wereldwijde zendingen
 • Premium verzendoptie
 • Een extra bezorgoptie in je checkout waarmee je conversie verhoogt
 • SMS tracking
 • Gratis pick-up
 • Volledig automatisch verzonden via SendCloud
 • Voordelig aanvullend verzekerd via de SendCloud Insurance
 • Extra service voor je klanten met On Demand Delivery

Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt. Het is afhankelijk van de bestemming hoelang je pakket daadwerkelijk onderweg is. Bekijk hier per bestemming hoe snel je pakket wordt afgeleverd.

On Demand Delivery voor al je Express zendingen

DHL Express bevat standaard ‘On Demand Delivery’. Hiermee krijgt je klant de mogelijkheid om flexibele afleveringsmogelijkheden te kiezen, zodra jij het pakket hebt verzonden. Nadat jouw zending is overgedragen aan DHL Express, krijgt je klant bericht per SMS en/of e-mail met een link naar het On Demand Delivery systeem. Hier kan de klant zelf kiezen of hij gebruik wil maken van afhaalpuntlevering, een andere afleverdatum en meer. Op die manier bied je nog meer service aan je klant, zonder dat het je extra werk kost. Meer over On Demand Delivery vind je hier.

DHL Express domestic vóór 09:00 uur

We komen allemaal tijd te kort en consumenten willen het liefst hun pakketje direct ontvangen, zodra ze op de “bestel” button hebben geklikt. Om hierin tegemoet te komen kan DHL Express voor 09:00 uur een interessante oplossing zijn. DHL garandeert namelijk dat het pakket de volgende werkdag altijd voor 09:00 uur wordt geleverd. Deze verzendoptie is beschikbaar voor binnenlandse zendingen en brengt een aantal extra voordelen met zich mee:

 • Handig voor producten die supersnel dienen te worden geleverd, zoals houdbare producten
 • Tijd-specifieke levering
 • Pick-up aan het einde van de middag combineren met vroege levering
 • Real-time tracking
 • Extra maatregelen voor prioriteitszendingen

Hoe werkt DHL Express met SendCloud?

Heb je al een account bij SendCloud, dan kun je ook supersnel aan de slag met de nieuwe verzendoptie. Maak je gebruik van je eigen contract? Dan kun je vanaf nu DHL Express met één klik activeren in je verzendomgeving en gelden je eigen (prijs)afspraken. Bij “mijn contracten” activeer je jouw huidige credentials en kun je direct aan de slag. Je hebt geen aparte credentials nodig om SendCloud te gebruiken.

Maak je vooral geen zorgen als je zelf geen contract hebt met DHL. Je kunt via de SendCloud kortingstarieven ook aan de slag met DHL Express. Je kunt dan gebruikmaken van een gratis pick-up service, waarbij DHL je pakket op een afgesproken tijd komt ophalen. In je prijsoverzicht vind je de kosten per gewichtsklasse en bestemming.

DHL Express is een premium verzendoptie, de kosten voor een zending zijn afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt en het gewicht van de zending. Is dit uitsluitend binnenlands? Dan kun je kiezen tussen levering voor 09:00 en voor 12:00 uur. De prijs is afhankelijk van je keuze.

Zodra je DHL geactiveerd hebt, zijn DHL Express domestic (09:00 en 12:00 uur) en DHL Express Worldwide beschikbaar in je verzendomgeving. Maak je gebruik van Smart Shipping Rules? Stel dan in met welke voorwaarden je automatisch voor DHL Express wilt kiezen om fouten te voorkomen.

pick-up SendCloud

Zodra je weet met welke express optie je aan de slag wil, print je de labels in één klik en zodra je pakketten zijn opgehaald volgen jij en je klant het pakket op de voet.

Voorwaarden DHL Express Domestic

Houd altijd rekening met de voorwaarden van de vervoerder waarmee je verzendt. Wanneer je deze negeert, is de kans op extra toeslagen erg hoog. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden per verzendoptie voor je op een rij:

DHL Express Domestic 9:00 uur

Deze verzendoptie geldt voor alle leveringen vóór 09:00 uur op de eerstvolgende werkdag binnen Nederland. Houd rekening met de volgende voorwaarden om toeslagen te voorkomen:

 • Maximum gewicht per stuk is 30 kg
 • Maximum afmetingen per stuk 120x80x80 (LxBxH)
 • Maximum volumegewicht is 200 kg per m3 (LxBxH/5000)
 • Totale zending mag 300 kg zijn (geen pallets)
 • Kosten per zending zijn afhankelijk van gewichtsklasse

Houd er rekening mee, wanneer je pakket langer is dan 120 cm of zwaarder dan 30 kg/200 kg volumegewicht, dat er toeslagen worden verrekend door DHL. Deze onverwachte verrassingen zijn nooit leuk, neem daarom nooit het voordeel van de twijfel. Neem gerust contact op met onze salesafdeling wanneer je twijfelt over je zending.

DHL Express Domestic 12:00 uur

Deze verzendoptie geldt voor alle leveringen tussen 09:00 en 12:00 uur op de eerstvolgende werkdag binnen Nederland. Ook hierbij gelden een aantal voorwaarden. Het voordeel van deze verzendoptie is dat hij goedkoper is dan levering voor 09:00 uur en een hoger gewicht per stuk mogelijk is.

 • Maximum gewicht per stuk is 70 kg
 • Maximum afmetingen per stuk 120x80x80 (LxBxH)
 • Maximum volumegewicht is 200 kg per m3 (LxBxH/5000)
 • Totale zending mag 300 kg zijn (geen pallets)
 • Kosten per zending zijn afhankelijk van gewichtsklasse

Houd er rekening mee, wanneer je pakket langer is dan 120 cm of zwaarder dan 70 kg/200 kg volumegewicht, dat er toeslagen worden verrekend door DHL. Deze onverwachte verrassingen zijn nooit leuk, neem daarom nooit het voordeel van de twijfel. Neem gerust contact op met onze salesafdeling wanneer je twijfelt over je zending.

Voorwaarden DHL Express Worldwide

DHL Express Worldwide heeft een aantal extra voordelen. Zo mag het totale gewicht van de zending aanzienlijk hoger zijn.

 • Aflevering vóór het einde van de eerstmogelijke werkdag
 • Maximum afmeting per stuk is 120x80x80 (LxBxH)
 • Maximum gewicht per stuk is 70 kg
 • Maximum volumegewicht is 200 kg per m3 (LxBxH/5000)
 • Totale zending mag 1000 kg zijn (geen pallets)

Houd er rekening mee, wanneer je pakket langer is dan 120 cm of zwaarder dan 70 kg/200 kg volumegewicht, dat er toeslagen worden verrekend door DHL. Deze onverwachte verrassingen zijn nooit leuk, neem daarom nooit het voordeel van de twijfel. Neem gerust contact op met onze salesafdeling wanneer je twijfelt over je zending.

Wat is het volumegewicht?

Het volumegewicht of zoals DHL het ook wel noemt, het volumetrisch gewicht, geeft aan wat de dichtheid van het pakket is. Dit gewicht wordt berekend en vergeleken met het feitelijke gewicht van de zending om vast te stellen welke groter is. Op die manier kan te zware belading worden voorkomen en wordt er gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk verzendproces. Vergelijk het volumegewicht altijd met het werkelijke gewicht van je zending. De zwaarste van de twee geldt als facturatiegewicht.

Bereken je eigen volumegewicht:

[calculoid id=”16013″ show_title=”0″ show_description=”0″]

Volumetrisch gewicht DHL Express

Direct aan de slag met DHL Express?

Je kunt direct aan de slag met DHL Express, zowel met je eigen contract als via de SendCloud kortingstarieven. Ga daarvoor naar je SendCloud verzendomgeving en activeer DHL Express als verzendmethode bij vervoerders & prijzen. Wanneer je al een contract hebt met DHL Express kun je dezelfde “credentials” invoeren in je SendCloud omgeving.

Je kunt een gratis pick-up inplannen, automatisch, via je SendCloud omgeving. Hierin stel je zelf in vanaf hoelaat en tot hoelaat DHL mag langskomen voor een pick-up. Houd hier wel een range van minimaal 2 uur aan. Je kunt je pakketten ook afgeven bij DHL Express servicepunten. Let op dat normale DHL punten niet altijd DHL Express servicepunten zijn. Hier vind je alle DHL Express punten bij je in de buurt. Stay tuned! We houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Tot slot veel extra orders toegewenst, die supersnel kunnen worden verzonden!

Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt

5/5 3 ratings

2 Comments

 • Michael schreef:

  Kan ik deze wel afgeven bij een DHL punt? Zonder dat dit een business point hoeft te zijn?

  • Iris Dings schreef:

   Hi Michael,

   Bedankt voor je interesse! Het is nog niet mogelijk deze bij een DHL punt af te geven. Dit komt er wel aan! Je kunt wel een gratis pick-up inplannen via de SendCloud omgeving, waardoor je dus zelf ook niet naar een DHL punt hoeft te rijden voor je Express zendingen.

   –Iris

Leave a Reply