Skip to main content

DHL Express is een interessante optie voor internationale zendingen. We kunnen het niet vaak genoeg benoemen: een optimale checkout bevat meerdere bezorgopties. Daarom combineer je bij Sendcloud meerdere verzendopties en vervoerders, om de beste match met jouw webshop te maken. Zo kun je voldoen aan de veeleisende consument, op nationaal en internationaal vlak.

Hoe werkt de verzendoptie, wat zijn de voordelen en waarom zou je er gebruik van willen maken? We delen antwoorden op veelgestelde vragen over deze verzendoptie met je!

Wat is DHL Express?

DHL Express is een premium verzendoptie van DHL, die je kunt inzetten voor nationale én internationale zendingen.

Met een netwerk dat bestaat uit 220 landen is DHL wereldwijd marktleider wanneer het gaat om express bezorging. Met een express levering kun je ervoor zorgen dat je pakket wordt geleverd in een exact tijdvak.

Dit wordt door veel online shoppers als bezorgoptie gekozen, omdat ze hierdoor precies weten wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Daarnaast verlaag je er het aantal mislukte afleverpogingen mee.

Waarom zou je DHL Express gebruiken, wat zijn de voorwaarden en hoe werkt deze verzendoptie via Sendcloud? We lichten het graag voor je uit, zodat jij er je voordeel mee kunt doen.

DHL Express via Sendcloud

DHL Express versus DHL Parcel

Express staat los van DHL Parcel en biedt diverse internationale expresdiensten met veelzijdige en betrouwbare leveringsmogelijkheden. DHL Express is dus geen DHL Parcel. Onderstaande tabel toont de verschillen.

DHL Express

DHL Parcel

Binnen Nederland de volgende ochtend geleverd Binnen Nederland de volgende dag geleverd
Wereldwijde dekking Europese dekking
Snelste levering wereldwijd Levertijd is afhankelijk van bestemming
30-70 kg maximaal 20 kg
Geen palletzendingen Palletzending mogelijk tegen extra tarief

Meer weten over DHL Parcel? We schreven een artikel over DHL Parcel ofwel DHLForYou en DHL Europlus? Verzend je regelmatig kleine, lichte pakketjes naar wereldwijde bestemmingen? Dan kan DHL Globalmail een interessante verzendoptie voor je zijn.

Wanneer levert DHL Express?

DHL Express levert op drie verschillende momenten:

 • Vóór 09:00 uur op de eerstvolgende werkdag (DHL Express Domestic)
 • Levering tussen 09:00 en 12:00 uur op de eerstvolgende werkdag binnen Nederland (DHL Express Domestic voor 12 uur)
 • Levering voor het einde van de eerst mogelijke werkdag (DHL Express Worldwide)

Afhankelijk van de gekozen verzendoptie wordt de tijdstijd bepaald. DHL Express is een premium verzendoptie en levert ook op zaterdag.

Voordelen DHL Express via Sendcloud

Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Daarnaast verhoog je hiermee de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging.

Op internationaal vlak kun je consumenten ook de keuze geven in jouw checkout en snelle levering garanderen. De voordelen voor je op een rij:

 • Snelst mogelijke express levering wereldwijd
 • Levering op eerstvolgende werkdag vóór 09:00 uur en tussen 09:00 & 12:00 uur voor binnenland zendingen
 • Levering vóór het einde van de eerst mogelijke werkdag voor wereldwijde zendingen
 • Premium verzendoptie
 • SMS tracking
 • Gratis pick-up
 • Volledig automatisch verzonden via Sendcloud
 • Voordelig aanvullend verzekerd via de Sendcloud Insurance
 • Extra service voor je klanten met On Demand Delivery

Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt. Wanneer er wordt geleverd is afhankelijk van de bestemming hoelang je pakket daadwerkelijk onderweg is.

Bekijk hier per bestemming hoe snel je pakket wordt afgeleverd.

DHL Express eenvoudig koppelen aan je webwinkel? Probeer Sendcloud nu gratis en start direct met verzenden!

DHL On Demand Delivery voor al je Express zendingen

Via On Demand Delivery krijgt je klant de mogelijkheid om flexibele afleveringsmogelijkheden te kiezen, zodra jij het pakket hebt verzonden.

Nadat de zending is overgedragen aan DHL Express, krijgt je klant bericht per SMS en/of e-mail met een link naar het On Demand Delivery systeem.

Hier kan de klant zelf kiezen of hij gebruik wil maken van afhaalpuntlevering, een andere afleverdatum en meer. Op die manier bied je nog meer service aan je klant, zonder dat het je extra werk kost.

Uitgelicht: DHL Express domestic voor 09:00 uur

We komen allemaal tijd te kort en willen het liefst ons pakketje direct ontvangen, zodra we op de bestelknop hebben geklikt. DHL Express domestic voor 09:00 uur is daarom een interessante oplossing.

DHL garandeert namelijk dat het pakket de volgende werkdag altijd voor 09:00 uur wordt geleverd. Deze verzendoptie is beschikbaar voor binnenlandse zendingen en brengt een aantal extra voordelen met zich mee:

 • Handig voor producten die supersnel dienen te worden geleverd, zoals houdbare producten
 • Tijd-specifieke levering
 • Pick-up aan het einde van de middag combineren met vroege levering
 • Realtime tracking
 • Extra maatregelen voor prioriteitszendingen

DHL Express nu beschikbaar via Sendcloud

Wat kost verzenden met DHL Express?

De kosten van een zending met DHL Express hangen af van de bestemming van je pakket, maar bijvoorbeeld ook van het gewicht en de snelheid van levering.

Wil je weten wat een pakket verzenden met DHL Express via Sendcloud kost? Gebruik dan onze prijscalculator om de via Sendcloud beschikbare verzendopties en prijzen te zien.Voorwaarden DHL Express: Domestic & Worldwide

Het is altijd belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de vervoerder waarmee je verzendt. Doe je dit niet, dan loop je het risico op toeslagen. We zetten de belangrijkste voorwaarden per verzendoptie voor je op een rij:

DHL Express Domestic voor 9:00 uur

Deze verzendoptie geldt voor alle leveringen vóór 09:00 uur, op de eerstvolgende werkdag binnen Nederland. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

 • Maximum gewicht per stuk: 30 kg
 • Maximum afmetingen per stuk: 120 x 80 x 80 cm (L x B x H)
 • Maximum volumegewicht: 200 kg per m3 (LxBxH/5000)
 • Maximum gewicht totale zending: 300 kg (geen pallets)
 • Kosten per zending zijn afhankelijk van gewichtsklasse

Wanneer je pakket langer is dan 120 cm of zwaarder dan 30 kg of het volumegewicht van 200 kg, rekent DHL toeslagen.

Deze onverwachte verrassingen zijn nooit leuk, dus neem het risico niet. Neem gerust contact op met onze salesafdeling wanneer je twijfelt over een zending.

DHL Express Domestic voor 12:00 uur

Deze verzendoptie geldt voor alle leveringen tussen 09:00 en 12:00 uur, op de eerstvolgende werkdag binnen Nederland. Het voordeel van deze optie is dat hij goedkoper is dan levering voor 09:00 uur.

Ook is er hierbij een hoger gewicht per stuk mogelijk. De voorwaarden die hierbij gelden zijn als volgt:

 • Maximum gewicht per stuk: 70 kg
 • Maximum afmetingen per stuk: 120 x 80 x 80 cm (L x B x H)
 • Maximum volumegewicht: 200 kg per m3 (L x B x H/5000)
 • Maximum gewicht totale zending: 300 kg (geen pallets)
 • Kosten per zending zijn afhankelijk van gewichtsklasse

Ook bij DHL Express Domestic voor 12 uur, dien je rekening te houden met deze voorwaarden om toeslagen te voorkomen.

Voorwaarden DHL Express Worldwide

DHL Express Worldwide heeft een aantal extra voordelen. Zo mag het totale gewicht van de zending aanzienlijk hoger zijn.

Bij deze verzendoptie kun je rekenen op aflevering vóór het einde van de eerst mogelijke werkdag. De voorwaarden:

 • Maximum afmeting per stuk: 120 x 80 x 80 cm (L x B x H)
 • Maximum gewicht per stuk: 70 kg
 • Maximum volumegewicht: 200 kg per m3 (L x B x H/5000)
 • Maximum gewicht totale zending: 1000 kg zijn (geen pallets)

Net zoals bij DHL Express Domestic (voor 9:00 uur en voor 12:00 uur), moet je ook bij DHL Express Worldwide rekening houden met de voorwaarden om toeslagen te voorkomen.

Wat is het volumegewicht?

Het volumegewicht (of zoals DHL het ook wel noemt ‘volumetrisch gewicht’) geeft aan wat de dichtheid van het pakket is. Dit gewicht wordt berekend en vergeleken met het feitelijke gewicht van de zending om vast te stellen welke groter is.

Op die manier kan te zware belading worden voorkomen en wordt er gestreefd naar een zo efficiënt mogelijk verzendproces. Vergelijk het volumegewicht altijd met het werkelijke gewicht van je zending.

De zwaarste van de twee geldt als facturatiegewicht.

Volumetrisch gewicht DHL Express

DHL Paperless trade voor al je DHL Express zendingen

Per jaar wordt 8.8 miljoen hectare aan bos gekapt voor het produceren van papier. Bij het verzenden van internationale zendingen is helaas heel wat papierwerk nodig. Daarnaast kost het ontzettend veel tijd om de juiste douaneformulieren in te vullen en toe te voegen aan wereldwijde zendingen. Daarom is DHL Paperless Trade ontwikkeld (PLT).

Via DHL Express Paperless Trade worden de douaneformulieren digitaal naar DHL doorgestuurd. Dit scheelt een hoop gedoe, tijd en moeite.

Via Sendcloud gaat het volledig automatisch. Zodra je de informatie voor de douane hebt ingevuld in de software en een label creëert, worden de documenten automatisch digitaal naar DHL verzonden.

Hoe werkt DHL Express met Sendcloud?

Heb je al een account bij Sendcloud? Dan kun je direct aan de slag met deze verzendoptie.

Maak je gebruik van je eigen contract? Dan kun je DHL Express in één klik activeren in je verzendomgeving en gelden je eigen (prijs)afspraken. Bij ‘Mijn contracten’ activeer je je huidige credentials en kun je direct aan de slag.

Heb je geen contract met DHL? Dan kun je via de Sendcloud kortingstarieven aan de slag met DHL Express. Je profiteert dan van een gratis pick-up service, waarbij DHL je pakket op een afgesproken tijd ophaalt.

Je kunt zelf instellen vanaf hoelaat tot hoelaat DHL mag langskomen voor een pick-up. Houd hierbij altijd een range aan van minimaal 2 uur.

Pick-up inplannen DHL Express via Sendcloud

Je kunt je pakketten ook afgeven bij Express servicepunten. Maar let op: niet alle normale DHL punten zijn ook een Express punt. Hier vind je alle DHL Express punten bij je in de buurt.

DHL Express is een premium verzendoptie. De kosten voor een zending zijn afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt en het gewicht van de zending. In je prijsoverzicht vind je de kosten per gewichtsklasse en bestemming.

Maak je gebruik van smart shipping rules? Stel dan in met welke voorwaarden je automatisch voor DHL Express wilt kiezen om fouten te voorkomen.

Zodra je weet met welke Express optie je aan de slag wilt, print je labels in één klik en als je pakketten zijn opgehaald volgen jij en je klant het pakket op de voet.

Happy shipping! Mocht je nog vragen hebben over DHL Express, laat dan gerust een reactie achter.

Op zoek naar de juiste vervoerder en verzendoptie voor jouw zendingen? Bekijk dan welke vervoerders zoals PostNL, DHL, DPD en meer bij jouw webshop passen

Iris Dings

Als Content Marketing Specialist duikt Iris heel graag voor je in het toetsenbord. Met een grote passie voor Marketing en een sterke interesse in E-commerce en Logistiek schrijft ze regelmatig over hoe je het allerbeste uit je webshop kunt halen.

2 Reacties

 • Michael schreef:

  Kan ik deze wel afgeven bij een DHL punt? Zonder dat dit een business point hoeft te zijn?

  • Iris Dings schreef:

   Hi Michael,

   Bedankt voor je interesse! Het is nog niet mogelijk deze bij een DHL punt af te geven. Dit komt er wel aan! Je kunt wel een gratis pick-up inplannen via de Sendcloud omgeving, waardoor je dus zelf ook niet naar een DHL punt hoeft te rijden voor je Express zendingen.

   –Iris