Skip to main content

Verzend jij als webshop regelmatig kleine, lichte pakketjes met een lage waarde? En zoek je een voordelige manier om meerdere pakketjes tegelijk internationaal te verzenden? Als het antwoord ja is, dan is Deutsche Post International (DHL GLOBALMAIL) een interessante optie voor jouw webshop.

In dit artikel leggen we je uit wat deze verzendoptie inhoudt en waarom het een goede oplossing kan zijn voor jouw wereldwijde zendingen!

Wat is DHL GLOBALMAIL (Deutsche Post International)?

DHL GLOBALMAIL, ofwel Deutsche Post International is een verzendmethode waarmee je meerdere kleine pakketjes naar verschillende internationale klanten kunt verzenden.

Het is een samenwerking tussen DHL Express en moederbedrijf Deutsche Post. Voor Deutsche Post International werken beide partijen samen met lokale postdiensten wereldwijd. 

Binnen Deutsche Post International (DHL GLOBALMAIL) heb je 2 diensten: Packet Priority en Packet Tracked, ookwel DHL GLOBALMAIL en DHL GLOBALMAIL PLUS. Beiden bieden dezelfde basisdiensten aan, maar met Packet tracked ofwel DHL GLOBALMAIL PLUS wordt het pakket iets sneller bezorgd, heb je extra tracking en moet de klant tekenen voor ontvangst.

Verzenden met Deutsche Post International is makkelijk:

  1. Verpak en adresseer al je kleine pakketjes los van elkaar en label elk pakket apart met een verzendlabel van Deutsche Post (DP).
  2. Stop alle pakketjes in één grote verzenddoos of -tas.
  3. Frankeer deze tas of doos met een Deutsche Post International-waybill, en zend hem rechtstreeks naar het Deutsche Post International Mail Center in Frankfurt.

DHL Express biedt ook een gratis ophaalservice aan voor deze verzendmethode. Indien je daar gebruik van maakt hoef je alleen maar te wachten totdat de koerier jouw bulkpakket komt ophalen.

Zodra de tas of doos in Frankfurt aankomt, opent DHL Express je bulkzending. Vervolgens verzenden ze alle losse pakketjes naar de landen waar ze naartoe moeten. Aangekomen in het land van bestemming worden de pakketjes verder verwerkt door de lokale postdiensten.

Doordat je de pakketjes rechtstreeks naar het sorteercentrum van Deutsche Post International verstuurt, verkort je de verzendtijd. Daarnaast bespaar je geld dankzij het netwerk van lokale postbedrijven van DHL Express.  

Met Deutsche Post International heb je ook de optie om makkelijk de verzendstatus te volgen tijdens de internationale zendingen. Klinkt goed, vind je niet?

De dienst van Deutsche Post International op een rij:

Er zijn twee verschillende diensten beschikbaar. Elke dienst heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit zijn de verschillen: 

Packet

Priority

Packet  

Tracked

Pakketjes tot 2 kg Ja Ja
Verzenden naar Meer dan 220 landen 57 landen
Tracking Nee Ja
Tekenen voor ontvangst Nee Nee
Compensatie bij schade of verlies Nee Ja
Gratis retour als pakket niet wordt afgeleverd   Ja Ja

Wat zijn de voordelen van DHL GLOBALMAIL / Deutsche Post International? 

Deutsche Post International ofwel DHL GLOBALMAIL is bedacht om commerciële bulkverzenders een economische manier te bieden om wereldwijd kleine, goedkopere producten (zoals boeken en verzorgingsproducten) te verzenden. Hieronder lees je meer over de voordelen van deze verzendmethode.

Internationaal verzenden tegen een spotprijs

Als online retailer weet je hoe belangrijk betrouwbare levering is. Het is belangrijker dan ooit dat je jouw artikelen snel kunt leveren, om te voorkomen dat je klanten voor de concurrent kiezen.

Deutsche Post International is niet zo snel als de DHL EXPRESS-service, maar het biedt nog steeds relatief snelle leveringen wereldwijd.

Makkelijk meerdere pakketten tegelijk verzenden

Het belangrijkste voordeel is dat je meerdere pakketten in bulk kunt verzenden, zelfs als ze naar verschillende landen gaan. Je kunt al je kleine pakketten afzonderlijk verpakken, labelen voor verzending en ze vervolgens eenvoudig in één grote verzenddoos of -tas stoppen.

Dit betekent dat je maar één waybill nodig hebt om alle pakketten te verzenden.

Deutsche Post International tracking beschikbaar

Als je jouw pakketten liever niet aan de lokale postdiensten overhandigt, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van Packet Tracked. Hiermee verzend je mét tracking naar meer dan 50 landen.

Je krijgt ook tot €40 vergoed als een pakket met tracking kwijtraakt of beschadigd aankomt. Als je duurdere producten verzendt, overweeg dan om extra dekking toe te voegen, zoals de Sendcloud-verzekering.

Als een pakket niet wordt bezorgd, stuurt DHL het naar je terug. Als je toch liever voor de voordeligere optie gaat, maak je gebruik van de standaardservice van DHL GLOBALMAIL. Hiermee verzend je zonder tracking naar meer dan 220 landen.

Hoewel tracking niet bij deze verzendmethode is inbegrepen, worden onbezorgde pakketjes nog steeds naar je teruggestuurd.

DHL Globalmail

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van DHL GLOBALMAIL / Deutsche Post International?

Om de verzendoptie te gebruiken, moet je een contract hebben met zowel Deutsche Post als DHL Express. Er zijn een paar voorwaarden waar je verder op moet letten:

Afmetingen en gewichtslimieten

De losse pakketten die via Deutsche Post International worden verzonden, moeten aan deze voorwaarden voldoen:

  • Maximaal gewicht: 2 kg
  • Minimale afmetingen: 14 cm × 9 cm
  • Maximale afmetingen: lengte + breedte + hoogte mag niet langer zijn dan 90 cm
  • Geen enkele zijde mag langer zijn dan 60 cm
  • Voor rollen/buizen: lengte + 2 x de diameter, mag niet langer zijn dan 104 cm

Waybill

Op basis van het gewicht van de doos of tas maak je één DHL-waybill aan. Deze dekt de volledige inhoud van de zending naar het sorteercentrum van Deutsche Post en is ook te volgen tot aankomst. Ook als je ervoor kiest om de losse pakketjes daarna zonder tracking te verzenden. 

Met Sendcloud kun je eenvoudig een DHL-waybill maken voor je bulkzending. 

Douanedocumentatie voor internationale zending

Zoals bij alle internationale zendingen is het belangrijk om de verplichte douanedocumenten toe te voegen.

De grote zending die naar Frankfurt wordt verzonden, hoeft de douane niet in te klaren als je vanuit de Europese Unie verzendt. Elk los pakketje moet wél de juiste douanedocumentatie hebben.

Afhankelijk van de eindbestemming kan dit een douaneverklaring CN22 of CN23, een commercial invoice en/of een Certificaat van Oorsprong zijn.

DHL Globalmail

Hoe begin ik met DHL Globalmail?

Het moge duidelijk zijn waarom zoveel online retailers de verzendoptie omarmen. Het kan de perfecte verzendmethode zijn om je webshop internationaal te laten groeien. 

Voor relatief lage prijzen krijg je toegang tot bijna elk postsysteem ter wereld. Je kunt ook kiezen voor een snellere zending met tracking en ingebouwde verzekering.

Beginnen met Deutsche Post International kan indien je met DHL Express en met Deutsche Post een contract hebt. Je kunt dan contact met ons opnemen om DHL GLOBALMAIL en dus Deutsche Post International te activeren.  

Vervolgens maak je de individuele verzendlabels en de waybill aan die je nodig hebt voor je bulkzending. Hiermee is je internationale pakket klaar voor verzending.

Op zoek naar de juiste vervoerder en verzendoptie voor jouw zendingen? Bekijk dan welke vervoerders zoals PostNL, DHL, DPD en meer bij jouw webshop passen.

Wil je weten hoe Sendcloud precies werkt, maak dan hier gratis een account aan!

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.