Daar zijn we dan, de laatste week van 2017 is aangebroken. We blikken nog even terug op 2017, een ontzettend mooi jaar met heel wat nieuwe ontwikkelingen binnen de e-commerce. Deze ontwikkelingen geven ons altijd weer inspiratie voor nieuwe blogposts. In deze laatste post van het jaar, geven we je dan ook graag een overzicht van de best gelezen en dus favoriete artikelen van het afgelopen jaar. Mis ze niet!

De best gelezen artikelen van 2017

Aan het einde van het jaar is het tijd voor een evaluatie van 2017. Data kan je heel veel vertellen en je goede richtlijnen geven voor het nieuwe jaar. Op basis van de artikelen die het best gelezen zijn (gebleken uit onze data), gaan wij weer aan de slag met nieuwe content om je hopelijk in 2018 ook weer te kunnen helpen met waardevolle informatie. We sommen de best gelezen artikelen van 2017 nog eens voor je op, zodat je geen waardevolle informatie voor jouw webshop misloopt.

1: 10 tips voor probleemloos internationaal verzenden

Wist je dat de internationale e-commerce wel drie keer zo groot is en tweemaal sneller groeit dan de binnenlandse e-commerce? Laat dus vooral geen kansen liggen en go international! Internationaal verzenden brengt echter een aantal belangrijke eisen en voorwaarden met zich mee waar je rekening mee dient te houden. Daarom schreven wij een blog én whitepaper over alles dat je moet weten over internationaal verzenden.

Probleemloos internationaal verzenden in e-commerce

2: DHL, UPS, PostNL en meer, welke vervoerder past het best bij mijn webshop?

Het was al eerder in het nieuws, er is een groot tekort aan pakketbezorgers. Daarom kan het handig zijn om met meerdere vervoerders te verzenden. Daarnaast kan het combineren van vervoerders voordelen met zich meebrengen, zoals een concurrentievoordeel. Om jou te adviseren welke vervoerder nu het best bij jouw producten aansluit, hebben we in dit artikel alle vervoerders en hun voordelen en voorwaarden voor je opgesomd. Zo zie je in een handig overzicht welke vervoerder(s) nu de beste match voor jou is/zijn.

Tips tekort aan pakketbezorgers

3: 10 opmerkelijke tips voor het goedkoper verzenden van pakketten

Pakketten verzenden is een tijdrovende en dure klus. Hoe doen de reuzen uit de markt dat toch, de beste verzendvoorwaarden bieden tegen de laagste prijs? Om je pakketten zo goedkoop mogelijk te verzenden, sommen wij in dit artikel een aantal handige tips voor je op. Zo kun jij je geld weer steken in de optimalisatie van je webshop en marketinguitingen met meer winst als eindresultaat.

Goedkoper verzenden van pakketten voor webshops | SendCloud blog

4: BTW over verzendkosten, zo simpel is het!

We kregen er al eerder vragen over hoe het nu zit met de BTW over de verzendkosten wanneer je geen verzendkosten doorberekent aan je klant. Wat als het bedrag dat jij betaalt voor de verzendkosten afwijkt van hetgeen jij aan jouw klanten vraagt? En hoe zit het met het BTW-tarief van je producten en de verzendkosten? In dit artikel behandelen we alle veelvoorkomende vragen over BTW en verzendkosten. Zo simpel kan het zijn!

btw over verzendkosten rekenen

5: 6 ultieme webshop tips die (onbewust) zorgen voor conversie

Waar marketing vaak gezien wordt als de P van promotie, kun je er veel meer uithalen. Wij doken in de zes overtuigingsprincipes van Cialdini. Ze kunnen je namelijk heel wat conversie opleveren, zonder dat de bezoekers in je webshop het doorhebben. In dit artikel geven we je praktische tips op basis van wetenschappelijk onderzoek binnen de marketing. Succes gegarandeerd!

De beste gelezen artikelen van 2017 | Conversie verhogen | SendCloud Blog

6: Verzendlabels printen in slechts één klik

De allereerste feature van SendCloud was het printen van verzendlabels. Inmiddels hebben we heel wat nieuwe features ontwikkeld, om jouw conversie te verhogen en geen tijd te verliezen op het verzendproces. Juist dat heeft ervoor gezorgd dat onze allereerste feature een flinke update heeft gekregen. Verzendlabels van hoge kwaliteit in slechts één muisklik printen is vanaf nu mogelijk met SendCloud. In dit artikel lees je hoe het werkt en waarom deze verbeterde feature onmisbaar is voor jouw webwinkel.

Verzendlabels printen in één klik | SendCloud release update

7: Succesvolle webshops deel 2: De uitzonderlijke verzendstrategie van Zalando

Wat kun je leren van een aantal succesvolle webshops? Met die vraag introduceerden wij in 2017 een reeks aan blogposts. We lichtten een aantal webshops uit die ergens in uitblinken. Zalando’s verzend- en retourstrategie kunnen we uitzonderlijk noemen. In eerste opzicht lijkt het een verliesgevende strategie. Niets is echter minder waar. Daarom schreven we over de best practices van de verzendstrategie en hoe jij hiervan kunt leren of het zelfs beter kunt doen.

Succesvolle webshops in de picture: Zalando | SendCloud blog

8: Update DHL brievenbuspakje, mobiel responsive en meer!

Bij SendCloud zitten we nooit stil. Ons team van developers is dol op releases. Op basis van een roadmap wordt gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. Zo is onder andere het DHL brievenbuspakje gelanceerd, maar hebben we ook gewerkt aan een mobiel responsive versie van SendCloud. Meer over een aantal grote releases in 2017 vind je in dit artikel.

Nieuw: Brievenbuspakje DHL

9: Gratis verzending voor webshops, de nummer één strategie voor meer online omzet

2017 was het jaar van gratis verzending. En dat terwijl wij weten dat verzenden nooit gratis is en het zorgt voor een grote kostenpost. Wij gingen op onderzoek uit, waarom zoveel bedrijven gratis verzenden aanbieden en hoe jij het ook kunt inzetten. Je vindt een aantal handige tips in dit artikel. In 2018 zullen we met een follow-up artikel komen, omdat het tegendeel voor de toekomst wordt verwacht. Gratis verzending kan namelijk niet eeuwig doorgaan zonder beperkingen.

Gratis verzenden voor webshops | SendCloud blog

10: De 5 onderdelen van het ultieme retourbeleid

Retouren zijn voor veel webshops een doorn in het oog. Het brengt extra werk met zich mee en de producten die worden teruggestuurd kunnen regelmatig niet meer als nieuw verkocht worden. Helaas is de manier waarop jij met retouren omgaat bepalend voor het succes van je webshop. Daarom denken wij graag met je mee. In dit artikel schreven we over de vijf onderdelen van een ultiem retourbeleid, zowel voor jou als je klant.

Retourbeleid blog SendCloud

Waar zou jij meer over willen weten in 2018?

Op naar 2018! Mis je een artikel of mocht je vragen hebben over e-commerce of logistiek? Laat het gerust weten in een reactie. Wij gaan graag voor je aan de slag met nieuwe artikelen en informatie voor jouw webshop. Wij wensen je een succesvol 2018 toe!

Leave a Reply