Skip to main content

Ontdek verborgen kosten en fouten in facturen van vervoerders met automatische cross-checking tussen facturen van vervoerders en contracten.

Krijg inzicht in de verwachte verzendkosten op basis van je huidige verzendtarieven en contractgegevens.

Analyseer factuurtrends voor kostenbesparingsmogelijkheden en weloverwogen beslissingen.

Er zijn twee belangrijke oorzaken:


- Toeslagen op pakketten zijn onjuist toegepast door de vervoerder

- De belofte van je zending werd niet nagekomen. Waarom zou je betalen voor een expreszending deze niet binnen de beloofde tijd is afgeleverd?

Shipping intelligence matcht orderinformatie met vervoerdersgegevens. Door dimensies en gewicht van je order te vergelijken met de voorwaarden van de vervoerder, weten we precies wat de prijs zal zijn.


Dit betekent dat we op basis van jouw tarieven en contracten de geschatte kosten van een zending kunnen geven. Vervolgens kunnen we een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse voorspelling maken van de verzendkosten voor je.

Op basis van je contracten met vervoerders kennen we uw verzendprijzen, mogelijke toeslagen en kosten voor aanvullende services.


Elke maand controleren we je verzendfacturen met je zendingen. Vervolgens berekenen we wat de werkelijke prijzen zouden moeten zijn op basis van onze gegevens. Als er afwijkingen zijn, markeren we deze op je factuur zodat je gemakkelijk kunt controleren of deze correct zijn.


Wilt u de facturen niet maandelijks uploaden? Geen zorgen, dit kan volledig geautomatiseerd worden.

Sendcloud maakt gebruik van een uitgebreide dataset van Europese verzendgegevens. Met meer dan 500 miljoen zendingen en meer dan 3 miljard scan-evenementen kunnen we vervoerders prestatie- benchmarken, verzendtarieven vergelijken en de meest kosteneffectieve en betrouwbare vervoerders selecteren die passen bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Get a free shipping invoice audit