Skip to main content

Same day delivery wint aan populariteit. Maar liefst 66% van de consumenten vindt snelheid van bezorging belangrijk en 2 op de 5 haakt zelfs af wanneer de verwachte levertijd te lang is. Zeker wanneer je veel klanten in de regio hebt is het interessant om te kijken of levering op dezelfde dag haalbaar is. Hurby is gespecialiseerd in regionale same day avondbezorging en bezorgt pakketten in jouw regio nog dezelfde avond. Niet alleen is bezorgen met Hurby snel, maar daarnaast is het ook nog eens duurzaam en voordelig.

In dit artikelen vertellen we je alles over Hurby en de integratie ervan met Sendcloud. 

Hurby regionaal bezorgenWat is Hurby?

Hurby is een lokale bezorgdienst die met stille, elektrische voertuigen bezorgt in de regio. Met Hurby kunnen bewoners, winkeliers en mkb’ers eenvoudig en goedkoop pakketten versturen in de omgeving van Haarlem en Amersfoort. De bezorgdienst is op dit moment beschikbaar in Amersfoort, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Soest, Haarlem, Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Heemstede, Hoofddorp, Overveen Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek en Zwaansbroek.

Overdag rijden elektrische Hurby busjes door elke afzonderlijke regio om pakketjes op te halen die bestemd zijn voor klanten uit de regio. In de avond rijden de bestelbusjes systematisch door de betreffende regio om de pakketjes bij de bewoners te bezorgen. 

Doordat Hurby zich richt op regionale bezorging zijn de afstanden kort en is de doorlooptijd snel. Hierdoor is het mogelijk om same day delivery aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Het gebruik van kleine elektrische voertuigen ontwikkeld voor woonwijken draagt ook nog eens bij aan duurzame stadslogistiek. 

Hurby eenvoudig koppelen aan je webwinkel? Probeer Sendcloud nu gratis!

Waarom zou je Hurby gebruiken voor jouw webshop, hoe werkt de bezorging, wat zijn de voorwaarden voor het verzenden van je pakketten, en hoe werkt verzenden via Sendcloud?

Hieronder leggen we het uit, zodat jij er je voordeel mee kunt doen!

Voor welke webshops is Hurby interessant?

Voor de online consument zijn verschillende bezorgopties belangrijk. Niet alleen staat snelheid van levering hoog op het eisenlijstje, ook speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. 38% van de Nederlanders noemt milieu impact namelijk als belangrijk onderdeel van bezorging. 

Doordat Hurby zich richt op regionale bezorging, slaat de bezorgdienst twee vliegen in één klap. Door de korte afstanden is snelle levering namelijk geen probleem. Bovendien kan de bezorgdienst duurzaam leveren met kleine, elektrische bestelbusjes.

De keuze voor Hurby is interessant wanneer je veel klanten in de regio hebt, en daarnaast een duurzame en snelle bezorgoptie wilt aanbieden. Deze bezorgdienst is bijvoorbeeld geschikt als je een fysieke winkel hebt, maar ook online bestellingen in de regio wilt bezorgen.

Voordelen van verzenden met Hurby

Elke bezorgdienst heeft z’n eigen unieke kenmerken en voordelen. Op welke punten blinkt Hurby uit? 

Same day delivery

Klanten worden steeds veeleisender als het gaat om bezorging. Zo willen klanten hun pakket graag zo snel mogelijk in huis hebben. Met Hurby is dat geen probleem, doordat pakketten dezelfde dag geleverd worden.

Hurby haalt de pakketten in de middag bij jouw winkel of magazijn op. Vervolgens worden je pakketten dezelfde avond al bij de klant bezorgd. 

Een bijkomend voordeel van avondbezorging is dat de aflevergarantie een stuk hoger is. In de avond zijn de meeste mensen namelijk thuis, waardoor klanten hun pakket in de meeste gevallen gewoon zelf kunnen aannemen. 

Lokaal bezorgen

Hurby gelooft in de kracht en potentie van lokaal. Daarom bezorgt de vervoerder alleen in specifieke regio’s. Op dit moment zijn is dat in de omgeving van Haarlem en Amersfoort. 

Je kunt met Hurby alleen verzenden in de regio zelf en niet van de ene naar de andere regio. Op die manier kunnen de bezorgroutes efficiënt worden ingericht en kan een snelle levering gegarandeerd worden. 

Verzenden met Hurby
Duurzame bezorging

Lokaal bezorgen is niet alleen snel en efficiënt, maar ook nog eens erg duurzaam. Doordat pakketten niet eerst naar een groot distributiecentrum moeten, kunnen namelijk een aantal stappen in het bezorgproces worden overgeslagen. 

Door lokaal te bezorgen, worden dus alleen noodzakelijke kilometers gemaakt. Bovendien maakt Hurby alleen gebruik van elektrische voertuigen, die zich makkelijk in de stad voortbewegen. Zo is de uitstoot minimaal.

Een bijkomend voordeel van verzenden met Hurby is dat je je bestellingen gewoon in de winkelverpakking kunt aanleveren. Je hebt dus geen extra dozen of verpakkingsmateriaal nodig. Zo beperk je je ecologische voetafdruk! 

Aantrekkelijke tarieven 

Je verwacht misschien dat same day delivery al gauw in de papieren loopt. Dat valt gelukkig reuze mee! Doordat Hurby alleen regionaal bezorgt is deze bezorgdienst namelijk goedkoper dan landelijke verzending. 

Wat kost een zending met Hurby?

De verzendkosten zijn afhankelijk van het contract dat je afsluit. Deze kunnen dus verschillen per retailer. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het volume en type verzending. In de regel betaal je voor ‘same day delivery’ tussen de €3,25 en €5,00. 

Fijn is dat je bij Hurby geen aanvullende kosten betaalt voor pick-up. Daarnaast zijn je zendingen standaard verzekerd tot €150,00. 

Met Hurby verzenden en ontvangen

Verzenden met Hurby werkt heel eenvoudig. Een bestelbusje haalt jouw pakketten op bij je magazijn of winkel. Vervolgens worden deze ingepland en dezelfde avond bij jouw klant bezorgd.

Het bezorgproces van Hurby ziet er als volgt uit: 

  • Bestelling bezorgen? Wanneer je wilt verzenden met Hurby, is het belangrijk dat je eerst controleert of jouw regio is aangesloten. Je kunt pakketten alleen verzenden binnen dezelfde regio, bijvoorbeeld in de regio Haarlem. 
  • Bezorging aanmelden: meld je zending via de Hurby app of de Sendcloud-omgeving aan voor verzending. Doe je dit voor 15.00, dan wordt het pakket dezelfde dag nog geleverd. Een label afdrukken is niet nodig. 
  • Ophalen in de winkel: tussen 15.00 en 17.00 pikt een bezorger de bestellingen bij je op. Zorg ervoor dat je deze zelf al hebt ingepakt. Dat kan gewoon in je gebruikelijke winkelverpakking
  • Dezelfde avond bezorgd: in de avonduren gaat de bezorger de woonwijken in. Tussen 18.00 en 21.30 (maximaal 22.00) worden de pakketten bij de klant thuis bezorgd. 


Zo werkt het bezorgen bij je klant

Hurby bezorgt ‘s avonds tussen 18.00 en 21.30, met een uitloop tot 22.00. In de avond zijn de meeste mensen thuis, waardoor de afleverkans het grootst is. Per e-mail wordt de klant vervolgens op de hoogte gehouden van de leverstatus.

Is de klant onverhoopt toch niet thuis, dan probeert de bezorger het pakket af te leveren bij de buren. Lukt dat niet? Dan komt de bezorger de volgende dag gewoon weer terug. Na twee afleverpogingen wordt getracht een afleverafspraak te maken of gaat het pakket retour afzender. 

Retourneren met Hurby, hoe werkt het?

Mocht een bestelling toch niet naar wens zijn, kunnen klanten hun pakket tegen betaling retourneren via Hurby. Via de app kunnen klanten een afspraak maken om het pakket te laten ophalen. Vervolgens wordt de bestelling overdag bij de winkel teruggebracht. 

Waaraan moeten Hurby-zendingen voldoen?

Verzend jij je pakketten met Hurby dan moet het pakket aan bepaalde voorwaarden voldoen. De afmetingen van je pakket mogen maximaal 55 × 40 × 40 cm zijn, en niet meer dan 10 kilo wegen.

Je hoeft de bestellingen verder niet speciaal in te pakken, maar kunt hiervoor gewoon je gebruikelijke winkelverpakking gebruiken. Op die manier wordt verpakkingsmateriaal bespaard. Voor breekbare pakketten is het advies wel deze extra stevig in te pakken. 

Hoe werkt Hurby met Sendcloud?

Hurby is vanaf nu beschikbaar via Sendcloud, in combinatie met een eigen contract. Verzend je al via Hurby via je eigen contract? Dan kun je jouw contract makkelijk inladen bij Sendcloud en gelden je eigen (prijs)afspraken. Doe dit bij Mijn contracten.

Wil je gebruikmaken van Hurby, maar heb je nog geen contract met ze? Neem dan zelf contact met ze op

Heb je nog vragen over regionaal verzenden of same day delivery? Laat dan gerust een reactie achter. We denken graag met je mee. 

Ben je benieuwd naar alle flexibele verzendoplossingen die Sendcloud biedt? Lees dan ons artikel over welke vervoerder het best bij jouw webshop past.

Iris Delmee

Iris Delmee

Iris Delmee is werkzaam als e-commerce specialist bij Sendcloud. Vanuit haar rol houdt ze de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en logistiek goed in de gaten. Iris is expert op het gebied van internationale verzendingen, maar kan je ook alles vertellen over de meest effectieve verzendstrategie. Met data en relevante content helpt ze retailers hun verzendstrategie naar een hoger niveau te tillen!

Leave a Reply