Skip to main content

“Met Sendcloud integreer je eenvoudig een groot aantal vervoerders”

Lars Ackerman | bloomon

Checkout-icon-final

Het merk bloomon

bloomon is de online bloemist voor floral design

Tracking-icon-final-case study

Internationaal actief

Actief in Nederland, Duitsland, België, Denemarken en Engeland

Shipping icon case study

Grootste logistieke uitdaging

Bij iedere klant de bloemen vers, snel én in het gewenste tijdvak leveren

bloomon: de allerbeste bloemen direct van de kweek

bloomon is de online bloemist voor floral design. Het bloemenaanbod van bloomon bestaat uit verse seizoensbloemen en droogbloemen: verrassende designs gevuld met bloemen van de beste kwaliteit. bloomon heeft de keten flink ingekort door de veiling en groothandel over te slaan en de bloemen direct bij de kweker in te kopen.

Hoe zijn jullie begonnen en wat is het verhaal achter bloomon?

bloomon is zes jaar geleden begonnen met een flexibel abonnementsmodel voor bloemen, waarbij we iconische boeketten maken van bloemen die direct van de kweker komen. Klanten kunnen zelf beslissen hoe vaak en wanneer ze een boeket willen ontvangen. Doordat we rechtstreeks bij de kweker inkopen worden de bloemen verser dan vers aan de deur bezorgd en kunnen mensen nog langer van bloemen genieten.

Dat abonnementsmodel valt goed in de smaak! Tegelijkertijd zien we een groep die het gemak, de versheid en het design van bloomon willen én op elk moment bloemen wil kunnen bestellen en laten bezorgen – voor zichzelf of als cadeau. Als aanvulling op onze abonnementenservice hebben we daarom onlangs een ‘floral shop’ gelanceerd, waar je onze verse bossen en luxe droogbloemen gemakkelijk eenmalig kunt bestellen.

Wat zijn de grootste uitdagingen op gebied van logistiek?

Bij bloomon werken we natuurlijk met verse bloemen die niet alleen een beperkte houdbaarheid hebben, maar ook fragiel zijn. We hebben daarom een speciale verzenddoos ontwikkeld om de bloemen te beschermen en ze van voldoende water gedurende het transport te kunnen voorzien.

Naast het hebben van de juiste verzenddoos is het voor ons belangrijk om samen te werken met vervoerders die snel kunnen leveren en onze pakketten met zorg behandelen, zodat alle boeketten vers en in goede conditie bij de klant aankomen.

Tot slot worden veel boeketten voor speciale gelegenheden gekocht, bijvoorbeeld een verjaardag. Daarbij is het ontzettend belangrijk om op de juiste dag en in het gewenste tijdvak te bezorgen . Daarom spelen voorspelbaarheid en accuraatheid aan de levertijd een belangrijke rol bij het selecteren van vervoerders.

Hoe helpt Sendcloud jullie met deze uitdagingen? 

Voor onze floral shop hebben we vrij snel besloten om samen te werken met pakketdiensten. Dit omdat zij snel kunnen opschalen en flexibel zijn qua levertijd, zodat klanten hun bos bloemen de volgende dag al in huis hebben.

De technische integratie van die vervoerders is echter vrij complex en tijdrovend. Sendcloud heeft ons geholpen om deze integratie soepel te laten verlopen, waardoor we in korte tijd verschillende bezorgdiensten aan onze floral shop konden koppelen.

Een groot voordeel van Sendcloud is dat het platform beschikt over een groot, internationaal netwerk van vervoerders. Je kunt daardoor snel opschalen naar nieuwe markten en het is bovendien eenvoudig om te switchen tussen verschillende vervoerders.

Doordat Sendcloud beschikt over een groot netwerk kun je flexibel verzenden en eenvoudig opschalen

Lars Ackermanbloomon

Hoe kan Sendcloud jullie verzendproces nóg efficiënter maken?

Doordat we bij bloomon werken met een versproduct, hadden we veel verschillende eisen als het gaat om bezorgopties. Er waren in het begin een aantal opties die Sendcloud nog niet ondersteunde en waar maatwerk voor nodig was. Je start met de basis, maar hierin meedenken is uiteindelijk wel essentieel voor een goede oplossing.

Is er iets dat je wil meegeven aan andere online retailers?

Voor ons zijn de kwaliteit en snelheid van levering heel belangrijk. Onze conclusie is dat er Europabreed niet één vervoerder is die, volgens onze normen en voor ons product, de beste is. Kijk daarom lokaal welke vervoerder het beste bij je past.

Gaandeweg leer je of een vervoerder aan de eisen voldoet en of deze de juiste performance levert. Als je merkt dat het anders moet, kun je met Sendcloud letterlijk van de ene op de andere dag overstappen. Die lokale strategie was voor ons heel belangrijk om internationaal succes te boeken.

Voordelen

  • Snelheid van implementatie
  • Eenvoudige integratie
  • Internationaal netwerk
  • Keuze uit meerdere vervoerders
  • Koppeling met API werkt prettig en snel
  • Mogelijkheid om eigen contract te integreren

bloomon ❤ Sendcloud

Met Sendcloud kun je heel eenvoudig integreren met verschillende vervoerders. Daardoor kunnen we per land de vervoerder kiezen die de beste service levert. Het is bovendien een geruststellende gedachte, dat we met Sendcloud eenvoudig kunnen switchen naar een andere bezorgdienst als dat onverhoopt nodig is.

Wil je net als bloomon eenvoudig internationale bezorgdiensten integreren?