Skip to main content
BEDRIJF

De Notenshop: sinds 1963 dé notenspecialist van Nederland

De Notenshop is een echt familiebedrijf en levert al sinds 1963 eerlijke, goede producten voor een mooie prijs. Naast een gigantisch aanbod aan noten, verkoopt de Notenshop ook producten als superfood, muesli & granen, bakproducten en meer. Na een lange tijd op de markt te hebben gestaan, zag de De Notenshop een kans om het roer om te gooien. De marktkraam werd vervangen door een nieuwe webshop, waardoor een groter publiek bereikt werd en de focus kwam te liggen op de online ervaring van de klant. 

Notenshop dried fruit

UITDAGING

De perfecte klantervaring

Voordat De Notenshop met Sendcloud begon, werd er op het gebied van verzenden nog weinig op de klant gefocust. Zo werd er maar één vervoerder aangeboden in de checkout waar zowel De Notenshop als de klant afhankelijk van waren. Daarnaast kreeg de klant nauwelijks informatie rondom de status van de bestelling. “Dit was niet alleen vervelend voor de klant, maar ook voor onze klantenservice. Zij moesten te veel tijd besteden aan het opzoeken van orderstatussen.”

OPLOSSING

Flexibiliteit en volledige controle over het verzendproces

“Een van de grootste voordelen van Sendcloud is dat je meerdere vervoerders en bezorgopties aan kunt bieden in je checkout. Als een vervoerder problemen ondervindt, kunnen we eenvoudig een andere vervoerder inzetten om onze klant alsnog snel te kunnen bedienen.” Met de verschillende bezorgopties en -methoden die De Notenshop eenvoudig via Sendcloud inschakelt, krijgen klanten daarnaast de flexibiliteit om zelf te kiezen waar, wanneer, en door wie ze hun pakket geleverd willen hebben.

OPLOSSING

Gepersonaliseerde tracking

“Met behulp van de tracking e-mails van Sendcloud houden wij de klant op ieder moment op de hoogte waar de bestelling zich bevindt. Dit is niet alleen prettig is voor de klant, maar ook voor onze klantenservice. Zij ontvangen nu veel minder vragen en besparen daarmee een hoop tijd. De tracking functionaliteiten worden tevens ingezet om zowel de sociale kanalen als gepersonaliseerde aanbiedingen te promoten. “Dit is de perfecte manier om vervolgaankopen te stimuleren en klanten verder aan ons merk te binden.”

RESULTAAT

Tevreden klanten

Samen met Sendcloud kan de Notenshop zich nu focussen op waar het bij dit familiebedrijf écht om gaat: tevreden klanten. Met een klantvriendelijke checkout en tracking ervaring via Sendcloud scoort de Notenshop met bijna 33.000 reviews een 9.3 uit 10. “We hebben nog veel plannen voor de toekomst en geloven dat we in Sendcloud de partner gevonden hebben die ons bij onze groei kan ondersteunen.”

Favoriete Sendcloud functionaliteiten

Multi-carrier verzenden

Met Sendcloud kan De Notenshop eenvoudig switchen tussen verschillende vervoerders en de klant de juiste verzendoptie en – methode aanbieden. 

Gepersonaliseerde tracking

Met behulp van track & trace e-mails via Sendcloud houdt De Notenshop haar klanten altijd op de hoogte van de status van de bestelling.

Gebruiksvriendelijk platform

De medewerkers van De Notenshop kunnen vanuit één gebruiksvriendelijke verzendomgeving het hele verzendproces beheren.

Met Sendcloud hebben wij de volledige controle over ons verzendproces."

Robert SandersProjectmanager Marketing, De Notenshop

Wil jij zoals de Notenshop ook jouw klanten de beste verzendervaring bieden?

Wat voor shop je ook hebt, koppel vandaag nog met Sendcloud en begin gelijk met verzenden!

Maak nu gratis een account aan