Skip to main content
BEDRIJF

Friandries: een frisse kijk op chocolade

Friandries, opgericht door Dries Michels, maakt op ambachtelijke wijze de heerlijkste chocoladeproducten. In dit vernieuwende chocolade-atelier vind je geen traditionele slagroom- of hazelnootvullingen, maar speciale smaken uit de keuken zoals aardbei, violet & lavendel, en pecan, praliné & calamansi. Naast online verkopen via de webshop levert Friandries ook aan toonaangevende hotels en restaurants in heel Nederland. Zo kan iedereen kennismaken met de veelzijdigheid van chocolade.

UITDAGING

500+ orders per dag verwerken

Toen Friandries in 2019 voor moederdag meer dan 500 orders handmatig moest verwerken, werd het duidelijk dat automatisering nodig was. “Wij zijn de volgende dag nog op zoek gegaan naar een partij die ons kon helpen met het vereenvoudigen van ons verzendproces.” Naast het automatiseren van labelgeneratie was het voor Friandries belangrijk dat ze met vervoerders in heel Europa konden verzenden en tracking konden personaliseren om klanten op de hoogte te houden. 

OPLOSSING

Eenvoudig multi-carrier verzenden

Dankzij Sendcloud kan Friandries nu met één druk op de knop alle orders ophalen en de labels uitprinten. “Daar waar we nog wensen hadden die nog niet gestandaardiseerd in de software zaten, is er met ons gezorgd voor een passende oplossing. We kunnen nu meerdere labels printen, vanuit één order.” Ook kan Friandries nu met meerdere vervoerders in heel Europa verzenden. “Dit geeft ons de flexibiliteit om te kiezen voor de beste vervoerder in de markt en maakt het daarnaast makkelijk om snel te switchen in drukke tijden.”

OPLOSSING

Persoonlijke aandacht voor klanten

Met de geautomatiseerde tracking functie van Sendcloud kan Friandries klanten met gepersonaliseerde e-mails op de hoogte houden. “Onze producten verkopen rondom feestdagen zoals kerst, Moederdag en Valentijnsdag extra goed. Daarom is het ideaal dat we onze branded tracking pagina en e-mails volledig kunnen aanpassen aan deze speciale dagen. Daarnaast stimuleren we herhaalaankopen door persoonlijke aanbiedingen en acties toe te voegen.”

RESULTAAT

De ultieme chocoladebeleving voor iedereen

Friandries heeft grote doelen voor de toekomst: “De ultieme chocoladebeleving bieden voor iedereen – in onze winkel én online. We willen graag een winkel openen in Amsterdam en van Friandries een internationaal merk maken. Met behulp van Sendcloud besparen we niet alleen tijd, maar kunnen we nu ook probleemloos internationaal schalen en nóg meer mensen kennis laten maken met onze chocolade.”

Favoriete Sendcloud functionaliteiten

Efficiënte labelgeneratie

Met Sendcloud automatiseert Friandries het genereren en printen van verzendlabels om geen handmatig werk meer te hoeven leveren.

Multi-carrier verzenden

Met Sendcloud kan Friandries vanuit één gebruiksvriendelijke verzendomgeving de beste nationale en internationale vervoerders kiezen.

Gepersonaliseerde tracking

Met behulp van track & trace e-mails via Sendcloud houdt Friandries haar klanten altijd op de hoogte van bezorgupdates en aanbiedingen.

Met de multi-carrier oplossing en gepersonaliseerde tracking van Sendcloud kunnen wij aan de verwachtingen van onze klanten voldoen."

Sep van HannenCo-founder en directeur, Friandries

Wil jij zoals Friandries ook jouw klanten de beste verzendervaring bieden?

Wat voor shop je ook hebt, koppel vandaag nog met Sendcloud en begin gelijk met verzenden!

Maak nu gratis een account aan