Skip to main content

De juiste boodschap op het juiste moment

BEDRIJF

KAA Gent: meer dan een voetbalploeg

Koninklijke Atletiek Associatie Gent, beter bekend als KAA Gent, is met vier bekertitels een van de bekendste voetbalclubs in België. KAA Gent is opgericht in 1900 en heeft naast het mooiste stadion, ook de trotste fans. De fanshop van KAA Gent biedt de fans alle relevante merchandise, tenues en tot balpennen, en zelfs een fiets. Daarnaast zet de KAA Gent Foundation zich via tal van maatschappelijke projecten en activiteiten in voor de gemeenschap.

UITDAGING

Transparante communicatie

Op het gebied van verzenden zag KAA Gent twee duidelijke uitdagingen: het eenvoudig en snel printen van labels, en het bieden van een optimale verzendervaring voor klanten. “Naast dat we de verzendkosten zo laag mogelijk willen houden voor onze klanten, willen we ook dat ze altijd op de hoogte worden gehouden van waar en wanneer zij hun bestelling kunnen verwachten”.

KAA Gent pakket
OPLOSSING

Geen handmatig werk meer

Met behulp van Sendcloud heeft KAA Gent het versturen van bestellingen volledig geautomatiseerd. “Het voordeel van Sendcloud is dat het gehele verzendproces vanuit één gebruiksvriendelijke verzendomgeving beheerd kan worden. In ons magazijn printen we nu met één druk op de knop de labels uit en hoeven we geen handmatig werk meer te verrichten.”

OPLOSSING

Fans zijn altijd op de hoogte

Met de geautomatiseerde en gepersonaliseerde track & trace functie van Sendcloud houdt KAA Gent haar klanten altijd op de hoogte. “Naast het bieden van live tracking, kunnen wij onze klanten nu ook KAA Gent-gerelateerde promoties sturen. Klanten weten dus niet alleen waar en wanneer ze hun pakket kunnen verwachten, maar krijgen ook nog eens leuke acties toegestuurd.” De webshop levert nu niet alleen een betere service, maar krijgt ook geen vragen meer over de status van de zendingen. 

RESULTAAT

Meegroeien in een digitale wereld

In deze digitale wereld is het voor KAA Gent belangrijk dat ze een partner hebben die met hen mee kan groeien. “In Sendcloud hebben wij een partner gevonden waar we niet alleen sneller en goedkoper mee kunnen verzenden, maar die onze digitale groei kan ondersteunen. Zo willen we met behulp van Sendcloud in de toekomst meerdere vervoerders in gaan zetten tijdens de piekperiodes, zodat we onze klanten ook in drukke periodes een optimale ervaring kunnen bieden.”

Favoriete Sendcloud functionaliteiten

Efficiënte labelgeneratie

Met Sendcloud automatiseert KAA Gent het genereren en printen van verzendlabels om zo efficiënter te verzenden.

Gepersonaliseerde tracking

Met behulp van track & trace e-mails via Sendcloud houdt KAA Gent haar klanten altijd op de hoogte.

Eén verzendomgeving

Met Sendcloud kan KAA Gent vanuit één gebruiksvriendelijke verzendomgeving haar hele verzendproces beheren.

Met Sendcloud hebben wij een partner gevonden die met ons meegroeit in een digitale wereld."

Jonas OliebosDigital Coordinator, KAA Gent

Wil jij zoals KAA Gent ook jouw klanten de beste verzendervaring bieden?

Wat voor shop je ook hebt, koppel vandaag nog met Sendcloud en begin gelijk met verzenden!

Maak nu gratis een account aan