Skip to main content

“We gebruiken Sendcloud vanwege de keuze in vervoerders en een state of the art stabiel platform”

Kemal Tas | CEO & founder Ledstores

Checkout-icon-final

Ledstores in het kort

Specialist in LED-verlichting met +500.000 tevreden klanten

Tracking-icon-final-case study

Internationaal actief

Actief in 11 landen voor zowel consumenten als zakelijke klanten

Shipping icon case study

Grootste logistieke uitdaging

Zowel in binnen- als buitenland op dezelfde dag verzenden

Inside Ledstores case study

Ledstores: “LED’s make a difference”

Ledstores.nl is een toonaangevende online retailer op het gebied van decoratieve led sfeerverlichting. Via haar gespecialiseerde webwinkels is de onderneming actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Oostenrijk, Italië, Spanje, Zweden en Finland. Onder Ledstores.nl vallen de Nederlandse sites Ledstrip-specialist.nl, Ledlichtstunter.nl, Ledpaneelgroothandel.nl en Ledpaneelwinkel.nl. Ledstores.nl onderscheidt zich door haar betrouwbaarheid, kwaliteit, service en snelheid.

Van zolderkamer naar miljoenenbedrijf

Ledstores werd in 2012 opgericht door de toen 27-jarige Kemal Tas. Het idee van Ledstores ontstond toen hij een huis kocht dat moest worden verbouwd. Door de opkomst van e-commerce zag Kemal een kans in het online verkopen van LED-verlichting.

Vanuit zijn woning in Amsterdam begon Kemal met het verkopen van LED-strips aan consumenten via Marktplaats. Zijn zolderkamer bouwde hij om tot minimagazijn, met 10m2 ruimte. Dit deed hij allemaal naast zijn fulltime baan als data warehouse ontwikkelaar.

Ieder pakket werd zorgvuldig ingepakt, klantvragen werden beantwoord en de pakketjes werden zelf naar het postkantoor gereden. Het bleek veel werk naast een fulltime-baan, dus al snel werd de eerste medewerker aangenomen.

Binnen drie jaar ontwikkelde Ledstores zich tot een miljoenenbedrijf. Kemal besloot zijn baan op te zeggen om honderd procent voor Ledstores te gaan en met succes. In 2020 is haalde het bedrijf flink wat awards binnen voor het (inter)nationale succes.

Ledstores cross-border top 30
Ledstores Sprout Challenger 50
Ledstores FD Gazellen award
Ledstores Twinkle 100 2020 | Case study Sendcloud

Volledig automatiseren om zo snel en efficiënt mogelijk te verzenden

Onze grootste uitdaging is om alle pakketten dezelfde dag nog te verzenden, zowel in binnen- als buitenland. Elke dag komen er veel bestellingen binnen, die allemaal op tijd de deur uit moeten. Daarnaast komen er wekelijks nieuwe producten binnen.

Zeven dagen per week

De combinatie van het verwerken van bestellingen en tegelijkertijd invoeren van nieuwe producten levert veel werk op. Daarom hebben we zeven dagen per week mensen op de werkvloer. Niet alleen in ons warehouse, maar ook op de afdelingen sales en support.

Zo efficiënt mogelijk verzenden met Sendcloud

We willen onze processen zo efficiënt mogelijk inrichten om fouten te voorkomen en orders zo snel mogelijk te verzenden. Daarom willen we waar mogelijk processen automatiseren. Daar helpt Sendcloud ons enorm mee.

Ledstores logistieke uitdagingen
Combineer FedEx met DHL, DPD, PostNL en andere vervoerders

Een multi-carrier strategie in het buitenland

We gebruiken Sendcloud in combinatie met Picqer. Hierin maken we het verschil tussen het binnen- en buitenland, waarbij het buitenland een hogere prioriteit krijgt.

2 keer per dag een pick-up

Met DPD hebben we twee keer per dag een pick-up. We zorgen daarom dat buitenlandzendingen als eerste verwerkt worden, zodat deze als eerste met de pick-up meegaan om ze sneller te kunnen verzenden.

Per land de meest geschikte vervoerder aanbieden

We willen per land de meest geschikte vervoerder kunnen inzetten en zijn daarom ook in gesprek met Budbee voor Scandinavië bijvoorbeeld. Het enige nadeel is dat we ons totale volume dan opdelen over meerdere vervoerders. Door goed te onderhandelen en te werken met nieuwere partijen verkrijgen we vaak wel interessante tarieven.

Van Myparcel en een directe integratie naar Sendcloud

We zijn in 2015 gestart met MyParcel, een verzendplatform. Zij konden onze groei in het buitenland echter niet bijbenen, omdat ze slechts met PostNL werken. We hebben daarom in 2016 besloten over te stappen naar een internationale vervoerder, waarmee we een rechtstreekse koppeling hadden. Vanwege ons hoge aantal labels bleek deze koppeling echter niet stabiel. Daardoor liepen we tegen issues aan zoals nummerreeksen die aangepast moesten worden of Track & Trace mails die niet aankwamen bij de klant. Erg frustrerend, want hierdoor kregen we veel vragen van klanten binnen.

Ruime keuze aan (inter)nationale vervoerders en een stabiel platform

In 2017 zijn we daarom overgegaan op Sendcloud. Onze keuze viel op Sendcloud vanwege de ruime keuze aan vervoerders, en omdat het een ‘state of the art’, stabiel platform is. We hebben een persoonlijke track & trace pagina voor onze verschillende merken, kunnen meerdere merken tegelijkertijd gebruiken en onze track & trace mails komen gegarandeerd aan. Daar zijn we super blij mee!

Vanwege onze groei in het buitenland en hoge volumes aan verzendlabels zijn wij van MyParcel en een directe vervoerdersintegratie naar Sendcloud overgestapt.

Kemal TasLedstores
Logo Ledstores

Verzenden met DPD, RedJePakketje, FedEx en meer

In Nederland werken we met verschillende vervoerders en voegen we meerdere bezorgopties toe in de checkout: Same day delivery met RedJePakketje, Afhaalpuntlevering, pick-up in magazijn en thuislevering via DPD.

We verzenden ook grote producten zoals LED-panelen. Deze versturen we op dit moment via FedEx, het zijn kostbare goederen en de afmetingen worden niet door alle vervoerders geaccepteerd zonder toeslag. Daarnaast kijken we ook naar andere vervoerders die direct te gebruiken zijn met Sendcloud, zoals DHL en GLS. Dit doen we vanwege de capaciteit bij vervoerders maar ook om lokaal interessante opties te kunnen aanbieden.

Filteren met Picqer, printen met Sendcloud

Er zit ook nog een verschil in B2B en B2C zendingen. Deze filteren we via Picqer. Voor B2B zendingen heb je vaker te maken met grotere zendingen en daar gebruiken we palletzendingen voor. Via Sendcloud wordt daarbij direct het juiste verzendlabel geprint.

Daarnaast zoeken we continue naar verbeteringen voor onze eigen processen maar ook voor onze klanten. Onze producten zijn breekbaar en we merkten dat we voor zendingen naar Frankrijk een andere oplossing moesten vinden. We maken daarom nu gebruik van een speciale koker en werken met “fragile” stickers.

“We verzenden 2x zo snel dankzij Sendcloud” 

Het gebruik van Sendcloud heeft enorm geholpen om het vertrouwen van de klant te winnen. Klanten kunnen direct de status van hun bestelling zien in de huisstijl van onze websites.

We werken met verschillende dashboards om medewerkers te motiveren. Zo zien we ook hoeveel orders onze medewerkers per dag verwerken en wie de snelste is. Een paar jaar geleden deden we dat nog niet, maar naar schatting verwerkten we toen 50-60 orders per dag per persoon. Nu we onze processen hebben geoptimaliseerd, mede dankzij Sendcloud, zijn dat er ongeveer 100 per persoon.

Ledstores logistieke uitdagingen

Kleine verbeteringen om nog meer tijd te besparen

Op dit moment kun je in Sendcloud alleen filteren op ordernummer. We kunnen klanten sneller helpen bij vragen als we ook kunnen zoeken op bedrijfsnaam, achternaam of postcode. Daarnaast ontvangen we wel eens foutmeldingen bij het zoeken van een order, waardoor we via de website van DPD op zoek moeten naar de status. Als dit verbeterd kan worden zouden we nog meer tijd besparen.

De gouden tip

Het is een aanrader om platformen te zoeken die goed op elkaar aansluiten. Voor ons sluiten de systemen goed op elkaar aan. Dit vereenvoudigt het proces voor zowel de klant als voor ons zelf. Hierdoor kunnen fouten voorkomen worden en is alle informatie goed terug te vinden. Wanneer je als bedrijf zijnde je zaken goed op orde hebt en je je beloftes kunt nakomen word je gezien als een betrouwbare webshop. Dit is waar klanten veel waarde aan hechten en daardoor zeer belangrijk voor het bestaan van een webshop.

Voordelen

  • Efficiënt verzenden in combinatie met Picqer
  • Meerdere bezorgopties in checkout
  • Track & Trace verhoogt vertrouwen bij klanten
  • Multi-carrier strategie voor zowel binnen- als buitenland
  • Foutloos en 2x snel verzenden

Ledstores ❤ Sendcloud

Sendcloud helpt ons bij een efficiënte manier van verzending in combinatie met ons Picqer systeem. Dankzij Sendcloud kunnen we efficiënt en foutloos verzenden met verschillende vervoerders. Daarnaast helpt de Track & Trace functionaliteit om het vertrouwen van onze klanten te winnen.

Net zoals Ledstores een schaalbaar verzendproces opzetten in meerdere landen?