Skip to main content

“Sendcloud werkt snel & optimaal voor ons”

Elles Ruumpol | Stichting Gaandeweg

Stichting Gaandeweg (2)
Stichting Gaandeweg (1)

Over Stichting Gaandeweg

Gaandeweg is een stichting die gezinnen met een jonge kankerpatiënt een vakantie in Nederland biedt, zodat ze even kunnen ontspannen. Van fietsen tot gezelschapsspelletjes: genieten van de volle aandacht voor elkaar, zodat de ziekte even naar de achtergrond verdwijnt. Zo wordt op een natuurlijke manier energie opgedaan tussen alle onderzoeken en behandelingen door.

Hoe zijn jullie begonnen en wat is jullie missie?

Gaandeweg is in 1988 ontstaan vanuit een particulier initiatief en daarna voortgezet als stichting. Het is ons doel om gezinnen, waarvan een kindje kanker heeft, tijdens de behandeling een weekje vakantie te laten houden in een vakantiehuisje in Nederland.

In het begin werden vakantiehuisjes gehuurd tegen een gereduceerd tarief. Inmiddels beschikken we over 3 eigen vakantiehuizen in Braamt, Otterlo en Susteren. In de zomer mogen we tevens gebruikmaken van 3 vakantiewoningen in Renesse.

Wat zijn de grootste uitdagingen waar jullie ’s nachts van wakker liggen?

In de beginjaren werden we deels financieel ondersteund door het KWF, met jaarlijks €40.000. Dit bedrag is van 2013 tot 2015 afgebouwd naar €0, waardoor wij nu volledig afhankelijk zijn van giften en donaties om jaarlijks zo’n 180 gezinnen op vakantie te kunnen laten gaan.

Wat zijn de oplossingen voor deze uitdagingen? 

Het bestuur heeft een actiever beleid op het gebied van fundraising en naamsbekendheid ontwikkeld om de begroting van €80.000 te kunnen realiseren. Dit vraagt om specifieke kwaliteiten van een op vrijwillige basis functionerend bestuur en is daarom tevens een uitdaging.

De welkomstpakketten die we versturen met Sendcloud dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel

Elles RuumpolStichting Gaandeweg
Stichting Gaandeweg (3)

Jullie versturen sinds kort welkomstpakketten met Sendcloud. Hoe ziet het verzendproces er uit? 

Klopt! Sinds deze zomer sturen wij alle gezinnen een welkomstpakket toe om de vakantievreugde te verhogen. De inhoud wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en wisselt regelmatig. Denk aan vouchers voor een dierentuin, restaurant, bioscoop, zwembad, museum enzovoort. Dit wordt door onze gasten enorm gewaardeerd!

We zijn ontzettend blij dat Sendcloud ons support door de verzendkosten van deze pakketten te vergoeden. Het verzendproces met Sendcloud werkt snel en optimaal voor ons. We maken via ons online account labels aan, printen deze op kantoor en plakken ze op de dozen. Die worden dagelijks bij ons op kantoor opgehaald.

Een Dymo labelprinter staat nog hoog op ons lijstje, want daarmee kunnen we het proces nog efficiënter maken. Het kunnen verzenden van deze welkomstpakketten zorgt echt voor een ultiem vakantiegevoel.

Stichting Gaandeweg (4)

Stichting Gaandeweg ❤ Sendcloud

Wij ervaren het gebruik van Sendcloud als heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk. De grootste voordelen voor ons zijn de snelheid en de lage kosten. Wellicht zou het aanbod nog wat verder uitgebreid kunnen worden, zodat er nóg meer keuze is aan verschillende vervoerders en verzendopties.

Wil je net als Stichting Gaandeweg efficiënter verzenden?