Skip to main content
Het belang van een unieke en persoonlijke verzendervaring

8

jaar geleden gestart met Sendcloud

100

landen waar WoodWatch naar verzendt

50

tijd bespaard met verzenden
BEDRIJF

De revolutie van duurzame materialen

In 2013 werd het idee van WoodWatch geboren. WoodWatch is een internationaal lifestyle merk dat producten zoals horloges en sieraden van hout en andere natuurlijke materialen ontwerpt en verkoopt. Drie ambitieuze vrienden begonnen het merk als een bijproject, maar al snel groeide dit project uit tot een wereldwijd succes. Deze ongekende groei heeft zelfs geleid tot meerdere prijzen, waaronder de FD Gazellen Award, uitgereikt door het Financieele Dagblad.

UITDAGING

Van handmatig naar automatisch labels printen

“Al vanaf de oprichting van WoodWatch werken wij met Sendcloud om ons verzendproces te optimaliseren. 8 jaar geleden gingen we op zoek naar een verzendoplossing waarbij we het generen van labels konden automatiseren en daarmee veel tijd konden besparen. Sendcloud bleek voor ons de ideale partner, ook omdat het de enige partij is die een eenvoudige integratie biedt met PostNL, WooCommerce én Picqer.”

WoodWatch
INTERNATIONALE UITBREIDING

Multi-carrier strategie

Wat ooit als kleinschalig project van drie vrienden begon, wordt nu over de hele wereld verkocht, in winkels én online. Met deze uitbreiding komen natuurlijk ook veel uitdagingen kijken. “Zo verzenden we naar verschillende landen en willen we daar de beste vervoerders voor inzetten. Met Sendcloud schakelen we met één druk op de knop de beste vervoerders per markt in.”

INTERNATIONALE UITBREIDING

Douaneformulieren

Daarnaast moeten er voor verzending buiten de EU veel douaneformulieren worden ingevuld, wat enorm veel tijd kost. “Waar we dit voorheen handmatig per bestelling moesten invullen en uitprinten, hebben we dit met Sendcloud volledig geautomatiseerd. Dit scheelt ons niet alleen tijd, maar verkleint ook de kans op handmatige fouten.”

WoodWatch station

SCHAALBARE OPLOSSING

Uitbreiding fulfilment voor andere merken

“Bij WoodWatch hechten we enorm veel waarde aan het stukje personalisatie. Het werd ons vrij snel duidelijk dat er niet veel fulfilment partijen zijn die deze service kunnen bieden, waardoor we ervoor hebben gekozen dit zelf te doen. We kwamen erachter dat we hier zo goed in waren, dat we ook voor andere merken gepersonaliseerde fulfilment zijn gaan uitvoeren. Met behulp van het sterke en schaalbare platform van Sendcloud kunnen we ook deze merken geautomatiseerde verzending in combinatie met onze gepersonaliseerde service bieden – en dit allemaal vanuit één verzendomgeving!”

De favoriete Sendcloud features van WoodWatch

Automatische labelgeneratie

Met Sendcloud automatiseert WoodWatch het genereren en printen van verzendlabels om zo efficiënter te verzenden

Multi-carrier

Met één druk op de knop kiest WoodWatch de beste vervoerders voor lokale en internationale zendingen.

Internationale documentatie

Het automatisch genereren van douaneformulieren scheelt WoodWatch de helft aan personeel.

Sendcloud is een zeer betrouwbare partner voor het opschalen van onze gepersonaliseerde fulfilment"

Nick HummelHead of Production & Fulfilment, WoodWatch

Wil jij zoals WoodWatch ook jouw verzendproces optimaliseren?

Koppel vandaag nog jouw shop en begin gelijk met verzenden.

Maak nu gratis een account aan