Een paar jaar geleden werden gebruikers van Magento opgeschrikt door het nieuws dat de support voor hun webshop zou stoppen.

Magento zou met een Magento 2 webshop platform op de markt komen en alle ondersteuning voor Magento 1 zou op termijn eindigen.

Draait jouw webshop nog steeds op Magento 1, dan heb je inmiddels een probleem. Want het is zover: Magento 1 is end of life.

Met de Sendcloud Magento 2 plugin kun je gelukkig volledig automatisch verzenden met onder andere PostNL, DHL, DPD en UPS.

Hoe het werkt en wat de voordelen en functionaliteiten zijn lees je in dit artikel!

Automatisch verzenden met de Sendcloud Magento 2 plugin

We kennen de pijn van verzenden en denken graag met je mee hoe je dit nog efficiënter kunt aanpakken.

Daarom hebben we er in samenwerking met Creative ICT voor gezorgd dat de Magento 2 plugin van Sendcloud eenvoudig werkt.

Vanuit de Magento Marketplace kun je de plugin rechtstreeks downloaden, met alle handige functionaliteiten van Sendcloud.

Zo verhoog je onder andere je webshop conversie door verschillende verzendopties aan te bieden in je check-out.

Afhaalpunten kunnen voor zowel jou als je klant extra voordelen opleveren, doordat je klant het pakket altijd kan ophalen wanneer het schikt.

Daarnaast kun je zelf kosten besparen, doordat deze verzendoptie vaak goedkoper is dan thuislevering.

Verder stel je in de back-end de verzendkosten in die in je check-out verschijnen, met de mogelijkheid om een drempelbedrag voor gratis verzenden aan te bieden.

Waarom je niet langer moet wachten met overstappen

Lang niet elke e-commerce ondernemer is op stel en sprong overgestapt naar Magento 2, na de aankondiging over Magento 1.

Maar nu Magento end of life is per juni 2020, is het belangrijk om zo snel mogelijk na te denken over de migratie naar Magento 2.

Want geen support heeft een paar directe en indirecte gevolgen, die het einde kunnen betekenen voor jouw e-commerce onderneming!

Magento 2 migratie

Voordelen van de Magento 2 plugin

Door te migreren naar Magento 2 laat je niet alleen een oude en onveilige webshop achter, je krijgt er een gloednieuwe webshop voor terug. Enkele voordelen van Magento 2:

Snellere laadtijd

Wist je dat 47% van de consumenten een laadtijd verwacht van minder dan 2 seconden?

Magento 2 is snel; minimaal 25% sneller dan zijn voorganger. Dit komt doordat de database en de code lichter zijn dan die van Magento 1, en door full page caching.

Meer conversie en omzet

Wist je dat 73% van de mobiele shoppers naar een andere webshop gaat als de mobiele ervaring niet goed is?

De designstructuur van Magento 2 is responsive waardoor webshops direct responsive gebouwd worden.

Andere verbeteringen zijn het geoptimaliseerde checkout proces en een verbeterde API voor koppeling met externe partners.

Meer efficiëntie en schaalbaarheid

Je hebt met Magento 2 veel mogelijkheden voor het inrichten van je shop, door middel van slimme wizards voor jouw productbeheer en orderbeheer.

Daarnaast is de backend eenvoudiger opgezet en kunnen meerdere beheerders tegelijk aan de webshop werken.

Snellere ontwikkeling voor developers

De toegang tot alle sjablonen, lay-outs en bestanden is eenvoudig, en nieuwe technieken kunnen zonder problemen toegepast worden.

Hierdoor kunnen developers een Magento 2 webshop relatief snel en tegen lagere kosten bouwen.

Extra voordelen van de Sendcloud Magento 2 plugin

 • Koppel moeiteloos je Magento 2 webshop via de Magento Marketplace
 • Bekijk de status van je orders zowel in je Magento als in je Sendcloud omgeving
 • Orders worden automatisch geïmporteerd, waardoor je verzendlabels letterlijk in één klik print
 • Verstuur automatisch branded tracking notificaties en maak gebruik van de branded tracking pagina
 • Gebruik de juiste verzendoptie, voor al je producten, op elk moment (met of zonder barcode scanner)

Magento 2

Waar moet je rekening mee houden bij de overstap?

Migreren van Magento 1 naar 2 is een belangrijk proces dat de nodige tijd en moeite kost.

Zie dit niet als een last, maar als een mooie kans om je huidige webshop opnieuw te beoordelen en verbeteringen door te voeren.

Uiteindelijk leidt het overstappen namelijk tot meer groei, meer conversie en meer omzet!

Er zijn bij een Magento 2 migratie een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden. We verdelen deze onder in vier stappen:

 1. Inventariseer jouw huidige omgeving. Analyseer je webshop op zaken als storeviews, inrichting, configuratie, maatwerk functionaliteit, integraties (bijv. ERP) en data die over moet naar het nieuwe Magento 2 platform. Denk aan klantdata, orders, producten of reviews.
 2. UX & SEO migratieplan voorbereiden. SEO en UX zijn allesbepalend. Voor een goede overstap naar Magento 2 zul je een UX & SEO migratieplan moeten maken, zodat jouw webshop goed vindbaar blijft en jouw bezoekers blijven genieten van de shopervaring.
 3. Magento 2 extensies vinden. Voor een naadloze migratie is het goed om alle huidige extensies en bijbehorende functionaliteit te beschrijven. Zo weet je precies wat je voor je nieuwe omgeving wel en niet nodig hebt en kun je uitzoeken of deze extensies beschikbaar zijn voor Magento 2.
 4. Inventarisatie en planning. Een uitgebreide inventarisatie en planning, maken een overstap succesvol. Met goede voorbereiding bewaak je de risico’s en kosten van de overstap.

De redenen om te migreren van Magento 1 naar Magento 2 zijn talloos. Het perfecte moment voor de overstap? Dat is inmiddels geweest…

Zet daarom vandaag nog de eerste stap op weg naar een vlekkeloze migratie, met behulp van de gratis checklist voor Magento 2 migratie.

Koppel o.a. PostNL, DHL, DPD en UPS aan je Magento 2 webshop

Sendcloud M2 is vanaf nu beschikbaar in de Magento Marketplace, waardoor je jouw webshop koppelt in slechts enkele klikken.

Hoe je de Magento 2 plugin kunt installeren en direct aan de slag kunt met efficiënter verzenden, ontdek je in deze handleiding.

Afhaalpunten in je Magento 2 webshop instellen

Last but not least kun je ook afhaalpunten in je Magento 2 check-out integreren.

Dit doe je eenvoudig in je Sendcloud omgeving bij “instellingen” > “gekoppelde shops”. Ga naar je Magento 2 integratie en vink servicepunten aan als optie.

In je Magento back-end ga je naar “stores” > “configuration”.  Klik dan op “sales” > “shipping methods”.

In je overzicht met mogelijkheden is nu “service point” beschikbaar, welke je bij “enable” op “ja” dient te zetten.

Je kunt nu zelf de prijs bepalen en de verzendoptie aanzetten. Daarnaast kun je gratis verzenden of gratis verzenden vanaf een bepaald drempelbedrag instellen.

Nu ben je good to go! In je check-out kunnen je klanten kiezen voor afhaalpunten.

Zodra ze voor deze bezorgoptie hebben gekozen, zal de kaart met afhaalpunten automatisch openen en kunnen je klanten hun favoriete afhaalpunt selecteren.

Sendcloud magento 2

Tot slot

Veel succes met je webshop! Heb je vragen? Laat het ons gerust weten via een reactie of mail naar contact@sendcloud.nl. We helpen je graag met je webshop en alles omtrent verzenden.

Mocht je nog vragen hebben omtrent het migreren naar of het bouwen van een Magento 2 webshop, dan kan Creative ICT je hierbij helpen!

4 Comments

 • Peter schreef:

  Ideaal dat je gemakkelijk verschillende logistieke partijen kan koppelen. Er zijn veel nieuwe logistieke partijen op de markt gekomen door services zoals same day delivery. Goeie ontwikkeling deze plugin!

 • Michel schreef:

  Wanneer kunnen we de Magento 2 plugin verwachten?

  MVG,
  Michel

  • Iris Dings schreef:

   Hi Michel,

   Bedankt voor je reactie en interesse. Deze is helaas afgelopen week afgekeurd door Magento tijdens het controleproces. We gaan nu weer aanpassingen doen op basis van de feedback en de plugin opnieuw indienen. Dit zal naar verwachting maximaal 4 weken duren. We moeten nog even geduld hebben dus.

   Je hoort van ons als hij live is!

   –Iris

Leave a Reply