Skip to main content
Eindhoven, 1 december 2020 – Er werd al een drukke Black Friday voorspeld, inmiddels is duidelijk dat online alle records zijn gebroken. Sendcloud, het alles-in-een verzendplatform, zag op Black Friday 136 procent meer pakketten vergeleken met een normale dag in 2020. De drukste dag van het jaar vond echter plaats op Cyber Monday, met 253 procent meer pakketten dan gebruikelijk.

Black Week resulteert in 88 procent meer pakketten 

Dit jaar doopten veel retailers Black Friday om tot Black Week. Door het koopjesfestijn met enkele dagen te verlengen hoopten retailers drukte in de winkelstraten en distributiecentra te spreiden. Dat resulteerde in maar liefst 88 procent meer pakketten vergeleken met een gemiddelde week. De piek ligt echter tijdens Cyber Monday, met 253 procent extra zendingen. Dit komt mede doordat veel webwinkels orders die in het weekend geplaatst worden pas op maandag verwerken, waardoor dit vaak de drukste verzenddag is.

Black Week blijkt ook internationaal een succes

Ook in omliggende landen blijkt Black Week online een succes. Zowel in België, Frankrijk als Duitsland was een verdubbeling van het aantal zendingen te zien. Frankrijk en België zagen een toename van het aantal pakketten met 116 procent. In Duitsland was het koopjesfestijn goed voor een stijging van het pakketvolume met 112 procent.
“Normaal gesproken zijn november en december al drukke maanden voor webwinkels. Nu consumenten hun aankopen massaal online doen zien we de grootste piek ooit. Dankzij de goede samenwerking van webwinkels, vervoerders en distributiecentra wordt deze piek goed opgevangen,” aldus Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder bij Sendcloud. “Hoewel de koopjesdagen achter de rug zijn, is de pakketdrukte met Sinterklaas en Kerst voor de deur nog niet geweken. Ook komende weken trekken retailers en vervoerders daarom alles uit de kast om hun capaciteit te vergroten. Houd echter rekening met langere levertijden en bestel op tijd. Zo zorgen we er samen voor dat de feestdagen een succes worden.”

Over Sendcloud

Sendcloud is de alles-in-een verzendoplossing voor webshops die willen groeien. Het platform helpt online retailers de concurrentiestrijd aan te gaan door het volledige verzendproces, van checkout tot retouren, te optimaliseren. Veel webshops zien verzending als struikelblok, maar Sendcloud maakt hiervan een krachtig concurrentievoordeel.
Sinds 2012 is Sendcloud uitgegroeid van een eenvoudige applicatie tot een alles-in-een platform dat het volledige verzendproces automatiseert. De Eindhovense scale-up heeft inmiddels meer dan 15.000 klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Oostenrijk. Dankzij het SaaS-platform is het overhandigen van een pakket niet langer een simpele, zakelijke transactie, maar een belangrijk onderdeel van de klantbeleving.
Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.