Dozen

2 mins

Dozen hebben twee functies.

Je kunt het gebruiken om bij het aanmaken van een label, de afmetingen van een zending automatisch in te vullen. Dit is handig en belangrijk bij het volumegewicht voor vervoerders als UPS en DHL Express. Gebruik verzendregels om een speciale doos toe te wijzen aan order, en Sendcloud berekent automatisch het volumegewicht. Hiermee voorkom je onverwachte toeslagen.

De functie Dozen helpt je ook met het stroomlijnen van je packing proces. Als een doos via verzendregels is toegewezen aan een order, weten medewerkers meteen welke doos ze moeten gebruiken, zonder te hoeven zoeken naar een passende doos.

Om een doos in te stellen, ga je naar Instellingen, en vervolgens naar Dozen. Klik hier op Doos toevoegen. Hier kun je de afmetingen van een doos invullen, en selecteren of dit de standaard doos moet zijn voor al je pakketten.

Nu is deze doos klaar om gebruik te worden op het moment dat je je orders verwerkt, of je de labels aanmaakt.

Als je klaar bent met het toevoegen van dozen, kun je een verzendregel maken, waarmee je een doos automatisch selecteert bij inkomende orders. Je kunt een combinatie maken van verschillende voorwaarden, zoals een combinatie van Item name, Item SKU, aantal items, of gewicht. Je kiest hier vervolgens Gebruik doos, bij actie.

Als je meerdere regels aanmaakt, onthoud dan dat ze worden toegepast op basis van hun volgorde. De onderste regels zullen de regels daarboven overschrijven, als ze verantwoordelijk zijn voor dezelfde actie.

Resources