Pick-ups

2 min

Zodra je pakketten klaar zijn om verzonden te worden, is het tijd om ze aan de vervoerder over te dragen. Je kunt ze naar een servicepunt brengen, of ze laten ophalen door een vervoerder. Dit heet een pickup.

Er zijn twee soorten pick-ups: eenmalige pickups, of terugkerende pick-ups.

Eenmalig

Eenmalige pickups zijn, ja, eenmalig. Je gebruikt deze bijvoorbeeld als je een ongebruikelijk zwaar pakket hebt dat verzonden moet worden.

Om een eenmalige pick-up aan te vragen via Sendcloud, ga je naar Pick-ups, en klik je op Plan een pick-up. Hier kies je het pick-up-adres, de vervoerder, en vul je de overige gegevens in. Dat is alles.

Onthoud dat niet alle vervoerders aan eenmalige pick-ups doen. En als ze het doen, vragen ze hiervoor mogelijk een kleine toeslag. Ook raden we je aan zo’n pick-up minimaal 2 dagen vooraf aan te vragen. Voor meer informatie over pick-ups en de voorwaarden die erbij komen kijken, bezoek je ons Help Center.

Terugkerend

Een eenmalige pick-up is een eenmalige gebeurtenis. Maar je kunt ook een terugkerende pick-up plannen. Zo’n pick-up gebeurt elke week, of meerdere keren per week. Hoe vaak het gebeurt, staat vaak beschreven in het contract dat je hebt met de vervoerder. Als je geen eigen contract hebt, neem dan contact op met onze Sendcloud customer support en we helpen je met het organiseren van je eerste pick-up binnen 5 tot 10 werkdagen.

Onthoud dat elke vervoerder zijn eigen regels heeft voor het accepteren van pick-ups, en dat een pick-up niet altijd mogelijk zal zijn. Bijvoorbeeld als je niet aan je maandelijkse verzend quotum komt. Om meer te weten over pick-ups en de voorwaarden, ga je naar ons Help Center.

Ontvang een bevestiging van opgehaalde pakketten

Als je wilt bijhouden welke pakketten zijn verzonden, kun je makkelijk een pick-up rapport aanmaken. Ga hiervoor naar Gecreëerde labels, selecteer zendingen, en klik op Pick-up rapport aanmaken. Als je wilt, kun je de vervoerder vragen het document te tekenen.

Onthoud wel dat deze rapporten geen juridisch bindende documenten zijn, maar er alleen voor jou zijn om de interne controle te houden.