Sendcloud verzekering

3 min

Algemeen
Elke dag raken pakketten kwijt, beschadigen ze of worden ze gestolen. Kwetsbare of dure producten, beschadigen vaker tijdens het verzendproces, net als goederen die een lange, internationale reis afleggen en meerdere stops maken.

Er zijn maar weinig verzendmethodes met een automatische standaardverzekering. Daarom is het goed om een verzekering te overwegen voor je kwetsbaarste producten.

Dit is waarom Sendcloud betaalbare verzend verzekeringen aanbiedt. Hiermee is je pakket wereldwijd gedekt, en ontvang je een complete terugbetaling, zelfs wanneer de vervoerder niets te verwijten valt.

Je verzekering instellen is heel makkelijk. In de volgende video geven we je drie manieren om het te doen.

Voordat we hiermee beginnen is het belangrijk te weten dat er een paar uitzonderingen zijn voor bepaalde producten, bestemmingen en meer. Bekijk alle uitzonderingen en andere voorwaarden in het artikel hieronder.
Je verzekering toevoegen
Als je een verzekering wilt toevoegen met Sendcloud, kun je ervoor kiezen om dit handmatig te doen, door gebruik te maken van onze Verzendregels, of het standaard in te stellen voor al je bestellingen.

Handmatig

Ga naar het overzicht van je inkomende orders, bewerk de order die je wilt verzekeren, en vul het bedrag in waarvoor je het pakket wilt verzekeren. Het minimale verzekeringsbedrag is 100 euro. Rechts zie je hoeveel de verzekering kost. Klik op opslaan, en dat is alles. Het is de perfecte manier om losse bestellingen te verzekeren.

Met verzendregels

Als je bepaalde soorten zendingen automatisch wilt verzenden, kun je dit doen met verzendregels. Hiervoor ga je naar je instellingen, en klik je op Verzendregels. Voeg een nieuwe regel toe. Hier vertel je Sendcloud welk soort pakketten je wilt laten verzekeren, en voor welk bedrag. We geven je een paar voorbeelden.

Als je bestellingen boven een bepaald bedrag wilt verzekeren, kies je Total parcel item value, Groter dan, en vul je het bedrag in, bijvoorbeeld 100. Hierna zullen alle bestellingen met een bestelwaarden van meer dan 100 euro, automatisch verzekerd worden.
Om kwetsbare artikelen te verzekeren, kun je een regel instellen op basis van Item naam of Item SKU. Hierna kies je hoe je de kwetsbare artikelen identificeert. Denk bijvoorbeeld aan Bevat en hier typ je dan een deel van de naam van het product.
Als je internationale zendingen wilt verzekeren, kies je Naar land, en vervolgens kies je Is niet. Hier vul je het land in vanuit waar je verzendt.

Om het verzekeringsbedrag voor zendingen in te vullen, klik je Verzeker je pakket voor en vul je het bedrag in. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de regel op te slaan.

Standaard

Als je elk pakket verzekerd wilt versturen, ga je hiervoor naar je verzendinstellingen. Ga naar Instellingen, klik Verzendinstellingen en typ het bedrag in waarvoor je al je pakketten wilt verzekeren. Sla de wijzigingen op, en dat is het!

Hiermee zijn al je zendingen standaard verzekerd. Wil je een uitzondering maken? Je kunt verzekeringen altijd handmatig verwijderen, of ze overschrijven met verzendregels.