Skip to main content

Verzend jij als online retailer veel kleding? Dan is de fashionpack van PostNL misschien een interessante verzendoplossing voor jouw webshop. Deze verpakking zorgt er namelijk voor dat jouw kleding spic en span bij jouw klanten aankomt. Hoe werkt het en waarom zou het voor jou een interessante optie kunnen zijn? We schrijven er alles over in dit artikel. 

Wat is PostNL fashionpack?

Fashionpack van PostNL is een brievenbuspakket-verpakking speciaal voor het verzenden van kleding. Met deze gepatenteerde verpakking kun je de lucht makkelijk uit je pakketje drukken, waardoor een bestelling sneller door de brievenbus past. 

Handig, want kleding wordt vaak in grote dozen verzonden, terwijl dat lang niet altijd nodig is. Met deze verpakking kan kleding dus als brievenbuspakket verzonden worden in plaats van als pakket. Dat is een stuk voordeliger, makkelijk in gebruik en handiger voor je klanten. De fashionpack is hiermee een fijne oplossing voor online retailers in de fashion-branche. 

PostNL Fashionpack: slim kleding verzenden

De voordelen van verzenden met de fashionpack

Waarom zou je gebruik maken van de fashionpack en wat zijn de voordelen? Wanneer kleding door de brievenbus past is het zonde om deze alsnog via een (te) grote verzenddoos te verzenden. 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de fashionpack:

Past altijd door de brievenbus

De fashionpack past altijd door de brievenbus. Jouw klant hoeft daarom niet thuis te zijn voor ontvangst – een groot voordeel, wat de klantervaring verbetert. Het brievenbuspakket wordt binnen 24 uur geleverd en kan makkelijk worden gevolgd met track & trace. 

Tot wel drie kledingsstukken kreukvrij verzenden

Kleding versturen in een gewone envelop zorgt vaak voor problemen. Zo komt de inhoud onnodig gekreukeld of zelfs beschadigd aan bij jouw klant wat tot retouren kan leiden. Als je jouw producten verzendt met de fashionpack zakken ze niet naar de bodem, en blijven ze vaker kreukvrij en onbeschadigd.

Daarnaast is het mogelijk om 3 kledingsstukken terug te brengen tot het formaat van een brievenbuspakket. Bijna de helft van alle kledingitems past in de fashionpack. En doordat je de lucht er pas uitperst als de kleding erin zit, verschuift de inhoud niet envoorkom je bij juist gebruik toeslagen.

Goedkoper verzenden

Met de fashionpack bespaar je op verzendkosten. Verzenden met een fashionpack is namelijk voordeliger dan een pakketverzending. Wat je normaal in een doos verzendt, past nu in een brievenbuspakket. 
Ook is de fashionpack een fijne optie voor online retailers die toeslagen ontvangen voor het verzenden van te grote brievenbuspakketjes. De fashionpack kan helpen met het verkleinen van de brievenbuspakket-toeslagen, omdat de envelop een vast formaat heeft en lucht uit product en verpakking laat in tegenstelling tot andere verzendzakken.

Duurzaam

Doordat het pakket tijdens verzending minder ruimte inneemt dan een normale pakketverzending, is verzenden met de fashionpack duurzamer. Fashionpack wordt in de binnenstad op de fiets bezorgd zo vermindert het de CO2-uitstoot. Ook is de fashionpack verpakking herbruikbaar, wat weer goed is voor het milieu.

Makkelijk te retourneren

Voor je klanten is de fashionpack ook een fijne oplossing. Ze kunnen hun items namelijk eenvoudig retourneren. Met de tweede plakstrip is het pakket makkelijk te sluiten. De retourzending kan – afhankelijk van de retourzending je jouw klanten aanbiedt – gewoon in de oranje brievenbus.

Als de fashionpack retour gaat als brievenbuspakket, gaat het met de post mee en valt het binnen 24 uur weer bij jou op de deurmat.

Omdat de bestelling makkelijk te retourneren is, verhoog je de klanttevredenheid. Daarnaast scheelt deze manier van retourneren jou als webshopeigenaar geld, omdat de retourzending als brievenbuspakket goedkoper en sneller is dan het retourneren van een pakket.

Zo gebruik je de PostNL fashionpack

Het inpakken van jouw items in een fashionpack is makkelijk. Het is belangrijk dat je het product netjes opvouwt. Hiermee voorkom je dat je klant alsnog een gekreukeld kledingstuk ontvangt. Zo pak je de bestelling in:

  1. Vouw de kleding in het juiste formaat. 
  2. Stop de kleding netjes in de fashionpack en sluit de envelop met de plakstrip. 
  3. Als de fashionpack eenmaal goed dicht zit, rol of vouw je de lucht uit het pakketje. Voor het beste resultaat gebruik je hiervoor een handpers, maar het is geen vereiste.
  4. Plak het verzendlabel op het pakket en je fashionpack is klaar voor verzending.

Mocht je nou kleine pakjes naar het buitenland willen versturen? Dan is PostNL Packets een goed alternatief voor PostNL fashionpack.

Zo verzend je de fashionpack via Sendcloud

De verzendoptie die bij de fashionpack hoort, is het PostNL Brievenbuspakket (ook wel PostNL Mailbox Parcel genoemd). Je kunt gebruik maken van het brievenbuspakje via de Sendcloud kortingstarieven. Heb je een eigen PostNL-contract? Dan laad je dit eenvoudig in, in je Sendcloud omgeving. Op die manier kun je verschillende vervoerders en verzendopties met elkaar combineren en gebruik je altijd de meest geschikte optie voor jouw (fashion)zendingen.

Het verzendlabel voor je fashionpack maak je automatisch aan met de verzendoptie PostNL Mailbox Parcel in je Sendcloud omgeving. Met slimme verzendregels kun je zelfs automatisch instellen dat alle orders met een bepaald bestelnummer, of onder de 2 kilo als brievenbuspakket worden verstuurd.

De fashionpack is te koop vanaf 100 stuks. Hoe meer packs je koopt, hoe lager de stukprijs:

  • 100 stuks: 0,74 euro
  • 500 stuks: 0,56 euro
  • 1000 stuks: 0,54 euro
  • 2000 stuks: 0,47 euro

Interesse in PostNL Fashionpack? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Op zoek naar de juiste vervoerder en verzendoptie voor jouw zendingen? Bekijk dan welke vervoerders zoals PostNL, DHL, DPD en meer bij jouw webshop passen.

Iris Dings

Als Content Marketing Specialist duikt Iris heel graag voor je in het toetsenbord. Met een grote passie voor Marketing en een sterke interesse in E-commerce en Logistiek schrijft ze regelmatig over hoe je het allerbeste uit je webshop kunt halen.

2 Reacties