Skip to main content

Ruim 50% van de vrachtwagens in Europa rijdt gedeeltelijk of volledig leeg rond. Een gemiste kans, want door deze laadruimte te gebruiken is het mogelijk de CO2-uitstoot fors terug te dringen en bovendien de transportkosten te drukken. In je zoektocht naar een geschikte bezorgpartner kan het dus interessant zijn de capaciteit van vrachtwagens die toch al rondrijden te benutten. Dat is precies waar Quicargo je bij kan helpen.

In dit artikel vertellen we je alles over Quicargo en de integratie ervan met Sendcloud.


Wat is Quicargo?

Quicargo is een digitaal transportnetwerk, dat vervoerders en verzenders met elkaar in verbinding brengt. Door de lege laadruimte van vrachtwagens te benutten kan Quicargo de logistiek verduurzamen en bovendien transportkosten terugdringen. 

De missie van Quicargo is eenvoudig: geen lege vrachtwagens meer. Maar liefst 27% van de Europese uitstoot aan broeikasgassen komt van de transportindustrie. Door de capaciteit van vrachtwagens beter te benutten kan dit percentage aanzienlijk worden teruggedrongen. Bovendien draagt het efficiënt gebruik van laadcapaciteit bij aan lagere transportkosten. 

Dat werkt simpel. Quicargo vermindert het aantal lege kilometers door op een efficiënte manier jouw zendingen aan een vrachtwagen op de weg te verbinden. Met een realtime platform identificeert Quicargo ongebruikte laadruimte en biedt deze direct aan jou als verzender aan. Op deze manier is het mogelijk transport te verduurzamen en scherpe prijzen te bieden.

 

Quicargo eenvoudig koppelen aan je webwinkel? Probeer Sendcloud nu gratis en verzend direct je eerste pallets

Voordelen van verzenden met Quicargo

Elke bezorgdienst heeft z’n eigen unieke kenmerken. Op welke punten blinkt Quicargo uit? 

Duurzame bezorging

Wanneer jij duurzaamheid hoog op de agenda hebt staan, is Quicargo zeker het overwegen waard. Quicargo heeft namelijk als missie om de supply chain te verduurzamen.

Zeker 50% van alle vrachtwagens op de Europese wegen is (gedeeltelijk) leeg. Quicargo probeert dit percentage terug te dringen door de lege ruimte te benutten voor nieuwe zendingen. Door met Quicargo te verzenden kun je dus je ecologische voetafdruk verminderen. 

One-stop-shop voor pallets, oversized pakketten en stukgoed 

Van oorsprong staat Quicargo bekend om de verzending van pallets, maar sinds kort kun je er ook terecht voor het versturen van oversized pakketten. Of je nu wilt verzenden naar een woonadres of een bedrijf, Quicargo staat voor je klaar. 

Doordat Quicargo gespecialiseerd is in pallets is het een interessante partner wanneer je veel zware pakketten, grote artikelen of flinke hoeveelheden verzendt. Voor de zogenaamde ‘ugly’s’ draait Quicargo zijn hand namelijk niet om. 

Wanneer je pallets verzendt met Quicargo worden deze direct door de verlader op jouw bezorgadres afgeleverd. 

Internationaal verzenden 

Maar liefst 53 procent van de Europese online shoppers bestelt wel eens over de grens, bleek onlangs uit de E-commerce Delivery Compass. Crossborder verzenden biedt dus een enorme kans om als webwinkel te groeien.

Bij Quicargo kun je profiteren van een sterk transportnetwerk in Europa. Quicargo is actief in meer dan 25 Europese landen, van Polen tot Griekenland. Quicargo wordt het meest gebruikt in Nederland, België en Duitsland en is dus zeker een interessante partner wanneer je wilt uitbreiden naar onze buurlanden. 

Scherpe prijzen 

Quicargo benut de lege ruimte van vrachtwagens die toch al rijden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar drukt ook de transportkosten. Daardoor kan Quicargo scherpe prijzen bieden. 

Voor welke webshops is Quicargo interessant?

Wil jij graag je ecologische voetafdruk beperken of zijn jouw pakketten vaak te groot of zwaar voor een reguliere bezorgdienst? Dan is Quicargo een goede optie.

Het netwerk maakt namelijk gebruik van lege ruimte in vrachtwagens die toch al rondrijden. Door gebruik te maken van bestaande routes beperk je je CO2-uitstoot aanzienlijk.

Doordat Quicargo gebruik maakt van vrachtwagens is er bovendien voldoende ruimte voor grote zendingen. Ideaal wanneer je grote of zware producten wilt verzenden. 

Wat kost een zending met Quicargo? 

De verzendkosten zijn afhankelijk van het contract dat je met Quicargo afsluit. Deze kunnen dus verschillen per retailer.

De spotprijzen worden eenvoudig berekend door een slim algoritme. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de afstand, het type pallet/pakket, gewicht, dieseltoeslag en meer.

Je kunt bij Quicargo terecht voor eenmalige zendingen, maar wanneer je meer volume hebt en een contract afsluit kun je zo’n 20% in de transportkosten besparen. Dat is mooi meegenomen!

Benieuwd wat een levering met Quicargo kost? We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je zelf de prijzen van verschillende vervoerders kunt vergelijken op basis van de verzendroute en het verpakkingstype:Met Quicargo verzenden en ontvangen 

Quicargo is gespecialiseerd in het vervoeren van pallets en oversized pakketten. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je veel dozen ineens wilt verzenden of bijvoorbeeld grote of zware goederen moet versturen. 

Wanneer je ervoor kiest om een pallet via Quicargo te verzenden wordt je zending opgehaald door één van de vervoerders die bij hen zijn aangesloten. Afhankelijk van het aantal pallets dat je verzendt wordt er 15 tot 60 minuten wachttijd gereserveerd voor het laden en lossen voor de pallets. 

De vrachtwagen neemt de zending vervolgens mee en levert deze op het gewenste adres weer af. De ontvanger wordt via track & trace op de hoogte gehouden van de status van de zending. Een avond vooraf krijgt de ontvanger een sms’je met daarin een tijdvak voor levering. Daarnaast wordt kort voor levering door de vervoerder ook nog telefonisch contact opgenomen over het aflevermoment. 

Is de ontvanger niet thuis? Dan laat de vervoerder een ‘niet thuis’-kaartje achter met het verzoek contact op te nemen voor een nieuwe leverafspraak. De tweede levering vindt plaats op afspraak en de kosten hiervoor worden volledig in rekening gebracht. Een eventuele derde leverpoging kan plaatsvinden voor €16,50. Wanneer er na 7 dagen geen antwoord is van de ontvanger gaat het pakket retour afzender. 

Quicargo verzendopties 

Het is belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de vervoerder waarmee je verzendt. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf. We zetten de belangrijkste voorwaarden per verzendoptie voor je op een rij: 

Quicargo Mini Pallet 

 • Aflevering via transportdienst
 • Maximaal gewicht: 300 kg
 • Maximale omvang: 80 x 60 x 235 cm
 • Handtekening nodig voor aflevering
 • Geen aflevering bij de buren 

Quicargo Euro Pallet

 • Aflevering via transportdienst
 • Maximaal gewicht: 700 kg
 • Maximale omvang: 120 x 80 x 235 cm
 • Handtekening nodig voor aflevering
 • Geen aflevering bij de buren 

Quicargo Blok Pallet

 • Aflevering via transportdienst
 • Maximaal gewicht: 875 kg
 • Maximale omvang: 120 x 100 x 235 cm
 • Handtekening nodig voor aflevering
 • Geen aflevering bij de buren

Quicargo Oversized Parcel

 • Aflevering via gespecialiseerde vervoerders (bijvoorbeeld Wheelz Cargo)
 • Maximaal gewicht: 75 kg 
 • Maximale omvang: 300 x 100 x 100 cm 
 • Twee afleverpogingen
 • Afleverpoging bij de buren 

Quicargo en Sendcloud

Retourneren, hoe werkt dat? 

Is de bestelling van jouw klant niet helemaal wens? Dan kun je met Quicargo gelukkig ook heel eenvoudig retourneren. Zowel voor pallets als oversized pakketten kunnen jouw klanten via het Sendcloud retourportaal eenvoudig een retourlabel aanmaken. Wanneer de klant een pallet wilt retourneren, stuurt Quicargo weer een vrachtwagen die kant op. 

Hoe werkt Quicargo met Sendcloud? 

Quicargo is bij Sendcloud te gebruiken via onze voordelige verzendtarieven of met een eigen contract.

Wil je gebruik maken van onze voordelige Quicargo verzendtarieven? Activeer deze prijzen eenvoudig toevoegen door naar ‘Vervoerders & Prijzen’ te gaan, en onder Quicargo op ‘activeren’ te klikken.

Verzend je al via Quicargo via je eigen contract? Dan kun je jouw contract makkelijk inladen bij Sendcloud en gelden je eigen (prijs)afspraken. Doe dit bij Mijn contracten.

 Wil je gebruikmaken van deze vervoerder, maar heb je nog geen contract? Vraag dan eenvoudig een offerte aan via Quicargo. 

 Heb je nog vragen over het gebruik van Sendcloud, laat dan gerust een reactie achter. We helpen je graag!

 Ben je benieuwd naar alle verschillende verzendopties waar je via Sendcloud gebruik van kunt maken? Lees dan ons artikel over welke vervoerder het best bij jouw webshop past.

 

 

Iris Delmee

Iris Delmee is werkzaam als e-commerce specialist bij Sendcloud. Vanuit haar rol houdt ze de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en logistiek goed in de gaten. Iris is expert op het gebied van internationale verzendingen, maar kan je ook alles vertellen over de meest effectieve verzendstrategie. Met data en relevante content helpt ze retailers hun verzendstrategie naar een hoger niveau te tillen!

Laat een reactie achter