Skip to main content

Heb jij een custom made webshop? Dan kun je via de Sendcloud API automatisch verzenden met meerdere vervoerders zoals PostNL, DHL, DPD, UPS en Same Day Delivery. Met onze Basic Auth API keys kan jouw developer op een eenvoudige manier toegang verkrijgen tot onze API. We updaten deze API regelmatig. Zo kun je afhaalpunten in je check-out verwerken. Wat dit inhoudt en hoe het werkt via de API ontdek je in deze blog.

Volledig automatisch verzenden via de Sendcloud API

Welk shopsysteem je ook gebruikt, het verzendproces blijft een blok aan het been. Daar weten we bij Sendcloud alles van. Daarom maken we het mogelijk om automatisch te verzenden, ongeacht het systeem waarmee je werkt. Via Sendcloud kun je jouw shop koppelen aan verschillende vervoerders: PostNL, DHL, DPD, UPS, Same Day Delivery by Red Je Pakketje en briefpost van Van Straaten Post. Via de API koppelt jouw developer je custom webshop aan de verzendtool en kun je vanuit jouw shop direct aan de slag met verzenden.

Voordelen Sendcloud API

Buiten onze +25 standaard koppelingen met shopsystemen, vinden we het belangrijk dat iedere webshopbouwer gemakkelijk met onze API aan de slag kan. Op die manier kun jij het meest tijdrovende proces van je webshop aanpakken. Wat zijn nu de voordelen van een API koppeling met Sendcloud? Wanneer je een custom webshop hebt, helpt onze API om je leven als webwinkelier makkelijker te maken.

 • Automatiseer je verzendproces direct vanuit je back-end, zonder een extra tool te openen.
 • Verwerk verschillende verzendopties in je check-out om conversie te verhogen. Zo maakten we leveren naar afhaalpunten al eerder beschikbaar via de API en zorg je voor flexibiliteit in bezorgopties.
 • Gelijktijdig gebruik maken van verschillende verzendopties en vervoerders.
 • Verzendlabels printen in één klik.
 • De status van je pakketten bekijken.
 • Met slechts één connectie je volledige verzendproces automatiseren, ook als je meerdere afzendadressen of webshops beheert.
 • Barcodescanner support, pakbonnen en picklijsten tegenlijkertijd afdrukken.

Sendcloud developer API docs

Via onze API documentatie kan jouw webbouwer direct aan de slag met onze API.

Sendcloud API Documentation

Gebruik de juiste verzendoptie, die bij jouw producten past, op ieder gewenst moment

Onze developers hebben hard gewerkt om onze nieuwste features ook beschikbaar te maken voor jouw custom made webshop. Wat betekent dit? Je kunt nu nog meer tijd besparen op het verwerken van je orders. Gebruik automatisch de juiste verzendoptie, die bij jouw producten past, op ieder gewenst moment.

Zo stel je eenmalig triggers in op basis van jouw check-out verzendopties, bestemming, gewicht en nog veel meer factoren, zodat de juiste verzendoptie automatisch op het verzendlabel verschijnt. Daardoor kan iedereen (zonder na te denken) aan de slag met het verzenden van jouw pakketten. Verzend je internationaal? Dan rollen ook de benodigde douanedocumenten uit je printer. Maak je gebruik van A6 labelprinters? Je kunt iedere gewenste printer (en zelfs meerderen voor verschillende doeleinden) koppelen, om alle onnodige klikken en fouten te vermijden.

Sendcloud API

Hoe werkt het precies?

 1. Je webbouwer kan vanaf nu aan de slag met onze Pack & Go feature. In onze API documentatie vindt jouw developer alles terug om hiermee aan de slag te gaan.
 2. Je kunt je orders, eventueel samen met een pakbon en picklijsten, nu direct printen.
 3. Met de Smart Shipping Rules hoef je niet meer na te denken over je zendingen. Automatisch wordt de juiste verzendoptie en wanneer gewenst een verzekering aan je zending toegevoegd en print je nog sneller je verzendlabels.

Vragen of opmerkingen over onze API?

Laat gerust een reactie achter, onze developers werken graag aan verbeteringen!

Iris Dings

Als Content Marketing Specialist duikt Iris heel graag voor je in het toetsenbord. Met een grote passie voor Marketing en een sterke interesse in E-commerce en Logistiek schrijft ze regelmatig over hoe je het allerbeste uit je webshop kunt halen.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo

4 Reacties

 • Sandor Sannes schreef:

  Beste Sendcloud,

  Wij hebben een portal gemaakt met http://silk-demo.trendsetterthemes.org/ en gebruiken daarin JSON en SOAP. Kunnen wij via deze techniek met jullie een API koppeling opzetten?

 • johan schreef:

  beste

  kan je ook op basis van gewicht in je checkout 1 specifieke vervoerder laten zien? een pakket van 25kg kan niet via sommige vervoerders en als je die wel voor kleinere pakketten aanbiedt wil je deze in de checkout voor te zware pakketten juist niet in de checkout hebben.

  mvg
  ralph

  • Daniëlle Elbertse schreef:

   Beste Ralph,

   Bedankt voor je bericht! Helaas kan dit via Sendcloud op dit moment nog niet, maar deze optie staat wel op de planning. Ik raad je voor nu aan om even contact op te nemen met onze klantenservice via [email protected] om te kijken wat er tot die tijd mogelijk is (evt. het gebruik van een plugin).

   Prettige dag verder!

   – Danielle