Skip to main content
Eindhoven, 15 september 2021– Sendcloud, het grootste e-commerce verzendplatform in Europa, heeft €150 miljoen euro opgehaald in een Series C-financieringsronde. De ronde werd geleid door Softbank Vision Fund 2* en omvatte L Catterton en HPE Growth.
Sendcloud helpt online retailers met het optimaliseren van hun volledige verzendproces en verbetert tegelijkertijd de bezorgervaring voor consumenten. Nu online shoppen de nieuwe standaard is, groeit de pakketmarkt naar verwachting van €403 miljard in 2021 naar €501 miljard in 2024. Hoewel 71% van de consumenten flexibiliteit als een cruciaal element van bezorging beschouwt, verzenden de meeste retailers hun orders nog altijd met één vervoerder. Sendcloud biedt hiervoor de oplossing: via het verzendplatform kunnen webshops eenvoudig met meerdere vervoerders verzenden om consumenten een flexibele bezorgervaring te bieden. Het platform bedient inmiddels meer dan 23,000 webwinkels, waaronder Gelato, Rosefield, Shoeby en Subdued.
Sendcloud founders
“In een tijd waarin consumenten wereldwijd zelf willen bepalen waar, wanneer en hoe een bestelling bezorgd wordt, zijn toonaangevende webshops afhankelijk van Sendcloud om hun verzendproces te optimaliseren,” aldus Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder van Sendcloud. “Om groeiende pakketvolumes te kunnen verwerken en consumenten op de lange termijn te binden, is een verzendoplossing zoals Sendcloud cruciaal. We zijn trots op de samenwerking met Softbank en L Catterton en kijken uit naar deze nieuwe fase voor ons bedrijf.”
Rob van den Heuvel - Co-founder Sendcloud
Via Sendcloud koppelen webwinkels rechtstreeks met alle grote Europese vervoerders, waardoor ze met behulp van slechts één integratie toegang krijgen tot een breed scala aan bezorgopties. Van internationaal verzenden en levering in pakketkluizen, tot het kunnen kiezen van de dag en tijdvak voor levering. Bovendien biedt het platform toegang tot 400,000 servicepunten, zodat consumenten hun pakket kunnen ophalen op de door hun gewenste tijd en locatie. De technologie van Sendcloud vereenvoudigt e-commerce logistiek door de verschillende API’s van vervoerders te vervangen door één eenvoudige verzendoplossing, om zo een soepele bezorgervaring te garanderen voor zowel consumenten als retailers.
“Het groeiende aantal pakketten en de vraag naar flexibiliteit vergroten de noodzaak voor een slimme verzendoplossing voor retailers,” zegt Yanni Pipilis, Managing Partner bij Softbank Investment Advisers. “Sendcloud heeft een toonaangevend alles-in-een verzendplatform gebouwd dat retailers helpt om hun checkout, verzending, tracking en retouren te optimaliseren. We zijn verheugd om Rob en het Sendcloud team te ondersteunen in hun missie om de e-commerce markt verder te ontplooien.”
Christopher North, Managing Partner bij L Catterton, voegt daaraan toe: “Sendcloud’s schaalbare en gebruiksvriendelijke platform loopt voorop in het ondersteunen van geavanceerde verzendprocessen voor retailers in heel Europa. We kijken er dan ook naar uit om met het deskundige Sendcloud team samen te werken en onze ervaring op het gebied van e-commerce en snelgroeiende techbedrijven in te zetten om Sendcloud te ondersteunen bij haar wereldwijde groei.”
Volgend op een jaarlijkse groei van 133 procent in pakketvolume, zal Sendcloud deze investering inzetten om haar internationale groei te versnellen en de wereldwijde adoptie van het platform te stimuleren. Sendcloud heeft op dit moment 400 werknemers en is van plan het komende jaar nog eens 250 medewerkers aan het personeelsbestand toe te voegen.
Als onderdeel van deze investeringsronde zullen Neil Cunha-Gomes en Monika Wilk, investeerders bij Softbank Investment Advisers, toetreden tot de Raad van Bestuur, samen met L Catterton’s Ido Krakowsky.
Arma Partners trad op als exclusief financieel adviseur in het kader van deze transactie.

Over Sendcloud

Sendcloud is de alles-in-een verzendoplossing voor webshops die willen groeien. Het platform helpt online retailers de concurrentiestrijd aan te gaan door het volledige verzendproces, van checkout tot retouren, te optimaliseren. Veel webshops zien verzending als struikelblok, maar Sendcloud maakt hiervan een krachtig concurrentievoordeel.
Sinds 2012 is Sendcloud uitgegroeid van een eenvoudige applicatie tot een alles-in-een platform dat het volledige verzendproces automatiseert. De Eindhovense scale-up heeft inmiddels meer dan 23,000 klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Oostenrijk.

Over L Catterton 

Met ongeveer $30 miljard aan aandelenkapitaal verspreid over verschillende fondsen en 17 kantoren over de hele wereld, is L Catterton wereldwijd de grootste private equity firma met focus op consumenten. L Catterton’s team van bijna 200 professionals werkt samen met management teams over de hele wereld om strategische plannen te implementeren en groei te stimuleren. Sinds 1989 heeft het bedrijf meer dan 250 investeringen gedaan in toonaangevende consumentenmerken. Voor meer informatie over L Catterton kunt u terecht op lcatterton.com.
*As of the date of this press release, SoftBank Group Corp. has made capital contributions to allow investments by SoftBank Vision Fund 2 (“SVF 2”) in certain portfolio companies. The information included herein is made for informational purposes only and does not constitute an offer to sell or a solicitation of an offer to buy limited partnership interests in any fund, including SVF 2. SVF 2 has yet to have an external close, and any potential third-party investors shall receive additional information related to any SVF 2 investments prior to closing.
Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.