Skip to main content
Eindhoven, 27 augustus 2020 – Sendcloud breidt zijn portfolio uit met maar liefst drie nieuwe bezorgdiensten: BudbeeTrunkrs en Homerr. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe webkoppeling voor logistiek dienstverleners, de LSP API. Vervoerders kunnen hiermee eenvoudig koppelen met het verzendplatform. De integratie van nieuwe vervoerders moet bijdragen aan flexibele bezorging voor consumenten.

Koppeling helpt groei bezorgdiensten met groter netwerk

De LSP API maakt het voor bezorgdiensten mogelijk hun eigen API aan te sluiten op het Sendcloud verzendplatform. Daardoor kunnen vervoerders hun diensten in een klap aanbieden aan meer dan 15.000 webwinkels in Europa. De koppeling stelt zowel grote als kleine bezorgdiensten in staat zich te verbinden aan Sendcloud, ongeacht volume of regio. De API biedt op deze wijze ook uitkomst voor lokale bezorgdiensten, voor wie het lastig kan zijn voet aan de grond te krijgen in de snelgroeiende wereld van e-commerce.

Multi-carrier strategie binnen handbereik

Met de koppeling wil Sendcloud niet alleen vervoerders helpen, maar wil het verzendplatform ook het voeren van een multi-carrier strategie voor retailers aantrekkelijker maken. Daarmee speelt het platform in op de toegenomen vraag naar flexibele bezorgopties, zoals same-day delivery of groene bezorging.
Brian Slijp, Head of Strategic Alliances bij Sendcloud, is trots op de nieuwe koppeling: “We merken dat de behoefte naar flexibele bezorging groeit, maar dat het voor nieuwe vervoerders lastig is hun diensten op grote schaal aan te bieden. Door voor hen de integratie met ons platform laagdrempeliger te maken, hopen we dat lokale en groene bezorgopties toegankelijker worden voor de consument.”

Over Sendcloud

Sendcloud is een van de snelst groeiende tech-bedrijven van Europa. De scale-up is inmiddels actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië. Het alles-in-één verzendplatform optimaliseert het verzendproces van online retailers. Dankzij de integraties met meer dan 30 e-commerce platformen en een API kan iedere shop het verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen met meer dan 50 internationale vervoerders.
Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.