Skip to main content
Eindhoven, 1 oktober 2020 – Sendcloud, het alles-in-een verzendplatform voor webshops die willen groeien, is vanaf vandaag ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Na het succes van Sendcloud in onder meer Duitsland en Frankrijk is het betreden van de Britse markt een logische vervolgstap in de internationale expansie van het bedrijf. Met de uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk wil het verzendplatform cross-border verzending vereenvoudigen.
Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 51,6% zit online shoppen in het Verenigd Koninkrijk behoorlijk in de lift. Het Britse e-commerce landschap bezit daarmee veel groeipotentie voor online retailers. Onderzoek van Sendcloud toonde onlangs aan dat 53% van de Europese shoppers regelmatig over de grens bestelt, terwijl veel consumenten gefrustreerd zijn over de tijd en kosten van internationale levering. Door een centraal Europees verzendnetwerk met lokale vervoerders en pakketpunten op te zetten, maakt Sendcloud internationaal verzenden eenvoudiger.

Cross-border verzending met internationaal netwerk 

Sendcloud is naast het Verenigd Koninkrijk al actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Italië. De internationale focus draagt bij aan het doorbreken van een zeer gefragmenteerde bezorgmarkt en resulteert in efficiënte pakketverzending op wereldwijd niveau. Door de lancering van het platform in het Verenigd Koninkrijk worden nu ook belangrijke vervoerders zoals Royal Mail, DPD en Hermes aan het netwerk toegevoegd. Hiermee is het verzendplatform klaar voor de mogelijke gevolgen van de Brexit.
Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder van Sendcloud, is trots op de uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk: “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan een Europees verzendnetwerk en we zijn blij dat we daar nu ook het Verenigd Koninkrijk aan kunnen toevoegen! Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke speler in het e-commerce landschap en biedt veel groeipotentie voor online retailers. Zeker met het oog op de Brexit is het van belang dat online retailers hun cross-border verzendstrategie zo efficiënt mogelijk inrichten. Door het integreren van Britse bezorgdiensten en implementeren van eenvoudige douaneformulieren zijn we daar bij Sendcloud helemaal klaar voor.”

Over Sendcloud

Sendcloud is de alles-in-een verzendoplossing voor webshops die willen groeien. Het platform helpt online retailers de concurrentiestrijd aan te gaan door het volledige verzendproces, van checkout tot retouren, te optimaliseren. Veel webshops zien verzending als struikelblok, maar Sendcloud maakt hiervan een krachtig concurrentievoordeel.
Sinds 2012 is Sendcloud uitgegroeid van een eenvoudige applicatie tot een alles-in-een platform dat het volledige verzendproces automatiseert. De Eindhovense scale-up heeft inmiddels meer dan 15.000 klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Oostenrijk. Dankzij het SaaS-platform is het overhandigen van een pakket niet langer een simpele, zakelijke transactie, maar een belangrijk onderdeel van de klantbeleving.
Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.