Skip to main content

Binnen ons verzendplatform heb je de keuze uit verschillende vervoerders, die je naar eigen voorkeur en productaanbod eenvoudig met elkaar kunt combineren. Naast PostNL, DHL, DPD en Same Day Delivery is het ook mogelijk om met UPS te verzenden. Er zijn meerdere zakelijke UPS verzendopties beschikbaar voor jouw webshop. De premium service van UPS is bijvoorbeeld ideaal voor internationale ambities. Wanneer en waarom zou je nog meer voor UPS kiezen? Wat zijn de voordelen en hoe gaat het in zijn werk? In dit blog leggen wij het je graag uit. Zodat jij er voordeel mee kan doen.

Pakketten via UPS Standard to Access Points, UPS Standard of UPS Express Saver

UPS maakt onderscheid in het verzenden van pakketten naar bedrijven en consumenten, zowel nationaal en internationaal. Ideaal want de flexibiliteit van deze vervoerder zorgt ervoor dat je pakketten zo snel mogelijk bij de klant terecht komen.

Hiervoor bieden wij drie verschillende verzendmethodes aan van UPS. Namelijk UPS Standard to Access Points, UPS Standard en UPS Express Saver.

De voordelen van UPS voor jou op een rij:

Doordat we drie verschillende verzendopties aan kunnen bieden is de bezorgdienst meer toegespitst op jouw klant. Waardoor het voor je webshop ook mogelijk wordt om sneller te groeien. Dit zijn de voordelen van UPS:

 • Premium verzendservice
 • Snelle levering zowel nationaal als internationaal
 • Verzenden naar Access Points in o.a. Nederland, België, Duitsland & Oostenrijk
 • Pick-up service
 • Gratis zaterdaglevering

Een Aanvullende mogelijkheid is om pakketten extra te verzekeren tot €500,-. Een absolute aanrader bij pakketten met een hoge waarde.

Er wordt door UPS automatisch onderscheid gemaakt tussen B2B & B2C. Daar hoef je jezelf dus geen zorgen over te maken.

UPS maakt namelijk zelf onderscheid in de zakelijke markt en de consumentenmarkt. Verzend je naar een consument, dan is er één afleverpoging.

Mist je klant de afleverpoging? Dan zal het pakket dezelfde dag nog bezorgd worden bij een Access Point.

Is het een zakelijke zending? Dan worden er drie afleverpogingen gehanteerd. Een verhoogde kans dus op een bezorgd pakket!

Waardoor zowel jij als je afnemer tevreden kunnen zijn. Op naar nieuwe orders!

Makkelijker (internationaal) verzenden met UPS Standard to Access Points

Dit is de meest gehanteerde verzendmethode. Door de verzendmethode Access Points te kiezen, is het mogelijk om te verzenden naar de servicepunten van UPS: UPS Access Points!

Hier kun jij jouw pakketten inleveren. Je kunt hier ook voordelig naar verzenden zowel binnen Nederland als Duitsland, België, Oostenrijk en ruim 20 andere landen.

Dit is perfect om met je webshop te groeien en cross-border te gaan. Het enige wat je nog hoeft te doen is het pro-actief weergeven in de check-out van je webshop.

Dan wordt het pas echt een toegevoegde waarde, omdat de klant zelf kan kiezen waar het pakket geleverd wordt.

Je klant hoeft dus niet thuis te zijn voor de levering maar kan zijn pakket ophalen wanneer het hem schikt. Dit is momenteel een belangrijke factor onder consumenten.

Een extra plus voor jouw webshop is dat de meeste Access Points het mogelijk maken je pakketten tot laat af te leveren,zelfs op zaterdag. Zo kun je cut-off tijden van je webshop verlengen.

Daarnaast is het via Sendcloud ook mogelijk om deze afleveroptie te combineren met een locatiekiezer.

Dit betekent dat je klant ook een Access Point kan kiezen die in de buurt van zijn woning gelegen is.

UPS access points

Wanneer kies ik de verzendmethode: UPS Standard?

UPS standaard is de ideale verzendoptie wanneer je uitsluitend binnen Europa verzend. Doorgaans worden zendingen binnen Nederland binnen 1 dag bezorgd.

Voor zendingen naar het buitenland worden gemiddeld 2-3 dagen gehanteerd, afhankelijk van het land waar de zending naartoe gaat. UPS Standard is een fijne en voordelige verzendoptie.

Je kiest deze methode wanneer je voornamelijk kleinere pakketten verzend. Door de dag specifieke schatting van de leverdatum worden je pakketten snel bij je klant geleverd.

Daarnaast is het UPS Standard netwerk voornamelijk geschikt voor zendingen wanneer snelheid en kosten tegen elkaar afgewogen moeten worden.

Wanneer kies ik de verzendmethode: UPS Express Saver?

Deze verzendmethode kies je wanneer je een zending verstuurt zowel binnen als buiten Europa. Voor zendingen met UPS Express Saver geldt, vandaag besteld, morgen in huis.

Wanneer je jouw pakketten met deze verzendmethode verzendt heeft jouw klant het pakket in de loop van de volgende dag in huis.

UPS Express Saver is dus voor zendingen naar het buitenland een goed alternatief voor Same Day delivery of tijdvaklevering.

In sommige gevallen is het wel afhankelijk wat de eindbestemming van de zending is. Voor zendingen buiten Europa, bijvoorbeeld US, worden vaak 2 dagen gehanteerd.

Toch blijft UPS Express Saver een optie waar jouw klanten steeds meer naar op zoek zijn.

Het voordeel van UPS Express Saver zit hem dus in het feit dat je pakket razend snel geleverd wordt zowel nationaal als internationaal.

Aan welke voorwaarden moeten mijn UPS zendingen voldoen?

UPS werkt net weer even iets anders zoals je waarschijnlijk gewend bent van PostNL of DHL. Zo worden er geen speciale afmetingen gehanteerd waar je je aan moet houden. Bij UPS gaat het vooral om het gewicht van het pakket en het volume gewicht.

 • UPS Standard to Access Points: Gewicht van je pakket moet onder de 20KG zijn en een maximale omtrek hebben van 220 cm (zie tool voor de berekening).
 • UPS Standard: Gewicht van je pakketten moet tussen de 0-32 KG zijn, maximale omtrek 330 cm (zie tool voor berekening).
 • UPS Express Saver: Gewicht van je pakketten moet tussen de 0-32 KG zijn, maximale omtrek 330 cm (zie tool voor berekening).
 • Het volume gewicht van je pakketten moet altijd tussen de 0-70 KG zijn.
 • Uitzondering: bij Access Points kan dit volume-gewicht niet meer zijn dan 20KG zijn.

Let op: Een veel voorkomende fout is dat er een licht pakket wordt verzonden maar het volume gewicht wordt vergeten en deze hoger is dan toegestaan. Weten wat het volume-gewicht van je pakket is? Deze bereken je als volgt: L x B x H : 5000 = volume gewicht in kg.

[calculoid id=”16013″ show_title=”0″ show_description=”0″] Twijfel je of jouw producten aan de voorwaarden voldoen? Wij hebben een handige calculator voor je opgesteld die het volume gewicht van je pakketten berekent. Wij raden je aan om deze rekentool los te laten op je best verkopende producten en dit voor jezelf bij te houden op een lijst. Dit voorkomt fouten waardoor je niet voor onverwachte toeslagen komt te staan.

Hoe werkt de Pick-up service?

UPS biedt overigens ook de mogelijkheid om de pakketten bij jouw thuis op te halen. Hiervoor kun je een pick-up service aanvragen.

Deze service kan naar voorkeur zelfs dagelijks plaats vinden. Er wordt dus geen minimale afnamen gehanteerd zoals je waarschijnlijk wel kent van andere vervoerders.

Voor deze service wordt door UPS een vergoeding gevraagd, €10,- per week of €4,- per dag. Het voordeel daarbij is dat je zelf niet meer de deur uit hoeft om je pakketten af te leveren bij een Access Point.

Ook met deze pick-up service is het mogelijk je pakketten uiteindelijk bij een Access Point te laten bezorgen en niet direct bij de klant aan huis. Laat de keus met je klant.

Hoe activeer je deze verzendmethode?
Klinkt UPS jou al interessant in de oren? Wanneer je al een Sendcloud account hebt kun je zelf heel eenvoudig deze vervoerder activeren. Dit doe je onder instellingen/vervoerders in je Sendcloud account. Voor meer info kun je gerust contact met ons opnemen, via [email protected].

Niet zeker over de meest geschikte verzendmethode voor je zendingen?
Wij adviseren je graag welke verzendmethode of welk alternatief het beste bij jouw webshop past.

Wil je ook andere vervoerders en verzendopties bekijken? Lees dan: Welke vervoerder past bij jouw shop?

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.

4 Reacties

 • Dion schreef:

  Beste,

  Ik ben een jaar geleden begonnen met een kledingbedrijf en wil graag mijn spullen online gaan aanbieden en verzenden.
  Kunt u mij informeren over de kosten bij UPS? Ik kan nog niet exact aangeven hoeveel ik ga verzenden, maar het zal in het begin niet heel veel zijn. Grofweg 2 a 15 keer per week. Wereldwijd.

  Bedankt.
  Groet,

  Dion

  • Iris Dings schreef:

   Hi Dion,
   Wat tof om te horen dat je een kledingbedrijf hebt opgezet. De kosten van UPS hangen inderdaad af van het land waar je naartoe wil sturen en hoeveel je gaat verzenden.

   Wannneer je al een account hebt bij Sendcloud kun je de prijzen per vervoerder en per bestemming inzien via “instellingen” > “vervoerders & prijzen”. Mocht je daar verder nog vragen over hebben, stuur ons dan gerust een mailtje via [email protected]. We helpen graag!

   Hartelijke groeten,
   Iris

 • Els Hoebe schreef:

  Beste, wij hebben een groentespeciaalzaak in Heerhugowaard. Nu krijgen wij de vraag om 160 fruitmandjes te bezorgen bij leerkrachten in de regio van Amsterdam tot Den-Helder om ze een hert onder de riem te steken ivm de Corona. Kunnen jullie dit voor ons verzorgen en wat zijn de kosten hiervan? Dit is waarschijnlijk eenmalig. Graag een reactie op bovenstaande. Met vriendelijke groet, Els Hoebe

  • Mariëlle Markgraaff schreef:

   Goedemiddag Els,

   Wat goed om te lezen dat jullie willen bijdragen in deze periode! Via onze website kun je een gratis account aanmaken. Vervolgens kun je bij ‘Instellingen’ > ‘Vervoerders & prijzen’ kijken wat de verzendkosten zijn van de vervoerder en de verzendoptie waar je voor wilt kiezen. In je Sendcloud omgeving kun je eenvoudig de zendingen aanmaken. Mocht je hier vragen over hebben, dan helpt onze Customer Success afdeling je hier graag bij. Veel succes & keep up the good work!

   Hartelijke groeten,

   Mariëlle