Skip to main content

Houd jij je dagelijks bezig met e-commerce? Maak je agenda dan vrij op 29 en 30 maart. Op deze twee dagen vindt namelijk de 16e editie van het grootste e-commerce event van de Benelux plaats: de Webwinkel Vakdagen 2023!

De Webwinkel Vakdagen staan elk jaar in het teken van het samenbrengen van de meest toonaangevende e-commerce spelers en het opdoen van nieuwe inspiratie om je e-commerce bedrijf te laten groeien. Vorig jaar hebben de pandemie, inflatie en de oorlog in Oekraïne ook in e-commerce een grote impact gehad. Het is daarom zowel voor B2C als B2B organisaties belangrijker dan ooit om hun digitale kanalen te maximaliseren.

Met meer dan 10.000 bezoekers, 250 bedrijven en 200 topsprekers uit het binnen- en buitenland belooft ook deze editie weer een grote happening te worden. Natuurlijk kunnen wij zelf niet ontbreken op de beursvloer. Daarom zijn wij met een gezellig team en lekkere koffie te vinden bij stand 41, om je te helpen met al je vragen over e-commerce logistiek.

Webwinkel Vakdagen 2023: wat kun je verwachten?

Datum: 29 & 30 maart 2023
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Team webwinkel vakdagen 2023

Ieder jaar trekken de Webwinkel Vakdagen een groot publiek van professionals die werkzaam zijn in de e-commerce sector. Het is een dag om te netwerken, in gesprek te gaan met bedrijven uit de branche en nieuwe kennis en inzichten op te doen bij één van de vele lezingen en keynotes. Zo kun je onder andere luisteren naar keynotes van Stoov en je in één van de lezingzalen terecht voor presentaties van o.a. Bol.com, Trunkrs en natuurlijk Sendcloud over onderwerpen zoals verzending, marketing, conversie-optimalisatie en e-commerce trends.

Je vindt ons bij stand 41

Ook dit jaar zijn we weer aanwezig met een enthousiast team dat je graag laat zien hoe je jouw verzendproces kunt optimaliseren. Het afgelopen jaar hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Daarom presenteren we met trots een aantal nieuwe functionaliteiten en updates.

Ontwerp een unieke trackingpagina met CSS + stuur updates via SMS

Geen saaie tracking pagina’s meer! Vorig jaar hebben we de toffe optie toegevoegd om met behulp van CSS je tracking pagina compleet te personaliseren om je klanten een nóg betere ervaring te leveren. 

Het is daarnaast nu ook mogelijk om tracking updates te versturen via SMS. Van alle consumenten wereldwijd geeft 41% de voorkeur om updates via SMS te ontvangen, dus waar wacht je nog op?

Laat klanten je retourkosten dekken met Betaalde Retouren

Onze koppeling met Mollie maakt het mogelijk om je klanten via ons retourportaal te laten betalen voor hun retouren. Dit kan met alle wereldwijde betaalmethodes die door Mollie worden ondersteund. Daarnaast kun je eenvoudig de items, landen of retourredenen selecteren waarvoor je betaalde retouren wilt activeren.

Nodig 8 verschillende soorten sub-gebruikers uit voor je account

Hulp nodig om je orders de deur uit te krijgen? Vanaf nu kun je extra mensen uitnodigen om deel te nemen aan je Sendcloud Business account als sub-gebruikers.

Sub-gebruikers hebben alle rechten die ze nodig hebben om hun werk efficiënt uit te voeren, zonder toegang te hebben tot gevoelige informatie (d.w.z. Instellingen, Analytics, en Export Gegevens). Je hebt de keuze uit 8 verschillende sub-gebruikersrollen: Finance, Support, Marketing, Analytics, Pickups, Returns, Shipping, and Warehouse Manager

Nieuwe vervoerders en kortingstarieven

We blijven ons aanbod van nieuwe vervoerders en kortingstarieven uitbreiden. Zo hebben we het afgelopen jaar nieuwe verzendmethodes toegevoegd. Daarnaast hebben we nieuwe kortingstarieven onderhandeld voor veel van onze vervoerders.

Benieuwd naar welke vervoerder het best bij je past, hoe je ze kunt combineren of welke prijzen voor jou van toepassing zijn? Kom dan vooral langs op onze stand voor alle voordelen, tarieven en meer informatie.

Geen Sendcloud zonder partners

Natuurlijk mogen onze partners niet vergeten worden, wanneer je een bezoekje brengt aan de beurs. Ook zij helpen je stuk voor stuk graag om jouw online business naar een hoger niveau te tillen. We sommen in willekeurige volgorde voor je op waar je onze partners kunt vinden. Zo kun je jouw bezoek alvast vooruit plannen om er alles uit te halen.

Vervoerders

Zonder vervoerders geen Sendcloud. Je vindt onze aangesloten vervoerders bij de volgende standnummers:

Shopsystemen

Sendcloud is te koppelen met alle populaire shopsystemen. Je vindt de shopsystemen waar we mee samenwerken bij de volgende standnummers:

Payment service providers

Logistiek is net als betaalopties in je checkout een ontzettend belangrijk onderdeel. Je vindt onze partners in payment services bij de volgende standnummers:

Keurmerken & review providers

Online het vertrouwen van je bezoekers winnen is een stuk makkelijker met keurmerken en klantreviews, met behulp van:

Van alles wat: webbouwers, optimalisatie & boekhouding

Daarnaast hebben we nog heel wat vrienden die je verder kunnen helpen met verschillende aspecten van je webshop:

Programma Webwinkel Vakdagen 2023: sessies met topsprekers

Last but not least: naast de exposanten mogen we zeker de sprekers niet vergeten. Zo kun je tijdens de Webwinkel Vakdagen 2023 leren van onder andere:

Naast de bovenstaande sessies zijn er nog tal van lezingen in kleinere zalen. Het complete programma voor woensdag 29 en donderdag 30 maart vind je hier.

Een impressie van de Webwinkel Vakdagen? Bekijk dan de aftermovie van 2022!

Foto webwinkel vakdagen 2023 stand

Meld je nu gratis aan voor de Webwinkel Vakdagen 2023

Mocht je na het lezen van deze blog nog niet overtuigd zijn van een bezoek aan de Webwinkel Vakdagen 2023, dan weten wij het ook niet meer. We zouden het leuk vinden als je even langskomt bij onze stand. We staan graag voor je klaar voor alle vragen of gewoon voor een praatje.

Je kunt je hier in ieder geval nog altijd gratis aanmelden. Hopelijk zien we je op 29 of 30 maart in de Jaarbeurs Utrecht (bij stand 41)!

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo