Skip to main content

Efficiënter en foutloos (inter)nationaal verzenden

3

sneller douaneformulieren uitdraaien

40

landen waar Bunzlau Castle naar verzendt

1

platform voor alle verzendbehoeften
BEDRIJF

Bunzlau Castle: Handgemaakt, eerlijk en duurzaam servies

Bunzlau Castle is een merk van Clip Quality Brands. Dit familiebedrijf gelooft dat mensen het gelukkigst zijn op een plek waar zij zich helemaal thuisvoelen. Ze verblijden mensen wereldwijd met de mooiste producten voor een perfect gedekte tafel. De nadruk ligt hierbij ook op eerlijkheid en duurzaamheid. Zo worden alle producten in Europa met de hand onder eerlijke omstandigheden geproduceerd. Bunzlau Castle verkoopt zowel aan bedrijven, als aan consumenten via hun webshop.

UITDAGING

Traag, handmatig (internationaal) verzenden

Voordat Bunzlau Castle met Sendcloud begon, werden alle zendingen vanuit de webshop handmatig aangemeld. “Toen de orders toenamen, konden we pakketten niet snel genoeg aanmelden en labels printen ging enorm traag. Daarnaast was de kans op fouten door handmatig werk groot.”

OPLOSSING

Efficiënt verzenden met één druk op de knop

“Met behulp van Sendcloud hebben we ons gehele verzendproces kunnen automatiseren. Onze magazijnmedewerkers melden nu met één druk op de knop de pakketten aan en draaien de labels uit. Daarnaast downloaden ze eenvoudig benodigde douaneformulieren voor pakketten buiten de Europese Unie.”

OPLOSSING

Eén koppeling voor vier verkoopkanalen

Waar Bunzlau Castle voorheen Sendcloud als standalone platform gebruikte, is Sendcloud nu met behulp van idyn aan het ERP (Microsoft Business Central) gekoppeld. “Orders komen binnen via vier kanalen: onze webshop (B2C), via ons dealer portal, onze accountmanagers op de weg en telefonisch en per e-mail via de backoffice (B2B). Met de koppeling kunnen we eenvoudig alle inkomende orders van de verschillende kanalen via een oplossing verzenden.”

OPLOSSING

Tevreden klanten met een soepel verzend- en retourproces

Het leveren van de best mogelijke klantervaring staat bij Bunzlau Castle voorop. “Met behulp van de branded tracking e-mails van Sendcloud houden we onze klanten altijd op de hoogte van de status van hun bestelling. Daarnaast kunnen onze klanten hun retour zelf aanmelden via het retourportaal. Dit leidt niet alleen tot hogere tevredenheid bij klanten, maar onze backoffice kan zich nu ook focussen op belangrijkere zaken.”

RESULTAAT

Internationale uitbreiding

Het automatiseren van het verzendproces levert Bunzlau Castle niet alleen tijd, maar ook geld op. “We werken nu niet alleen efficiënt, maar ook nog eens foutloos. Daarnaast stelt het schaalbare platform van Sendcloud ons in staat om internationaal te groeien. Zo kunnen we met behulp van slimme verzendregels eenvoudig instellen welke vervoerder we in welk land willen gebruiken. Hiermee kunnen we gebruik maken van ‘local heroes’, en maken we het zo eenvoudig mogelijk voor onze magazijnmedewerkers om pakketten nationaal én internationaal te versturen.”

Favoriete Sendcloud functionaliteiten

Efficiënte labelgeneratie

Met Sendcloud automatiseert Bunzlau Castle het genereren en printen van verzendlabels om zo efficiënter te verzenden.

Multi-carrier verzenden

Met één druk op de knop kiest Bunzlau Castle de beste vervoerders voor lokale en internationale zendingen.

Gepersonaliseerde tracking

Met behulp van track & trace e-mails via Sendcloud houdt Bunzlau Castle haar klanten altijd op de hoogte.

Met behulp van Sendcloud downloaden we met één druk op de knop eenvoudig labels en douaneformulieren voor zendingen buiten de EU.”

Rick HarinkHead of Sales & Operations, Bunzlau Castle

Wil jij zoals Bunzlau Castle ook jouw verzendproces optimaliseren?

Koppel vandaag nog jouw shop en begin gelijk met verzenden.

Maak nu gratis een account aan