Skip to main content

Sendcloud API

Koppel eenvoudig elk systeem met 100+ vervoerders

Gebruik één enkele API (RESTful) om volledige verzendfunctionaliteit toe te voegen aan elke shop, WMS, ERP of marktplaats zonder dat je je zorgen hoeft te maken over individuele vereisten en updates van vervoerders.

Meld je gratis aan
Multi-carrier shipping API

"Als developer vind ik de integratie geweldig. Het was zo makkelijk om de Sendcloud API's te integreren met onze website."

Shipping API

Tarieven opvragen, zendingen aanmaken, labels downloaden, leveringen volgen, retourzendingen aanmaken, webhook systeem beheren, en nog veel meer.

Servicepunt API

Vraag een lijst van actieve vervoerders op, zoek naar servicepunten aan de hand van GPS locatie en check de beschikbaarheid.

Retourportaal API

Zet je eigen retourportaal op, zoek het dichtstbijzijnde servicepunt voor de klant, maak retourzendingen aan en download retourlabels.

Return API

Maak binnenlandse en internationale retouren aan, haal retourgegevens op, annuleer retouren en bevestig een retour voordat je het retourlabel aanmaakt.

Checkout API

Integreer naadloos flexibele bezorgopties in de front end van je checkout, ongeacht het shopsysteem.

Gebruiksvriendelijk met veel documentatie

Betrouwbaar – 99.99% Uptime

Getest op miljoenen zendingen

Beschikbaar in alle abonnementen

Ga direct aan de slag

Maak je account aan

Voeg de API-integratie toe

Start met je requests

Guidelines - Shipping API

API-integratie richtlijnen

Krijg inzicht in wat, hoe en waarom voordat je begint met coderen.

Algemene richtlijnen

Maak kennis met wat de API te bieden heeft en duik dieper in verschillende soorten workflows.

Marktplaats richtlijnen

Leer meer over de verschillende manieren om je marktplaats te integreren en kies de optie die het beste bij je past.

Voorbeelden API-integraties

API Integratie

Bekijk een voorbeeld van een API-integratie met Python.

Servicepuntenkiezer

Bekijk hoe je de servicepuntenkiezer in een custom toepassing kunt integreren.

Tools - Shipping API

Snel aan de slag met zelfgekozen bibliotheken

Ruby

PHP (JouwWeb)

PHP (Picqer)

.NET

Go (Afosto)

Verbeter je volledige verzendervaring

Ontdek wat Sendcloud tot een alles-in-één verzendplatform maakt, vertrouwd door 23.000+ bedrijven.

g2-easiest-to-do-business-with-summer-2021
g2-leader-summer-2021
g2-best-support-spring-2021

Verbeter je volledige verzendervaring

Ontdek wat Sendcloud tot een alles-in-één verzendplatform maakt, vertrouwd door 23.000+ bedrijven.

G2 Badge Top 100
G2 Badge Easy to Use
G2 Badge Leader
G2 Badge Best Results

Checkout

Verbeter je conversie met flexibele verzendopties.

Verzenden

Bespaar met automatisering tijd op het verwerken van orders.

Tracking

Houd klanten op de hoogte met branded tracking notificaties.

Retouren

Bied een soepel retourproces voor je kanten én voor jezelf.

Analytics

Krijg meer inzichten in je zendingen en retouren.

Fulfilment case study

860k pakketten/jaar voor 160 merken

Ontdek hoe Hive D2C fulfilment stroomlijnt, met als doel de levertijden in heel Europa terug te brengen tot twee dagen.

“Nieuwe vervoerdersintegraties kosten meestal veel tijd en technische middelen. Maar met de Sendcloud API kunnen we binnen enkele minuten live gaan met een nieuwe bezorgoptie.”

Oscar Ziegler Co-Founder & CEO, Hive

Case Study - Enterprises

Efficiëntere verzending, 40% jaarlijkse groei

XXL Nutrition stapt over op een headless omgeving, waardoor ze gemakkelijk API-aanroepen kunnen doen naar andere systemen dan de Magento webshop.

Lees meer

“Ons doel is om flexibele componenten te hebben die gemakkelijk kunnen worden uitgewisseld, zodat we de vrijheid hebben om Magento te vervangen door een ander systeem met behoud van naadloze functionaliteit.”

Jordy Holthuijsen Marketing Manager, XXL Nutrition

Étude de cas - Marketplace

Jusqu'à 23 % d'économies sur les frais d'expédition

La marketplace de vente aux enchères le plus populaire d'Europe s'est associée à Sendcloud pour garantir une expérience d'expédition harmonieuse pour ses acheteurs et ses vendeurs.

Consulter l'étude de cas

“Nos vendeurs constatent des gains significatifs d'efficacité, tandis que leurs acheteurs bénéficient d'une réduction des frais d'expédition pouvant aller jusqu'à 23 %.”

Jonas Oliebos Coordinateur Digital, Catawiki Consulter l'étude de cas

Case Study - Fulfilment

50% van de Europese markt gedekt met next day delivery

Omdat 71% van de Europese klanten flexibiliteit wil bij hun bezorging, waren ze op zoek naar een partner die hun D2C-klanten meer verzendopties kon bieden. Dit is wat de Sendcloud Shipping API kon bieden.

“Flexibiliteit is alles als het gaat om verzenden in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Met het extra aanbod van vervoerders dat Sendcloud biedt, profiteren onze klanten van de meest kostenconcurrerende opties op de markt.”

Enda Breslin GM for Europe, ShipBob
BSI Certified UKAS quality management EU General Data Protection Regulation

Één API voor al je verzendbehoeften

Start je 14-dagen gratis trial

Meer dan 2000 vijf-sterren reviews

FAQ

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het supportteam.

Er zijn meerdere strategieën om de efficiëntie van onze API te maximaliseren. Je hebt bijvoorbeeld de optie om pakketten in grote hoeveelheden te genereren, recent bijgewerkte Pakketten op te halen door gebruik te maken van de "updated_after" parameter, of gebruik te maken van webhooks om updates rechtstreeks naar je systeem te ontvangen. Om bulkaankondigingen via onze API efficiënt uit te voeren, kun je overwegen om ze in kleinere batches en parallel uit te voeren. Als je bijvoorbeeld 100 pakketten hebt om aan te kondigen, kun je deze verdelen in 5 batches van elk 20 oproepen en deze batches tegelijkertijd uitvoeren met onze API.

Om tegelijkertijd pakketten en verzendetiketten te genereren via de API, moet je het veld 'request_label' instellen op 'true' in het verzoek naar het eindpunt "creëer een pakket". Meer details over dit proces kun je vinden in onze documentatie.

Wanneer je pakketten aanmaakt via het platform, zijn de verzendregels van toepassing als het veld 'apply_shipping_rules' is ingesteld op true. Voor een nauwkeurige toepassing van de verzendregels raden we je aan om de verzendmethode "Ongefrankeerde brief" te gebruiken bij het genereren van je pakketten. Op die manier kun je de verplichte 'shipping_method' velden omzeilen en zullen alle geconfigureerde regels die van invloed zijn op de selectie van verzendmethoden correct worden toegepast op je pakketten.

Voor testdoeleinden heb je de optie om de Sendcloud verzendmethode "Ongefrankeerde brief" te gebruiken bij het maken van je pakketten. Hierdoor kun je experimenteren met de API zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten van de gegenereerde labels. Houd er echter rekening mee dat de methode "Ongefrankeerde brief" niet kan worden gebruikt om het maken van retourlabels te testen. Als je retourlabels moet testen, kies dan een verzendmethode die annuleringsverzoeken van Sendcloud ondersteunt. Zorg ervoor dat je het label annuleert voor 23:59 op de dag dat het is aangemaakt. Raadpleeg onze documentatie voor gedetailleerde informatie over het testen van labels.

Zeker! Als je met succes je eigen vervoerderscontract hebt gekoppeld, kun je zowel je eigen methoden als de methoden van Sendcloud ophalen door een GET-verzoek te sturen naar het eindpunt "Een lijst met verzendmethoden ophalen". Het is belangrijk om te weten dat je contractprijzen alleen worden opgehaald als je de prijzen van je eigen vervoerder in het systeem hebt geüpload.

Indeed! Je hebt toegang tot je eigen prijzen binnen je Sendcloud account.

Ja! Je hebt de mogelijkheid om dit te doen en je kunt meer gedetailleerde informatie hierover vinden in onze documentatie.

Certainly! Als de verplichte velden nauwkeurig zijn ingevuld voor elk product in de zending, worden je douanedocumenten automatisch gegenereerd. Raadpleeg voor meer informatie onze documentatie (sectie internationale verzending).