Whitepapers, E-books en meer

E-commerce Delivery Compass

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2020/2021

Wat is de huidige staat van e-commerce logistiek, wat is de impact van de coronacrisis hierop en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert inzichten van meer dan 8000 online shoppers in Nederland en Europa. Ontdek de kansen voor jouw business en haal het meeste uit je webshop!

Onderzoek downloaden
Gratis template verzendlabels Sendcloud

Creëer je eigen verzendlabel

Template voor verzendlabels voor webshops

Sendcloud’s gratis verzendlabel template is de makkelijkste manier om verzendlabels aan te maken. Vul de gevraagde informatie in en download direct een PDF versie van een verzendlabel. Het verzendlabel is nog niet gefrankeerd. Direct aan de slag met het maken van gefrankeerde verzendlabels? Meld je dan gratis aan. 

Verzendlabel maken
Coronavirus e-commerce actiesheet

Coronavirus actiepunten

Wat is de impact op jouw webshop?

Wat betekent het coronavirus voor jou als online retailer en hoe kun je hiermee omgaan? Wat zijn de wijzigingen en effecten op online verkopen en hoe speel je hierop in om verliezen te voorkomen? Deze sheet geeft je tips waar je direct mee aan de slag kunt om de periode probleemloos door te komen!

Actiepunten downloaden
HS code finder tool

HS-code finder

Vind snel de juiste HS-code voor jouw producten

Internationaal verzenden komt met douaneregels waar je aan moet voldoen. Ben je op zoek naar de juiste HS-code voor jouw producten? Verspil niet meer tijd dan nodig! Gebruik onze handige HS code finder om snel de juiste goederencode te vinden, die vermeld moet worden op de douaneformulieren.

Ga naar de tool
Commercial Invoice Widget Sendcloud

Douaneformulier widget

Creëer gratis een commercial invoice formulier

Worstel je met complexe aangifteformulieren? Gebruik onze handige tool om een conform douaneformulier te genereren dat klaar is om te worden afgedrukt en aan je pakket kan worden toegevoegd voor internationale zendingen. De widget vult automatisch alle verplichte velden in en bepaalt of je naast de commercial invoice ook een CN22 formulier of CN23 formulier nodig hebt.

Ga naar de tool
Book cover whitepaper overview page vervoerders whitepaper

Vervoerdersoverzicht

Alle vervoerders & verzendopties op een rij

De e-commerce markt blijft groeien en daardoor zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken. Maar welke vervoerders en verzendopties zijn nu de beste keuze voor je producten? In ons vervoerders overzicht lees je waarom een multi-carrier oplossing slim is en zetten we alle verzendopties voor je op een rij van DHL, DHL Express, UPS, PostNL, DPD & Red Je Pakketje.

Whitepaper Downloaden
Sendcloud whitepaper Retouren Tackelen

Retouren tackelen

Van kostenpost naar groeistrategie in 4 stappen

Retouren zijn een grote uitdaging voor e-commerce bedrijven en voor sommige webwinkels is het zelfs een financiële strop. Het retourrecht lijkt weinig rekening te houden met bedrijven en de consument vindt het steeds normaler om eindeloos producten te bestellen en kostenloos terug te kunnen sturen. In deze whitepaper bekijken we hoe je het aantal retouren vermindert en kosten bespaart door slimmer om te gaan met je retourproces.

Whitepaper Downloaden
E-book internationaal verzenden 2020 | Sendcloud

10 ultieme webshop tips om succesvol internationaal te verzenden

Wanneer je internationaal gaat verzenden, ben je al een heel eind op weg met je webshop. Je hebt waarschijnlijk al flink wat orders verwerkt en bent er klaar voor om de wijde wereld in te gaan. Daar helpen we je graag mee. Hoe ga je het product versturen, welke verzendmethode past daar het beste bij en welke documenten zijn benodigd? Wanneer je geen grenzen kent en wil verkopen aan klanten uit het buitenland, hebben we 10 ultieme tips voor je opgesteld zodat je probleemloos kunt verzenden.

Whitepaper Downloaden

Incoterms cheat sheet

Alle 11 Incoterms en bijbehorende verplichtingen in één overzicht

Lever of ontvang jij zendingen van of naar het buitenland? Dan krijg je te maken met “International Commercial Terms”, oftewel: Incoterms. In totaal zijn er 11 verschillende Incoterms die allemaal staan voor andere handelsafspraken tussen de verkoper en koper. Als webshop is het belangrijk om te weten aan welke verplichtingen jij gebonden bent, daarom maakten we deze handige Incoterm cheat sheet!

Cheat sheet Downloaden
14 tactieken voor conversieverhoging whitepaper

14 tactieken voor conversieverhoging

Iedere klantreis begint met het aantrekken van bezoekers, maar daarmee ben je er nog lang niet. Reviews en bezorging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zijn de bagage van de ideale klantreis. Zonder reviews geen vertrouwen, minder vertrouwen betekent geen orders en zonder vlekkeloze verzending, minder klanten en daarmee negatieve reviews.
Ontdek in deze whitepaper hoe je bezoekers genereert, converteert en laat terugkeren aan de hand van 14 laagdrempelige tactieken.

Whitepaper Downloaden

Winnen met de ultieme shipping journey

Verzending is een onmisbaar onderdeel van de customer journey, omdat verschillende aspecten van verzending in iedere fase van de customer journey terugkomen. Er ontstaat een ware shipping journey, waarbij online shoppers steeds hogere eisen stellen aan de bezorging van hun producten. Daarom helpen we je per fase met een aantal handige tips, zodat jouw verzendstrategie zorgt voor meer bezoekers, orders, omzet en dus een explosieve groei voor jouw shop!

Whitepaper Downloaden
52 e-commerce hacks whitepaper sendcloud

52 growth hacks om een e-commerce miljonair te worden

Het aantal webwinkels is in een rap tempo gegroeid. De concurrentie kunnen we daarmee behoorlijk intens noemen. Dat betekent niet dat je van je eigen webshop geen miljoenenbusiness kunt maken! Door kleine “experimenten” uit te voeren, haal je meer kopende bezoekers in je webshop, die ook nog eens bij je terugkomen. Dat klinkt moeilijker dan dat het is. The sky is the limit en daarom delen we in deze whitepaper 52 eenvoudig uit te voeren hacks. Aan jou de eer om een e-commerce miljonair te worden!

Whitepaper Downloaden