Skip to main content

Whitepapers & E-books

Voorkant Consumer Research

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2023

In ons jaarlijkse consumentenonderzoek verzamelen we waardevolle inzichten van 9.000 consumenten in Europa en de VS. Kom alles te weten over de verwachtingen van jouw klanten op het gebied van verzenden, tracking, retouren en meer!

Rapport Downloaden
Internationaal groeien als een pro

Internationaal groeien als een pro

Eenvoudig je cross-border verzendproces opschalen met Sendcloud

Verzend je al internationaal en wil je je bestaande processen optimaliseren? Ontdek in deze gids hoe je met de geautomatiseerde features van Sendcloud je wereldwijde groei naar een hoger niveau tilt. Leer hoe je een multi-carrier strategie toepast, automatische orderverwerking (zoals douaneformulieren) doorvoert, en een internationaal self-service retourportaal opzet.

Whitepaper Downloaden

Succesvol internationaal verzenden

In 11 stappen internationaal verzenden voor online retailers

Verkopen in het buitenland wordt nog te vaak als een grote uitdaging gezien. Gelukkig is het nu eenvoudiger dan ooit om om de grens over te gaan. Kom er in 11 stappen achter hoe je binnen no-time een cross-border pro wordt.

Whitepaper Downloaden
Fashion Report front image

Een frisse blik op online retail in 2022

De nieuwste consumenteninzichten in de Nederlandse mode-industrie

Het valt niet te ontkennen: de mode-industrie is een van de meest dynamische marktsectoren in e-commerce. In de continue veranderende sector duiken dagelijks nieuwe trends op die een directe impact hebben op het gedrag van  online shoppers. Maar wat zijn die trends en hoe speel je hierop in? In dit rapport vind je de nieuwste consumenteninzichten en hun impact op de e-commerce in de Nederlandse mode-industrie.

Whitepaper Downloaden
Retouren tackelen voorkant

Retouren tackelen in 2022

8 bewezen strategieën voor een optimaal retourproces

Retourzendingen zijn voor veel online retailers een grote uitdaging. Ze leiden tot lage winstmarges, beïnvloeden de conversie en hebben invloed op de klanttevredenheid. Hoewel het verwerken van retouren veel geld kan kosten, bieden ze grote kansen als ze goed worden afgehandeld. In deze gids delen we de belangrijke inzichten en best practices om ervoor te zorgen dat jouw retouren juist voor méér omzet zorgen.

Whitepaper Downloaden
Brexit checklist

Post-Brexit checklist

Ben jij al klaar voor de Brexit?

Al maanden staat het nieuws in het teken van de vraag hoe de wereld er post-Brexit uit zal zien. Hoewel er inmiddels een deal is, zal de Brexit grote gevolgen hebben voor de e-commerce industrie. In deze checklist delen we 18 praktische tips om succesvol cross-border te verzenden na de Brexit.

Checklist downloaden
Incoterms cheat sheet

Incoterms cheat sheet

Alle 11 Incoterms en bijbehorende verplichtingen in één overzicht

Lever of ontvang jij zendingen van of naar het buitenland? Dan krijg je te maken met “International Commercial Terms”, oftewel: Incoterms. In totaal zijn er 11 verschillende Incoterms die allemaal staan voor andere handelsafspraken tussen de verkoper en koper. Als webshop is het belangrijk om te weten aan welke verplichtingen jij gebonden bent, daarom maakten we deze handige Incoterm cheat sheet!

Cheat sheet Downloaden

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2021/2022

Wat zijn de nieuwste e-commerce trends en consumentenverwachtingen en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert de inzichten van bijna 8000 Nederlandse en Europese shoppers. Ontdek de kansen waar je als online retailer nu al op in kunt spelen om in 2022 een concurrentievoordeel te behalen! 

Onderzoek downloaden
E-commerce Delivery Compass

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2020/2021

Wat is de huidige staat van e-commerce logistiek, wat is de impact van de coronacrisis hierop en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert inzichten van meer dan 8000 online shoppers in Nederland en Europa. Ontdek de kansen voor jouw business en haal het meeste uit je webshop!

Onderzoek downloaden