Whitepapers & E-books

Piekseizoen checklist Sendcloud

Piekseizoen checklist

Hoe overtref je de piek van vorig jaar?

Wil je opnieuw goed voorbereid zijn op een ongekende toename in orders? Dan is het belangrijk om inzichten van vorig jaar te gebruiken als basis voor je piekseizoenstrategie van 2021. Hieronder vind je 19 actiepunten waarmee jouw e-commercebedrijf tijdens de piekperiode van 2021 kan groeien.

Checklist downloaden

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2021/2022

Wat zijn de nieuwste e-commerce trends en consumentenverwachtingen en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert de inzichten van bijna 8000 Nederlandse en Europese shoppers. Ontdek de kansen waar je als online retailer nu al op in kunt spelen om in 2022 een concurrentievoordeel te behalen! 

Onderzoek downloaden
Checkout whitepaper titelpagina

Checkout optimalisatiegids

Verander je checkout-proces in een effectieve conversietool

Het genereren van klanten blijft een van de grootste uitdagingen voor online retailers. Er wordt vaak nog vergeten dat 70% van nieuwe klanten tijdens de checkout de webshop met lege handen verlaat. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je je conversie verhoogt en je webshop nog succesvoller maakt? In deze whitepaper leggen we stap voor stap uit hoe je jouw verzendproces kunt optimaliseren.

Checklist downloaden
WooCommerce bookcover

WooCommerce checkout checklist

Boost je conversie met een geoptimaliseerd verzendproces

Verzending is een onmisbaar onderdeel van de checkout. Maar liefst 61,8% van de consumenten noemt bezorging het belangrijkste onderdeel van de e-commerce ervaring. In deze whitepaper leggen we stap voor stap uit hoe je je WooCommerce verzendproces kunt optimaliseren.

Checklist downloaden
Brexit checklist

Post-Brexit checklist

Ben jij al klaar voor de Brexit?

Al maanden staat het nieuws in het teken van de vraag hoe de wereld er post-Brexit uit zal zien. Hoewel er inmiddels een deal is, zal de Brexit grote gevolgen hebben voor de e-commerce industrie. In deze checklist delen we 18 praktische tips om succesvol cross-border te verzenden na de Brexit.

Checklist downloaden
E-commerce logistiek benchmark

E-commerce logistiek benchmark

Hoe goed scoort jouw webshop?

Hoe scoort jouw webshop ten opzichte van de industriestandaard? Vergelijk jouw webshop met +23.000 anderen en ontdek hoe je meer succes kunt behalen. Doe de gratis quiz en ontvang jouw score en gratis benchmark in minder dan 5 minuten.

Bereken mijn score
E-commerce Delivery Compass

E-commerce Delivery Compass

Consumentenonderzoek 2020/2021

Wat is de huidige staat van e-commerce logistiek, wat is de impact van de coronacrisis hierop en wat wordt belangrijk in de toekomst? Dit rapport combineert inzichten van meer dan 8000 online shoppers in Nederland en Europa. Ontdek de kansen voor jouw business en haal het meeste uit je webshop!

Onderzoek downloaden
Coronavirus e-commerce actiesheet

Coronavirus actiepunten

Wat is de impact op jouw webshop?

Wat betekent het coronavirus voor jou als online retailer en hoe kun je hiermee omgaan? Wat zijn de wijzigingen en effecten op online verkopen en hoe speel je hierop in om verliezen te voorkomen? Deze sheet geeft je tips waar je direct mee aan de slag kunt om de periode probleemloos door te komen!

Actiepunten downloaden
Book cover whitepaper overview page vervoerders whitepaper

Vervoerdersoverzicht

Alle vervoerders & verzendopties op een rij

De e-commerce markt blijft groeien en daardoor zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken. Maar welke vervoerders en verzendopties zijn nu de beste keuze voor je producten? In ons vervoerders overzicht lees je waarom een multi-carrier oplossing slim is en zetten we alle verzendopties voor je op een rij van DHL, DHL Express, UPS, PostNL, DPD & Red Je Pakketje.

Whitepaper Downloaden
Sendcloud Verzekering - Verzekerd Verzenden Gids

Verzekerd verzenden gids

Waarom en hoe kun je voordelig verzekerd verzenden?

Het is pijnlijk maar waar, iedere dag raken er pakketten verloren of beschadigd. In deze gids ontdek je wanneer het interessant is om je pakketten te verzekeren, welke prijzen en voorwaarden er hangen aan verzekerd verzenden en, beter nog, hoe je schade en vermissing voorkomt.

Gids downloaden
Sendcloud whitepaper Retouren Tackelen

Retouren tackelen

Van kostenpost naar groeistrategie in 4 stappen

Retouren zijn een grote uitdaging voor e-commerce bedrijven en voor sommige webwinkels is het zelfs een financiële strop. Het retourrecht lijkt weinig rekening te houden met bedrijven en de consument vindt het steeds normaler om eindeloos producten te bestellen en kostenloos terug te kunnen sturen. In deze whitepaper bekijken we hoe je het aantal retouren vermindert en kosten bespaart door slimmer om te gaan met je retourproces.

Whitepaper Downloaden
E-book internationaal verzenden 2020 | Sendcloud

10 ultieme webshop tips om succesvol internationaal te verzenden

Wanneer je internationaal gaat verzenden, ben je al een heel eind op weg met je webshop. Je hebt waarschijnlijk al flink wat orders verwerkt en bent er klaar voor om de wijde wereld in te gaan. Daar helpen we je graag mee. Hoe ga je het product versturen, welke verzendmethode past daar het beste bij en welke documenten zijn benodigd? Wanneer je geen grenzen kent en wil verkopen aan klanten uit het buitenland, hebben we 10 ultieme tips voor je opgesteld zodat je probleemloos kunt verzenden.

Whitepaper Downloaden
Incoterms cheat sheet

Incoterms cheat sheet

Alle 11 Incoterms en bijbehorende verplichtingen in één overzicht

Lever of ontvang jij zendingen van of naar het buitenland? Dan krijg je te maken met “International Commercial Terms”, oftewel: Incoterms. In totaal zijn er 11 verschillende Incoterms die allemaal staan voor andere handelsafspraken tussen de verkoper en koper. Als webshop is het belangrijk om te weten aan welke verplichtingen jij gebonden bent, daarom maakten we deze handige Incoterm cheat sheet!

Cheat sheet Downloaden
14 tactieken voor conversieverhoging whitepaper

14 tactieken voor conversieverhoging

Iedere klantreis begint met het aantrekken van bezoekers, maar daarmee ben je er nog lang niet. Reviews en bezorging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zijn de bagage van de ideale klantreis. Zonder reviews geen vertrouwen, minder vertrouwen betekent geen orders en zonder vlekkeloze verzending, minder klanten en daarmee negatieve reviews.
Ontdek in deze whitepaper hoe je bezoekers genereert, converteert en laat terugkeren aan de hand van 14 laagdrempelige tactieken.

Whitepaper Downloaden
Shipping journey whitepaper

Winnen met de ultieme shipping journey

Verzending is een onmisbaar onderdeel van de customer journey, omdat verschillende aspecten van verzending in iedere fase van de customer journey terugkomen. Er ontstaat een ware shipping journey, waarbij online shoppers steeds hogere eisen stellen aan de bezorging van hun producten. Daarom helpen we je per fase met een aantal handige tips, zodat jouw verzendstrategie zorgt voor meer bezoekers, orders, omzet en dus een explosieve groei voor jouw shop!

Whitepaper Downloaden
52 e-commerce hacks whitepaper sendcloud

52 growth hacks om een e-commerce miljonair te worden

Het aantal webwinkels is in een rap tempo gegroeid. De concurrentie kunnen we daarmee behoorlijk intens noemen. Dat betekent niet dat je van je eigen webshop geen miljoenenbusiness kunt maken! Door kleine “experimenten” uit te voeren, haal je meer kopende bezoekers in je webshop, die ook nog eens bij je terugkomen. Dat klinkt moeilijker dan dat het is. The sky is the limit en daarom delen we in deze whitepaper 52 eenvoudig uit te voeren hacks. Aan jou de eer om een e-commerce miljonair te worden!

Whitepaper Downloaden