Skip to main content
Courier Comparison in the UK
PostNL_Logo-Tile-Carrier_Colour
Lees meer over DHL Parcel
Lees meer over PostNL
Lees meer over DPD
Lees meer over FedEx
Lees meer over UPS
ups_vervoerders
Mel je gratis aan

Welke vervoerder kan ik kiezen om retouren uit het buitenland terug te laten sturen?

Wanneer de zending vanuit een land binnen de EU geretourneerd dient te worden, zijn er verschillende opties om uit te kiezen zoals: DHL, PostNL, UPS en DPD.

Om retouren uit landen buiten de EU, zoals bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, teruggestuurd te krijgen naar Nederland, zou je kunnen kiezen voor FedEx. Dit is mogelijk met pakketten tot 68 kilo.*

* FedEx houdt rekening met het volumegewicht. Als het volumegewicht hoger is dan het werkelijke gewicht, gebruikt FedEx het volumegewicht.

Ik wil mijn pakketten zonder (het label) te printen laten retourneren, welke vervoerder kan ik gebruiken?

Wanneer je klant geen printer heeft, is het fijn om een verzendmethode met QR-code achter de hand te houden. Bij deze verzendmethodes krijgt de verzender van de zending een QR-code, die gescand kan worden bij desbetreffende pakketpunten. De medewerker van het pakketpunt zorgt er dan voor dat er een label op het pakket bevestigd wordt.

Ik wil een vervoerder waarbij de pakketten standaard verzekerd zijn, welke vervoerder kan ik kiezen?

Wanneer je een pakket wilt verzenden met een vervoerder waarbij de verzekering is inbegrepen in de labelprijs, dan kun je kiezen voor DPD. DPD verzekert elk pakket tot €520 excl. BTW op basis van de inkoopwaarde van de inhoud van je pakket. Lees het artikel op ons Helpcenter voordat je met DPD verzendt, omdat sommige producten zijn uitgesloten van de verzekering.

PostNL biedt ook verschillende verzendmethodes aan, waarbij je zendingen naar het buitenland kan verzekeren tot €50, €100, €200 of €500, op basis van de inkoopwaarde excl. BTW.

Daarnaast kun je altijd een Sendcloud verzekering toevoegen bij de vervoerder van je keuze. We werken samen met XCover om je zending eenvoudig en zonder stress te beschermen. Meer informatie over deze verzekering vind je in dit artikel.

Ik wil graag een afhaling toevoegen aan mijn verzendproces. Welke vervoerder biedt vaste en/of incidentele afhalingen aan?

Een incidentele afhaling is mogelijk met DHL, DHL Express, FedEx en UPS.*

Voor DHL geldt een minimum van 5 pakketten of 1 pallet per afhaling.
Een vaste afhaling kan worden aangevraagd voor de volgende vervoerders: DPD, DHL en UPS. Voor DPD en DHL geldt dat je hiervoor minimaal 100 zendingen per maand verstuurt. Voor UPS is er geen minimum vereiste, maar betaal je per uitgevoerde afhaling.

Mocht je een direct contract met een vervoerder hebben, dan verloopt de aanvraag via hen. De aanvraag hoeft dan niet via Sendcloud te verlopen en er worden mogelijke andere voorwaarden toegepast.

* De aanvraag van een incidentele afhaling is via Sendcloud mogelijk vanaf het Lite abonnement.

Ik ben net begonnen met mijn bedrijf en heb nog niet veel volume. Hebben jullie advies over welke vervoerder ik het beste kan kiezen?

Wanneer je net begint met je bedrijf en nog niet veel pakketten verstuurt, kun je ervoor kiezen om je pakketten af te leveren bij een pakketpunt. Dit kan bij vrijwel alle vervoerders. Heb je grotere pakketten die je niet zelf kunt brengen, dan kun je kiezen voor een incidentele afhaling. Dit kan via DHL (minimaal 5 pakketten per afhaling) of UPS (tegen betaling per afhaling).

Voor kleinere pakketten die door de brievenbus passen, kun je gebruikmaken van PostNL (Mailbox) of DHL (Letterbox). Deze verzendmethodes zijn speciaal gericht op kleine pakketten.

Wat doen de vervoerders om de verzending duurzamer te maken?

Vervoerders dragen steeds meer bij aan duurzaam verzenden. DPD verzendt sinds 2012 100% klimaatneutraal en DHL gebruikt steeds meer elektrische voertuigen voor de bezorging.

PostNL past steeds vaker CO2-neutrale strategieën toe en FedEx bezorgt pakketten met fietsen of elektrische bestelwagens in steden. UPS biedt klanten de optie om klimaatneutraal te verzenden door een kleine fee te betalen, die wordt omgezet in CO2-besparende activiteiten.