Skip to main content

Eindhoven, 2 april 2024 – Sendcloud, het complete verzendplatform voor e-commerce, kondigt de benoeming van Aliaksei Aneichyk als nieuwe Chief Financial Officer (CFO) aan. Aliaksei zal met ingang van 8 april verantwoordelijk zijn voor het opschalen van Sendcloud’s wereldwijde financiële organisatie.

In een tijd waarin online shoppen de norm is, wordt verwacht dat de bezorgmarkt zal groeien van 161 miljard pakketten vandaag naar 225 miljard in 2028. Aangezien bijna de helft van de consumenten (44%) het afrekenproces verlaat wanneer niet aan leververwachtingen wordt voldaan, is verzending daarbij belangrijker dan ooit. Sendcloud lost dit op door webwinkels een bezorgervaring te bieden op het niveau van top retailers in de markt. Aangezien het bedrijf, dat onlangs in de FT1000 en Top 100 Next Unicorns werd benoemd, vaart zet achter zijn missie om verzending wereldwijd op te lossen, komt Aneichyk’s komst op een belangrijk moment.

Aneichyk is afkomstig van Gett, waar hij als Chief Financial Officer een sleutelrol speelde bij het vormgeven van de financiële strategie van het bedrijf. Hij stuurde het bedrijf onder meer naar winstgevendheid door de implementatie van een nieuw operationeel model. Voordat hij bij Gett aan de slag ging, werkte Aliaksei meer dan 12 jaar bij Credit Suisse, waar hij meer dan 30 succesvolle aandelentransacties en verschillende IPO’s leidde. 

“Een uitstekende bezorgervaring is cruciaal om te slagen in e-commerce, maar het wordt steeds uitdagender om dit op schaal te realiseren wanneer je als webwinkel te maken krijgt met verschillende vervoerders, verzendopties en markten. Terwijl we blijven werken aan de toekomst van e-commerce bezorging, is ons team van essentieel belang,” aldus Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder bij Sendcloud. “Aliaksei’s brede ervaring in snelgroeiende organisaties, gecombineerd met zijn kennis van fondsenwerving via zowel private als publieke markten, maken hem bij uitstek geschikt om Sendcloud te helpen op een winstgevende manier te schalen.” 

Aneichyk voegt toe: “De snelle schaalvergroting die het team de afgelopen tien jaar heeft laten zien en de veelbelovende richting waarin Sendcloud zich beweegt, maken dit een geweldige kans. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van Sendcloud’s wereldwijde groei en verheug me op een nauwe samenwerking met de oprichters en investeerders.”

In navolging van deze benoeming zal Bas Smeulders, co-founder en momenteel CFO, de rol van Chief Operating Officer (COO) op zich nemen. In deze rol zal hij onder meer leiding geven aan de operationele en klantgerichte teams.

Over Sendcloud

Sendcloud is het complete verzendplatform voor e-commerce – waarmee retailers, marketplaces en fulfillmentbedrijven hun activiteiten kunnen schalen en een geweldige verzendervaring kunnen leveren.

De consument van vandaag wil zelf bepalen waar, wanneer en hoe hij een bestelling ontvangt. Aan hun behoeftes voldoen en toch winst te maken wordt door Sendcloud opgelost door het hele verzendproces te centraliseren en te automatiseren. Van het afdrukken van labels tot branded tracking en het retourbeheer – met Sendcloud ben je eigenaar van je verzendproces, van checkout tot retour.

Gesteund door Softbank en vertrouwd door 25.000 bedrijven in Europa, is Sendcloud op een missie om verzendproblemen wereldwijd op te lossen.

Iris Delmee

Als PR Manager bij Sendcloud eet Iris Delmee nieuws als ontbijt. Ze is vanuit haar rol altijd op zoek naar nieuwe trends op het gebied van e-commerce logistiek en onderzoekt graag hoe consumentenverwachtingen veranderen. Het liefst duikt ze in de data om webwinkels op basis van real time inzichten te adviseren bij hun verzendstrategie.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo