Skip to main content

“Sendcloud betekent voor ons gemak”

Axel & Thom Persoon | Plantsome

Plantsome x Sendclod
plantsome-brand-icon

Het missie van Plantsome

"Het kopen en verkopen van planten zo simpel en zo groen mogelijk maken!"

plantsome-app-icon

De Plantsome app

De plantsome app vertelt je precies hoe je voor je plant moet zorgen

plantsome-shipping-icon

Grootste logistieke uitdaging

Minder plastic en meer efficiëntie: een zo duurzaam mogelijke bezorging en verpakking

Succesverhaal Plantsome

Over Plantsome

Plantsome werd opgericht door broers Thom & Axel, zoons van een plantenkweker. Zij bieden een nieuwe manier om de perfecte kamerplanten uit te zoeken, eenvoudig in huis te halen én in leven te houden. Meer groen in huis, met meer gemak & flink wat humor!

Hoe zijn jullie begonnen en wat is jullie missie?

Ik ben Plantsome zo’n 2 jaar geleden gestart met mijn broer Thom. We zijn zoons van een potplantenkweker en zagen dat er twee problemen waren in de plantenwereld. Ten eerste dat jonge mensen steeds minder vaak naar het tuincentrum gaan, door een gebrek aan kennis over welke plant het beste past en/of doordat steeds minder mensen een auto hebben.

Ook hebben veel mensen moeite om planten in leven te houden, terwijl het met wat aanwijzingen niet moeilijk hoeft te zijn. Doordat wij deze problemen wilden oplossen, is Plantsome ontstaan: een webshop waar je gemakkelijk de perfecte kamerplant kunt vinden. Mét een handige app en whatsapp hulp voor het in leven houden van je plant.

Plantsome

Wat zijn de grootste uitdagingen waar jullie ’s nachts van wakker liggen?

Hoe zorgen we dat Plantsome zo snel mogelijk groeit? We zijn een jong bedrijf dat in twee jaar tijd flink gegroeid is, maar we hebben nog ambitieuzere plannen. Logistiek en bezorging is een groot pijnpunt. We vervoeren onze planten met een speciale verzenddoos, zodat ze veilig aankomen. Dat werkt prima, maar de doos moet sterk genoeg zijn en dat zorgt voor veel kartonnen afvalmateriaal.

Ook hebben we niet voor iedere plant een perfect passende doos. Soms verzenden we planten dus in een relatief grote doos. Vanuit duurzaamheidsoogpunt willen we dat graag verbeteren. Helaas gaat het ook lang niet altijd goed met bezorging door de vervoerder.  Hier hebben we helaas geen volledige controle over en voor levende planten moet het transport toch echt zo kort mogelijk zijn. Ook een uitdaging is ons huidige orderverwerkingsproces, we moeten een efficiënte slag maken, maar dat kost tijd.

Wat zijn de oplossingen voor deze uitdagingen? 

We hebben gemerkt dat de oplossing in veel gevallen in de schaal zit. Als je volumes stijgen, krijg je toegang tot andere (vaak duurdere) oplossingen. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid van een eigen bezorgservice om meer controle over dit proces te krijgen.

Zo hoeven onze planten tevens niet meer in een kartonnen doos vervoerd te worden. Voor het verwerken van orders gaan we nu werken met handscanners om Pack & Go van Sendcloud te implementeren en zo efficiënter te werken.

Sendcloud was de makkelijkste manier om toegang te krijgen tot verschillende verzendopties van meerdere vervoerders.

Axel PersoonPlantsome
Plantsome klanten
Plantsome bezorging

Hoe ziet jullie verzendproces er momenteel uit?

Bij Plantsome kunnen bestellingen tot 14:00 uur de volgende dag geleverd worden. We beginnen de dag erna dus met het verwerken van bestellingen die de dag ervoor na die tijd geplaatst zijn. Deze worden verzameld vanuit de kweker, eventueel samen met een sierpot.

Het verzendlabel wordt geprint wanneer de order is gepicked, en wanneer de order is ingepakt wordt deze er op geplakt.  De eerste pick-up is om 12:00 uur, de tweede om 19:00 uur. Bij PostNL worden de pakketten in de nacht gesorteerd, om de volgende dag bezorgd te worden.

Jullie verzenden nu met Sendcloud, hoe hebben jullie dat hiervoor gedaan? 

We zijn begonnen met een direct contract  bij DHL, maar zijn overgestapt naar Sendcloud vanwege het op een makkelijke manier kunnen verzenden met PostNL zonder enorm hoge tarieven. Ook biedt Sendcloud meerdere tools die het bezorgproces fijner maken, ook voor onze klanten en dat is uiteindelijk het belangrijkste voor ons!

Voordelen

  • Pack & Go om efficiënter onze orders in te pakken
  • Toegang tot meerdere vervoerders & verzendopties
  • API functie om het op onze eigen manier te gebruiken

Plantsome ❤ Sendcloud

Sendcloud betekent voor ons gemak. Het was de makkelijkste manier om toegang te krijgen tot verschillende verzendopties. Belangrijk daarbij voor ons was de mogelijkheid om een pick-up service te krijgen, zodat we onze pakketten niet meer zelf weg hoefden te brengen. We zijn blij met de API functie van Sendcloud voor het printen van verzendlabels en vinden het erg fijn dat we voor veel vragen direct bij Sendcloud terecht kunnen.

Wil je net als Plantsome efficiënter verzenden?