Skip to main content

“In één klik is alles geregeld: van verzendlabel tot aan tracking mail.”

Bibi Hermans | Webshop Manager Run2Day

Run2Day Sendcloud succesverhalen

“Door runners, voor runners” dat is het motto van Run2Day. De hardloopwinkel is opgericht vanuit een grote passie voor hardlopen. Offline groeide het concept daardoor al snel uit tot een succesvolle formule. Een webwinkel kon daarbij niet achterblijven. Hoe Run2Day groot is geworden, wat de grootste uitdagingen zijn en hoe de shop profiteert van haar omni-channel strategie ontdek je hier.

Run2Day Sendcloud succesverhalen

Van offline naar online
“Als een van de eerste verkopers in hardloopartikelen, hebben we in 2010 onze webshop opgericht. We wilden anders zijn dan onze concurrenten en inspelen op de groeiende vraag van online consumenten. De grootste valkuil toen was het vele handmatige werk rondom de webshop. Voorraadbeheer, orders verwerken en verzenden ging allemaal handmatig, zonder dat er iemand volledig verantwoordelijk was voor de webshop. Zo brachten we allemaal af en toe een pakketje weg naar de AKO. De vraag groeide, maar op dat moment waren we nog niet klaar voor een webshop. Daarom hebben we in 2010 besloten te stoppen en zijn we in 2013 volledig opnieuw begonnen met een nieuwe webshop. Dit keer met een webshop manager, gekoppelde voorraad en het verzendproces via Sendcloud.”

“De grootste valkuil was het vele handmatige werk rondom het verwerken van orders en de verzending.”

Wat zijn de grootste uitdagingen binnen de webshop? 
“Toen we in 2010 startten met onze eerste webwinkel, kostte het verzenden van pakketten ons te veel tijd en was het niet schaalbaar. Inmiddels liggen we daar niet meer van wakker, omdat we de achterkant van de webshop goed hebben ingericht en samenwerken met Sendcloud. De grootste uitdaging nu is om de ervaring van de winkel en het advies naar de webshop brengen. De webwinkel heeft nog veel meer potentie.”

Hoe combineren jullie de winkels met de webshop? Omni-channel
“Iedere Run2Day winkel heeft een eigen magazijn. De voorraad van de webshop beheren we vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht. Via een app beheren we van alle magazijnen de voorraad. Is een artikel niet beschikbaar in de winkel in Amersfoort? Dan bestellen wij dit voor de klant direct online en versturen wij het artikel naar het huisadres.”

Hoe ziet jullie verzendproces er nu uit? 
“Wanneer een order binnenkomt, wordt deze vanuit het magazijn opgezocht. We voegen een retourformulier, factuur en ons eigen Run2Day Magazine toe aan het product. Vervolgens wordt in het shopsysteem de vervoerder gekozen en de status “verzonden” meegegeven. Het label wordt direct geprint via de koppeling met Sendcloud. Het pakket wordt ingepakt en het label wordt op de doos geplakt. Om 16:00 uur komt DHL onze pakketjes ophalen.”

Run2Day Office

“We gingen van 15 minuten verwerkingstijd per order naar maximaal 5 minuten.”

Wat is er veranderd aan jullie verzendproces dankzij Sendcloud?
“Het eerste dat ik me opkomt is: tijdsbesparing! We zijn van 15 minuten verwerkingstijd per order, naar 5 minuten verwerkingstijd per order gegaan. In maar één klik zijn de verzendlabels aangemaakt. De aangesloten vervoerders zijn daarbij een extra voordeel. Sendcloud werkt overzichtelijk en zendingen zijn goed terug te vinden bij eventuele vragen van onze klanten. Daarnaast zijn we tevreden over de klantenservice van Sendcloud, vragen vanuit onze kant worden direct opgepakt.”

Run2Day ❤ Sendcloud
”Dankzij Sendcloud bieden we twee opties in onze check-out; dezelfde of volgende dag in huis. Daarnaast kunnen klanten ook nog kiezen om het artikel te laten leveren in onze winkel. We laten onze klanten altijd de bezorgoptie naar wens kiezen. Wanneer een artikel toch niet op voorraad blijkt te zijn, versturen we een extra zending met same day delivery. Zo kunnen we de klant toch op tijd voorzien van de bestelling en zijn we flexibel in de levering van producten.”

Voordelen

  • Moeiteloos verzendlabels printen
  • Direct inzicht in de status van de zendingen
  • Snel hulp bij eventuele vragen
  • Flinke tijdsbesparing
  • Omni-channel strategie is mogelijk

Wil je net als Run2Day efficiënter verzenden?