Skip to main content

“Met Sendcloud verwerken we orders 3 keer zo efficiënt als voorheen.”

Jaques Pijman | mede-eigenaar Stuntwinkel.nl

Stuntwinkel succesverhaal Sendcloud Lightspeed

Stuntwinkel begon 3 jaar geleden als een oplossing voor het verkopen van oude cd’s en dvd’s die niet meer zo hard liepen. Ze begonnen deze te verkopen op een oude domeinnaam die ze nog hadden liggen en stuntwinkel was geboren. Ondertussen is stuntwinkel uitgegroeid tot een webwinkel met klanten in méér dan 15 Europese landen. Hoe ze dit gedaan hebben lees je in dit artikel.

Sendcloud succesverhaal Stuntwinkel.nl

Van cd’s en dvd’s naar o.a. barbecues en zwembaden
”We besloten al snel om ons productassortiment uit te breiden. De cd- en dvd business was inmiddels een afgelopen zaak, waardoor het onmogelijk was hiermee de groei te genereren die we voor ogen hadden. Voor we het wisten bestond ons assortiment o.a. uit speelgoed, barbecues, kerstballen en zwembaden. Geen verkeerde keuze zo bleek. Al snel werd het toenmalige magazijn te klein en werd stuntwinkel gedwongen uit te wijken naar een nieuw pand van 1000m². Geen eenvoudige taak, zeker niet als je weet dat alles in één weekend diende te gebeuren, terwijl de webshop gewoon bleef doordraaien, vertelt Jaques, mede-eigenaar van Stuntwinkel.nl .”

“Doordat Sendcloud een multi-carrier tool is, beschik ik altijd over de meest geschikte vervoerder/verzendoptie voor elk land.”

Hoe ziet jullie verzendproces eruit? 
“Doordat we in Sendcloud al onze shops en verkoopskanalen (zoals bol.com) kunnen koppelen, worden al onze orders automatisch geïmporteerd in ons SendCoud account. Zodra iemand een bestelling plaatst in onze webshop of via een platform als Bol.com, printen we in Sendcloud de pakbon(nen), waarmee onze orderpicker aan de slag gaat. Nadat de order is gepickt in ons magazijn levert de orderpicker de inhoud van de order samen met de pakbon af aan het inpakstation. Wanneer de order ingepakt is, scant de inpakker tweemaal de barcode op de pakbon, waarna het correcte verzendlabel automatisch uit de printer komt gerold. Op dat moment wordt er automatisch een notificatie naar de klant gestuurd dat de bestelling klaar is om verzonden te worden.”

Wat zijn de grootste challenges waar jullie ’s nachts van wakker liggen?
‘’Als webshopeigenaar ben je afhankelijk van de steeds complexer wordende technologie. Elke tool of plugin die je gebruikt heeft invloed op je bestaande processen en moet in het geheel van applicaties passen. Loopt er iets mis bij de toeleverancier van de technologie, dan heeft dit een invloed op de volledige business.’’

Wat zijn de oplossingen voor deze uitdagingen?
‘’Het is daarom zaak ervoor te zorgen dat je samenwerkt met betrouwbare software partners die je helpen om processen zo efficiënt en goed mogelijk op te zetten. Sendcloud en Lightspeed zijn beide zulke partners. Hun software integreert naadloos met elkaar en zorgt ervoor dat ik efficiënt mijn webshop internationaal kan schalen.’’

Stuntwinkel succesverhaal

“Van orderpicken, scannen van pakbonnen, tot de juiste verzendmethode selecteren voor iedere order, alles verloopt nu automatisch.”

Wat is er veranderd aan jullie verzendproces dankzij Sendcloud?
“Alles verloopt nu veel efficiënter dan voorheen. Bovendien is er ook veel minder ruimte voor fouten. Zo stelt Sendcloud ons in staat smart shipping rules in te stellen. Hierdoor krijgt iedere order op basis van verschillende variabelen zoals bestemming, gewicht, producttype etc. de juiste verzendmethode toegewezen. Geen overbodige luxe met duizenden producten die naar méér dan 15 verschillende landen verstuurd moeten worden.”

Stuntwinkel ❤ Sendcloud

”De nieuwe features stellen ons in staat het volledige logistieke proces te automatiseren. Van orderpicken, scannen van pakbonnen, tot de juiste verzendmethode selecteren voor iedere order, alles verloopt nu automatisch. Hierdoor verwerken we orders 3 keer zo efficiënt, wat ons een enorme tijdsbesparing oplevert.’’

Voordelen

  • Automatisch de juiste verzendmethode gebruiken
  • Meerdere shops/marktplaatsen koppelen
  • Automatisch tracking notificaties sturen
  • Pakbonnen met barcodescanner ondersteuning
  • Multi-carrier support

Wil je net als Stuntwinkel.nl efficiënter verzenden?