Skip to main content

Vergeet de seizoensgebonden hype; de echte uitdaging voor online kleding- en schoenenmerken is het beheren van retouren op een manier die zowel winstgevend als duurzaam is. Daar komen Faslet en Sendcloud om de hoek kijken. Faslet specialiseert zich in nauwkeurige maatoplossingen die ervoor zorgen dat uw klanten vanaf hun eerste aankoop de perfecte pasvorm krijgen, en Sendcloud stroomlijnt het hele verzendproces. Samen bieden we een veelomvattende aanpak om retouren te verminderen, klanttevredenheid te verhogen en de duurzaamheid te vergroten.

De hoge kosten van kleding en schoenen retouren

Wanneer we praten over kleding en schoenen retouren, gaat het gesprek vaak over logistieke complexiteiten en operationele inefficiënties. Er is echter een groter plaatje dat vaak over het hoofd wordt gezien: de significante impact van retouren op duurzaamheid. Elk geretourneerd item betreft niet alleen een complex web van verzending en herbevoorrading, maar draagt ook bij aan een stijging van de CO2-uitstoot. Bovendien belandt een verontrustende hoeveelheid geretourneerde goederen vaak op stortplaatsen, wat bijdraagt aan verspilling en milieuvervuiling.

Nauwkeurige maatvoering met de technologie van Faslet

Vanuit Faslet, gokt niet op maten; we perfectioneren ze. Onze geavanceerde algoritmen analyseren verschillende factoren zoals lengte, gewicht, leeftijd en pas voorkeuren om de ideale maat voor elke klant aan te bevelen. Dit draagt niet alleen significant bij aan het verminderen van retouren en het verminderen van verspilling, maar minimaliseert ook de ecologische voetafdruk van uw merk. Bovendien vereenvoudigt het de winkelervaring voor uw klanten. Of ze nu met het openbaar vervoer pendelen of op de bank liggen terwijl ze door de nieuwste mode-items op hun mobiel scrollen, – met Faslet kunnen ze moeiteloos winkelen voor hun perfecte maat op uw kleding- of schoenen webshop.

Size Me Up by Faslet helps apparel and footwear websites boost conversions and reduce product returns via machine learning algorithms.

Size Me Up by Faslet helpt kleding- en schoenenwebsites om conversies te verhogen en productretouren te verminderen met behulp van machine learning-algoritmen.

Sendcloud’s Op Maat Gemaakte Verzendoplossingen

Het lijkt misschien vreemd dat we Sendcloud’s aanbod in detail bespreken, gezien het feit dat deze post op hun blog staat. Maar hier is het belangrijkste: het platform van Sendcloud vult de diensten van Faslet perfect aan. Ze bieden op maat gemaakte verzendopties, real-time tracking en online retourportalen—allemaal gericht op het verbeteren van de klantbeleving terwijl de uitstoot wordt verminderd. Belangrijk is dat we, zodra we via Sendcloud’s online retourportaal gegevens ontvangen over maat gerelateerde retouren, ons algoritme begint te leren. Deze dynamische wisselwerking tussen koop- en retourgegevens verfijnd continu onze maataanbevelingen, en voegt nog een laag van precisie en efficiëntie toe.

Jaarronde Voordelen, Niet Alleen Seizoensgebonden

Hoewel het piekseizoen de aandacht vestigt op het probleem van retouren, streeft het Faslet-Sendcloud partnerschap naar een blijvende impact. We zijn erop gebrand om mode merken te helpen een duurzaam, klantgericht model te bouwen dat verder gaat dan seizoenspieken.

Belangrijke Takeaways voor Mode Merken

Jaag niet alleen op kortetermijnwinst; maak een blijvende impact. Door te investeren in innovatieve technologieën zoals Faslet en Sendcloud, kunt u retouren aanzienlijk verminderen, uw MRR verhogen en een merk zijn dat staat voor zowel duurzaamheid als succes.

Over Faslet Als u nieuw bent bij de naam Faslet, stellen we onszelf graag voor: Wij zijn hét platform voor maat- en pasvormtechnologie in de online kleding- en schoenenindustrie. Onze missie is ervoor te zorgen dat elke Faslet-gebruiker altijd de juiste maat in één keer bestelt. We streven ernaar om de klantbeleving te verhogen, online conversies te stimuleren en bruikbare data-inzichten te bieden. En, we zijn toegewijd aan het verminderen van retouren op een manier die in lijn is met duurzaamheid.

Over de auteur

Robbert Hoogstraten, medeoprichter van Faslet, een in Nederland gevestigd maatplatform voor kleding en schoenen. Ik houd toezicht op de zakelijke, verkoop- en marketingaspecten van het bedrijf. Mijn focus ligt op het stimuleren van groei door middel van innovatieve oplossingen en sterke partnerschappen. Vind hem op LinkedIn.

Monika Lechner

Monika, Content Manager at Sendcloud, is passionate about presenting innovative solutions for e-commerce processes. Her focus is on digital automation and the latest technological developments. She pays special attention to approaches that can achieve long-lasting effective results in the ever changing online landscape.