Verzend je producten die door de brievenbus passen? Dan is het brievenbuspakket voor zowel jou als je klant onmisbaar als verzendoptie. Je klant hoeft tenslotte niet voor het pakket thuis te blijven en ontvangt het product toch de volgende werkdag na het plaatsen van de bestelling in de brievenbus. Bij Sendcloud willen we het verzendproces van je webshop zo makkelijk mogelijk maken en daar hoort het brievenbuspakket dus ook zeker bij. De mogelijkheden en voorwaarden van het brievenbuspakje lichten we graag voor je uit in dit artikel. Op naar een zo efficiënt mogelijk verzendproces!

Wat is brievenbuspost eigenlijk? Voorwaarden & eisen van het brievenbuspakket

Brievenbuspost binnen Nederland is onder te verdelen in brievenbuspakketten en briefpost. In dit artikel behandelen we specifiek het brievenbuspakket. Brievenbuspakketten worden binnen 24 uur bezorgd op de dagen van maandag tot en met zaterdag. Je zending valt hieronder als deze voldoet aan de volgende voorwaarden wat betreft hoe groot, hoe lang, hoe zwaar en de overige eisen:

  • Maximale brievenbuspakket afmetingen: 38 cm (lengte) x 26,5 cm (breedte) x 3,2 cm (hoogte)
  • Maximaal gewicht: 2 kg
  • Minimale brievenbuspakket afmetingen: 14 x 19 cm
  • Verpakt in brievenbuspakket envelop of brievenbusdoos

Brievenbuspakje of regulier pakket? Wat zijn de voordelen?

Indien je geregeld kleine producten (die door de brievenbus passen) verzendt binnen Nederland, dan is het brievenbuspakket een zeer geschikte oplossing. Zeker wanneer producten wel door de brievenbus passen, maar net wat meer ‘veiligheid’ nodig hebben dan een briefpost zending. Denk aan een boek dat je liever niet zomaar in een dunne envelop wilt versturen, maar dat wel door de brievenbus past.

Zoals we hierboven al schreven, is het voordeel van een brievenbuszending dat je klant hiervoor niet thuis hoeft te zijn. Dat is voor je klant fijn, maar ook voor jou als webshop heeft het brievenbuspakket een groot voordeel: de kosten daarvan zijn lager dan die van een regulier pakket. Tevens is het een duurzamere verzendoptie dan een reguliere pakketzending.

Ten opzichte van een briefpost zending is er nog een voordeel: als je de zending wilt volgen, kun je het beste voor een brievenbuspakket kiezen. Deze zendingen krijgen namelijk een barcode om de (meest essentiële) verzendinformatie te kunnen volgen. Het brievenbuspakje is een mooie verzendoptie voor bijvoorbeeld t-shirts, boeken, dvd’s of kleine cadeautjes.

Het is overigens toegestaan om een brievenbuspakket te versturen naar een postbusadres.

PostNL brievenbuspakket

Sendcloud brievenbuspakje (met of zonder Track and Trace)

Bij Sendcloud kun je kiezen uit 2 vervoerders die het brievenbuspakket als verzendoptie aanbieden: PostNL en DHL. We bespreken beide vervoerders hieronder voor je.

Brievenbuspakket PostNL via Sendcloud

De eerste mogelijkheid is het PostNL brievenbuspakje, welke je met of zonder Track & Trace kunt versturen.

PostNL Sendcloud

Voorwaarden PostNL brievenbuspakket

  • Wat betreft het verpakken van de zending gelden de standaard voorwaarden zoals hierboven genoemd.
  • Je kunt de pakketten afgeven bij een PostNL pakketpunt of postkantoor.
  • Prijs vanaf €3,99 per pakket. De exacte prijs vind je in je Sendcloud omgeving. Met een jaarcontract kun je korting krijgen op het verzendtarief.

PostNL brievenbuspakket Track en Trace

Waar reguliere pakketten door de pakketbezorger geleverd worden, wordt het PostNL brievenbuspakje echter geleverd door de postbezorger en die heeft geen mogelijkheid om de zending te scannen bij aflevering. Er zijn bij het PostNL brievenbuspakje met tracking dan ook niet zoveel scanmomenten om de bestelling te kunnen volgen.

Het is daardoor lastig om te achterhalen waar de zending precies is en doordat brievenbuspakketten niet standaard verzekerd zijn, kan er helaas geen onderzoek gestart worden wanneer het pakket kwijt raakt. Met behulp van de Sendcloud Insurance kun je brievenbuszendingen overigens wel verzekeren.

Hoe werkt de verzending van een PostNL brievenbuspakje met Sendcloud?

Het brievenbuspakket is standaard voor je geactiveerd in je Sendcloud omgeving. Indien je pakket echter niet voldoet aan de brievenbuspakket eisen, kun je het automatisch niet meer het brievenbuspakje selecteren. Na het eenvoudig printen van je verzendlabel in één klik, kun je het pakket afleveren bij een PostNL pakketpunt of postkantoor. Meer over het PostNL brievenbuspakje lees je in ons helpcenter.

DHL brievenbuspakket via Sendcloud

Een alternatief voor het PostNL brievenbuspakje is DHLForYou Letterbox. Deze verzendmethode is ook bedoeld voor brievenbuszendingen, maar is volledig traceerbaar.

Koppeling DHL Sendcloud

Voorwaarden DHLForYou brievenbuspakket

  • Wat betreft het verpakken van de zending gelden de standaard voorwaarden zoals hierboven genoemd.
  • Je kunt de pakketten afgeven bij een DHL servicepunt. Vanaf 100 DHL pakketten per maand, kun je kiezen voor gratis DHL pick-up.
  • Prijs vanaf €3,95 per pakket. Alle brievenbuspakketten hebben een korting van €1,- op de reguliere DHL pakketprijs. De prijs wordt bepaald op je totaal aantal pakketten via DHL per maand.

DHL brievenbuspakket Track en Trace

Het grote voordeel van een brievenbuspakket verzenden met DHL via Sendcloud is dat je de brievenbuszending volledig kunt volgen in je Sendcloud overzicht. De brievenbuspakketten van DHL worden namelijk net als de reguliere pakketten verwerkt en worden meerdere malen gescand. De Track & Trace status wordt vervolgens automatisch gecommuniceerd naar jouw klanten, zodat ook zij op de hoogte zijn.

Hoe werkt het brievenbuspakket met DHL Via Sendcloud? 

Wanneer je gebruikmaakt van Sendcloud, is het DHLForYou brievenbuspakket standaard voor je geactiveerd. Via Sendcloud print je labels in slechts één klik en vervolgens lever je jouw pakketten in bij een DHL servicepunt of laat je zo ophalen. Dat laatste is mogelijk wanneer je gebruikmaakt van de gratis DHL pick-up (vanaf 100 pakketten per maand). Meer over het DHL brievenbuspakket vind je in ons helpcenter.

Ook een DHLForYou brievenbuspakket kun je verzekeren via de Sendcloud Insurance.

Verzekerd verzenden

Brievenbuspakje of brief? Briefpost als alternatief

Mocht je geen gebruik willen maken van het brievenbuspakket, dan is briefpost in veel gevallen ook mogelijk. Verzend je bijvoorbeeld producten van een lage waarde en passen ze door de brievenbus? Dan is briefpost de uitgelezen verzendoptie.

Het enige verschil met een brievenbuspakket is dat er geen trackingnummer gegenereerd wordt, maar daardoor kun je besparen op de kosten voor je zending. Door onze samenwerking met Sandd bespaar je daarnaast ook heel wat tijd, omdat je labels via Sendcloud direct gefrankeerd zijn. Meer over briefpost met Sandd via Sendcloud vind je hier.

Tot slot: hoe meer bezorgopties, hoe meer conversie

Bij Sendcloud bieden we je graag zoveel mogelijk verzendopties, omdat wij als geen ander weten dat meerdere bezorgopties je conversie stimuleren. Bied je een bepaalde verzendoptie niet, waar je potentiële klant wel graag voor zou willen kiezen, dan heb je een grote kans dat hij of zij je webshop verlaat en de aankoop doet bij je concurrent.

Vergeet dus niet om het brievenbuspakket in de checkout toe te voegen als bezorgoptie. Heb je hier nog vragen over? Laat dan een reactie achter of neem contact op met onze customer support!

Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt

5/5 22 ratings

Leave a Reply