Skip to main content

Eindhoven, 12 maart 2024 – E-commerce verzendplatform Sendcloud, versterkt per 18 maart 2024 het executive team met de aanstelling van Mark Appel als nieuwe Chief Marketing Officer. Appel zal de algehele marketingstrategie van Sendcloud leiden en zich richten op het vergroten van de merkbekendheid, het versterken van Sendcloud’s positie als marktleider en het bevorderen van Sendcloud’s missie om wereldwijd verzendproblemen op te lossen.

In de concurrerende wereld van e-commerce is een naadloze verzendervaring essentieel geworden voor klanttevredenheid en -loyaliteit. Online retailers moeten zich kunnen aanpassen en flexibele bezorgopties bieden om aan de veranderende eisen van consumenten te blijven voldoen. Uit onderzoek, uitgevoerd door Sendcloud en Nielsen, blijkt dat 73% van de consumenten exacte bezorgtijden wil kunnen kiezen, terwijl 55% de vrijheid zoekt om hun bezorgvoorkeuren zelfs ná verzending aan te kunnen passen.

“Consumenten worden steeds veeleisender en willen zelf kunnen bepalen waar, wanneer en hoe ze een pakket ontvangen. Zonder de juiste verzendsoftware kan het voor retailers een uitdaging zijn om dit niveau van flexibiliteit te bieden,” zegt Rob van den Heuvel, CEO van Sendcloud. “Met Mark’s uitgebreide marketing ervaring bij toonaangevende SaaS-bedrijven, ben ik ervan overtuigd dat zijn expertise ons zal helpen om Sendcloud’s groei te versnellen, terwijl we de toekomst van e-commerce-bezorging blijven vormgeven.”

Met meer dan 30 jaar ervaring in B2B sales en marketing is Appel een doorgewinterde marketeer en expert op het gebied van SaaS. Als CMO heeft hij een bewezen staat van dienst in het versnellen van omzetgroei en het bouwen aan merken voor verschillende softwarebedrijven zoals Exact, CM.com en Backbase. Hij heeft succesvolle overgangen naar SaaS geleid en tegelijkertijd gezorgd voor een explosieve groei in omzet met zijn innovatieve initiatieven op het gebied van brand building, demand generation en marketing automation.

“Consumenten geven steeds vaker de voorkeur aan flexibele levering. Sendcloud is dankzij decennialange ervaring in het stroomlijnen van verzendprocessen perfect in staat om aan deze vraag te voldoen. Samen met de retailers en de vervoerders, die de kern van ons platform zijn, hebben we een geweldige kans om de bezorgervaring voor eindgebruikers te verbeteren,” zegt Appel. “Ik besef hoe belangrijk marketing is in deze ontwikkeling en ik kijk ernaar uit om mijn kennis van demand generation en brand building in te zetten. Het enorme marktpotentieel van Sendcloud en de ‘no-bullshit-cultuur’ maakten de beslissing om mee te doen aan de missie om verzending wereldwijd op te lossen heel eenvoudig.”

Sendcloud CMO Mark Appel

Over Sendcloud

Sendcloud is het complete verzendplatform voor e-commerce – waarmee retailers, marketplaces en fulfillmentbedrijven hun activiteiten kunnen schalen en een geweldige verzendervaring kunnen leveren.

De consument van vandaag wil zelf bepalen waar, wanneer en hoe hij een bestelling ontvangt. Aan hun behoeftes voldoen en toch winst te maken wordt door Sendcloud opgelost door het hele verzendproces te centraliseren en te automatiseren. Van het afdrukken van labels tot branded tracking en het retourbeheer – met Sendcloud ben je eigenaar van je verzendproces, van checkout tot retour.

Gesteund door Softbank en vertrouwd door 25.000 bedrijven in Europa, is Sendcloud op een missie om verzendproblemen wereldwijd op te lossen.

Iris Delmee

Als PR Manager bij Sendcloud eet Iris Delmee nieuws als ontbijt. Ze is vanuit haar rol altijd op zoek naar nieuwe trends op het gebied van e-commerce logistiek en onderzoekt graag hoe consumentenverwachtingen veranderen. Het liefst duikt ze in de data om webwinkels op basis van real time inzichten te adviseren bij hun verzendstrategie.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo