Skip to main content
Eindhoven, 17 november 2020 – Sendcloud heeft 12,6 miljoen euro opgehaald in een Series B-financieringsronde. De investering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van het platform en internationale expansie. Daarmee wil de Eindhovense scale-up de internationale bezorgmarkt doorbreken. De ronde werd geleid door AXA Venture Partners, aangevuld met BOM Brabant Ventures, Bonsai Partners en een lening van de Rabobank. Tot eerdere investeerders behoren ook HenQ, TiiN Capital en Startupbootcamp.
Sendcloud werd in 2012 opgericht om het verzendproces voor webshops te vereenvoudigen. Door het aanbieden van verschillende verzendopties in de checkout, het sneller verwerken van orders en reduceren van verzendkosten, helpt de alles-in-een verzendoplossing webshops hun concurrentiepositie te versterken. Inmiddels beschikt het platform over 50+ integraties, waaronder Amazon, Shopify en WooCommerce, en is het actief in acht landen.
De afgelopen jaren heeft Sendcloud flinke stappen gezet in het verbeteren van het verzendproces. Groeiende pakketvolumes en toegenomen consumenteneisen zorgen echter voor nieuwe uitdagingen op het gebied van e-commerce logistiek. De vraag naar flexibele bezorging en het ontbreken van een wereldwijd verzendnetwerk maken het voor veel webshops lastig op grote schaal te concurreren. Met een centraal platform wil Sendcloud efficiënte pakketbezorging op internationaal niveau vereenvoudigen. Op die manier is verzending niet langer een struikelblok maar juist een groeimotor.
De financiering helpt Sendcloud om meer vervoerders (lokaal en internationaal) aan het platform toe te voegen en de bezorgervaring te optimaliseren, zodat iedere consument de gewenste bezorgoptie kan kiezen. De kapitaalinjectie wordt onder meer gebruikt om 200 nieuwe medewerkers te werven om de doelstellingen te realiseren. Het afgelopen jaar groeide het verzendplatform al van 120 naar 260 medewerkers. De investering bouwt daarmee voort op een uitzonderlijk jaar voor Sendcloud, mede dankzij de explosieve groei van e-commerce en de recentelijke uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk.
Sendcloud founders
“Een jaar of drie geleden spraken we voor het eerst met Sendcloud. Sindsdien hebben zij hun plannen voortdurend waargemaakt en we kijken er dan ook naar uit om hun verdere internationale expansie met deze investering te ondersteunen,” aldus Imran Akram, General Partner van AXA Venture Partners (AVP).
“De afgelopen jaren heeft Sendcloud zich ontwikkeld tot een volwassen verzendoplossing die webshops helpt te concurreren met grote e-commerce spelers. Door de explosieve groei van online orders en toegenomen consumenteneisen zien we nieuwe mogelijkheden om de bezorgervaring verder te verbeteren,” aldus Rob van den Heuvel, CEO en Co-founder van Sendcloud. “Door getalenteerde mensen aan te nemen willen we onze ambitie om crossborder verzending te vereenvoudigen waarmaken en webshops naar een hoger niveau tillen!”

Over Sendcloud

Sendcloud is de alles-in-een verzendoplossing voor webshops die willen groeien. Het platform helpt online retailers de concurrentiestrijd aan te gaan door het volledige verzendproces, van checkout tot retouren, te optimaliseren. Veel webshops zien verzending als struikelblok, maar Sendcloud maakt hiervan een krachtig concurrentievoordeel.
Sinds 2012 is Sendcloud uitgegroeid van een eenvoudige applicatie tot een alles-in-een platform dat het volledige verzendproces automatiseert. De Eindhovense scale-up heeft inmiddels meer dan 15.000 klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Oostenrijk. Dankzij het SaaS-platform is het overhandigen van een pakket niet langer een simpele, zakelijke transactie, maar een belangrijk onderdeel van de klantbeleving.

Over AXA Venture Partners

AXA Venture Partners (AVP) is een internationale venture capital investeerder gespecialiseerd in snelgroeiende techbedrijven. In minder dan vijf jaar tijd bouwde AVP een uniek investeringsplatform met een beheerd vermogen van 800 miljoen dollar. Sinds de lancering investeerde AVP in meer dan 45 bedrijven en 20 fondsen. Het AVP-team is wereldwijd actief met kantoren in San Francisco, New York, Londen, Parijs en Hong Kong. Voor meer informatie: www.axavp.com
Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.