Het is alweer een hele tijd geleden dat we een update gaven over de ontwikkelingen binnen Sendcloud. Natuurlijk zitten we niet stil en werken we hard aan nieuwe features en verbeteringen. We zijn daarom blij met onze nieuwste release, namelijk nóg sneller verzendlabels printen van hogere kwaliteit. Je ontdekt er alles over in dit blog.

Sneller verzendlabels printen van hogere kwaliteit

Bij Sendcloud weten we als voormalige webwinkeliers dat het verzenden van pakketten een tijdrovende klus is. De feature om automatisch verzendlabels te printen, was dan ook de allereerste. We vertellen je daarom graag dat we het printen van verzendlabels nog sneller hebben gemaakt. Naast het feit dat je nu wel 5 keer sneller verzendlabels print, zijn ze ook nog eens van betere kwaliteit.

Ons doel is dan ook om jou te ontzorgen en je zo snel en efficiënt mogelijk orders te laten verwerken. Daarom is het vanaf nu mogelijk je printinstellingen eenmalig te configureren en deze op te slaan. Welke printer je ook gebruikt, labelprinter of A4, je print je verzendlabels vanaf nu in slechts één klik.

Oud versus nieuw: minder klikken en sneller printen

Maak je nog geen gebruik van een tool om verzendlabels te printen of zelfs je gehele verzendproces te automatiseren? Dan kunnen we je verzekeren dat je jezelf heel wat tijd en moeite kunt besparen. Via Sendcloud kun je namelijk jouw orders rechtstreeks importeren en vanuit daar verzendlabels printen.

Voorheen werden labels in een nieuw browservenster geopend als PDF. Dat is verleden tijd! Je stelt eenmalig (of wanneer jij dit wil via instellingen) je printer en gewenste instellingen in en je labels komen vanuit je orderoverzicht rechtstreeks uit de printer gerold. Meerdere malen op een printbutton klikken is dus niet meer nodig.

Zo werkt het

  1. Wanneer je jouw webshop hebt gekoppeld, verschijnen je orders rechtstreeks in het “inkomende orders” tabblad in je Sendcloud account. Selecteer de orders die je wil printen.
  2. Eenmalig verschijnt een pop-up, waarin je onze Sendcloud App om te printen kunt downloaden.
  3. Vervolgens kun je jouw printer selecteren en je gewenste printinstellingen onthouden.
  4. Vanaf nu print je rechtstreeks vanuit je “inkomende orders” overzicht jouw labels en komen ze binnen enkele seconden je printer uitgerold. De labels vind je altijd terug onder het tabblad “gecreëerde labels”.

Probleemloos verzenden met verzendlabels van hogere kwaliteit

Verzendlabels printen gaat nu niet alleen in slechts één klik, onze labels zijn vanaf nu ook van hogere kwaliteit. Waren de labels dan slecht zul je misschien denken? Nee, bij Sendcloud staan we voor kwaliteit. Het komt echter nog wel eens voor dat barcodes vertroebelen via de (label)printer. Doordat je onze Sendcloud App dient te installeren, wordt de kwaliteit van de labels verhoogd.

Voordelen hogere kwaliteit labels

  • Minder labels die herlabelt dienen te worden
  • Minder kans op toeslagen
  • Minder kans op foutieve zendingen
  • Meer tevreden klanten voor jouw webshop

Verzendlabels van hogere kwaliteit met Sendcloud

En dat is nog maar het begin

Hopelijk ben je net zo blij als wij met deze nieuwe release. Dit is voor ons nog maar het begin. We willen namelijk het volledige orderverwerkingproces verbeteren. In de toekomst wordt het wellicht zelfs mogelijk om zonder te klikken labels te printen.

Daardoor kunnen jij of jouw magazijnman(nen) de orders blijven inpakken en wordt alles daaromheen voor je geregeld via Sendcloud. Heb je zelf suggesties over de verbetering van je verzendproces? Laat het ons weten! Onze product owners bepalen de roadmap voor de toekomst natuurlijk graag op basis van jouw feedback.

Meer lezen? Bekijk dan ook ons uitgebreide artikel over e-commerce logistiek!

3 Comments

Leave a Reply