Skip to main content

Nederland telt verschillende kleine en grote pakketvervoerders. PostNL, DHL, DPD en UPS zijn de grootste en bekendste, maar in de afgelopen jaren is ook het aantal kleine vervoersbedrijven toegenomen.

Dit komt voornamelijk doordat de e-commerce markt blijft groeien en de verwachting van de consument verandert. Er wordt voorspeld dat in 2023 maar liefst 44% van de consumentenbestedingen online plaatsvinden.

Hierdoor zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken. Waar e-commerce giganten zoals Amazon en Coolblue hun eigen pakketdienst opzetten, ontwikkelen vervoerders zich steeds verder.

Ook zien we nieuwe toetreders, die focussen op een unieke of betere service. Zo wordt er in steden steeds vaker gebruikgemaakt van duurzame fietskoeriers en wint Trunkrs marktaandeel door zich volledig te richten op avondlevering en same day delivery.

In dit artikel sommen we de vervoerders & verzendopties op en delen we waarom een multi-carrier platform voor jou misschien wel de beste oplossing is.

Verzenden met PostNL, DHL, DPD, UPS, Budbee, Fedex, GLS & meer

Consumenten eisen tegenwoordig steeds meer. Daar steeds in blijven meegaan is niet makkelijk voor online retailers.

Verzenden naar afhaalpunten, avondlevering, gratis verzending of zelfs op dezelfde dag een order laten bezorgen? Iedere vervoerder heeft zijn eigen voorwaarden, voordelen en tarieven.

Ben je op zoek naar een nieuwe vervoerder, wil je switchen of vergroot je jouw markt? Ontdek dan in dit artikel welke vervoerders het best bij je situatie passen.

Hieronder sommen we per vervoerder alle verzendopties die beschikbaar zijn via Sendcloud op, inclusief verzendvoorwaarden.

Let bij het kiezen van welke vervoerder op de verschillen in voorwaarden als je wilt verzenden naar een pick-up point.

Het maximale gewicht van deze zendingen is namelijk bijna altijd lager, dan wanneer je verzendt naar een thuisadres.

Verzenden met PostNL

 Postnl logo

Ruim 200 jaar geleden begon PostNL als eerste en enige postbedrijf in Nederland. PostNL heeft daardoor een groot netwerk in zowel brievenbuspost als pakketten.

Kenmerken van verzenden via PostNL

 • 1 afleverpoging waarna het pakket bij een PostNL punt wordt afgeleverd
 • Afleveren en verzenden naar meer dan 3000 PostNL punten
 • 7 dagen de tijd om pakketten af te halen bij een PostNL punt
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk
 • Extra grote en zware pakketten mogelijk
 • Avond- en zaterdaglevering mogelijk
 • Brievenbuspakje inclusief tracking

Verzendvoorwaarden PostNL Standard, Brievenbuspakje+, Abroad & Globalpack

PostNL

PostNL Standard

PostNL Standard is één van de populairste verzendopties. Pakketten worden aan huis bezorgd binnen 48 uur, overal op het vasteland van Nederland.

Standaard 1 afleverpoging en vanaf 500 zendingen per maand kun je een vaste afhaling aanvragen. Via PostNL Standard verzend je ook van en naar één van de ruim 3000 PostNL Pakketpunten.

PostNL Abroad

Voor zendingen naar particuliere en zakelijke adressen op het vasteland van Europa, kun je kiezen voor PostNL Abroad. De verzendvoorwaarden zijn vergelijkbaar met die van PostNL Standard, met als toevoeging dat pakketten standaard zijn verzekerd voor 60% van de verkoopwaarde en tot €500.

PostNL GlobalPack

Gaan je internationale ambities verder dan Europa, dan is PostNL Globalpack een interessante verzendoptie. Hiermee verzend je pakketten wereldwijd. PostNL werkt daarvoor samen met lokale vervoerders in de landen waarnaar je verzendt.

Pakketten zijn standaard verzekerd voor 60% van de verkoopwaarde en tot €500.

PostNL Pick-up voorwaarden

Het is uiteraard ook mogelijk om je PostNL zendingen af te laten halen. Dit kan vanaf 400 zendingen per maand via Sendcloud of door simpelweg je eigen contract in te laden. De kosten van deze afhaling zijn afhankelijk van je afhaallocatie.

Houd rekening met een verwerkingstijd van 5 tot 10 werkdagen om de pick-up op te starten.

Verzenden met PostNL Packets

Postnl logo

Voor kleine pakketjes van maximaal 2 kg en met een waarde van minder dan €425 kun je gebruikmaken van PostNL Packets. Dit geldt voor pakketjes die door de brievenbus passen of niet groter zijn dan het formaat van een schoenendoos.

Je hebt ook hierbij de keuze uit de 3 opties: zonder Track & Trace, met Track & Trace of met Track & Trace, handtekening en beperkte verzekering.

PostNL Packets

Voorwaarden PostNL Packets

Brievenbus

 • Maximale afmetingen: 38 cm × 26,5 cm × 3,2 cm
 • Minimale afmetingen: 14 cm × 9 cm
 • Maximaal gewicht: 2 kg

Pakketje

 • Lengte + breedte + hoogte: maximaal 90 cm
 • Maximale lengte langste zijde: 60 cm
 • Maximaal gewicht: 2 kg

Verzenden met DHL

DHL is actief in 220 landen en heeft een groot Europees netwerk in zowel de consumenten- als de zakelijke markt. In Nederland zijn er 2.800 DHL parcelshops en in Europa 65.000. Dit zijn winkels met ruime openingstijden of onbemande automaten die 24/7 bereikbaar zijn.

Doordat DHL een splitsing maakt tussen hun zakelijke netwerk en consumenten netwerk, zijn de bezorgopties beter toegespitst op de klant.

Via Sendcloud gelden voor DHL de volgende verzendopties en voorwaarden:

Verzendvoorwaarden DHL ForYou & Europlus

DHL

DHL ForYou (DHL Parcel)

DHL ForYou is de standaard verzendoptie van DHL voor wanneer je producten levert aan consumenten.

 • Afhankelijk van het bezorgadres hanteert DHL 4 aflevermomenten overdag tussen 11:00 – 15:00 uur of 14:00 – 18:00 uur, in de avond van 18:00 – 21:00 uur of op zaterdag. Houd er rekening mee dat deze aflevermomenten dus niet door de consument zelf worden gekozen.
 • Mist je klant de afleverpoging? Dan wordt de zending standaard de volgende dag bezorgd bij een DHL ServicePoint, waar het pakket binnen 7 dagen kan worden afgehaald.
 • De consument kan er ook voor kiezen om het pakket opnieuw thuis of bij de buren te laten bezorgen via de Track & Trace pagina van DHL. Er zijn dan verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond beschikbaar. Maar er kan ook worden gekozen om het pakket naar een ander DHL ServicePoint te laten brengen.
 • Mogelijkheid om pakketten aanvullend te verzekeren tot €500 (of check de Sendcloud insurance).

DHL Europlus

DHL Europlus is ontwikkeld voor de zakelijke markt. Zendingen worden daarom uitsluitend overdag aangeboden. Er zijn twee afleverpogingen tussen 8:00 en 17:00 uur.

DHL pick-up service

DHL kan elke dag of op vaste dagen pakketten bij je ophalen op een door jou gewenste tijd. Je dient minimaal 5 pakketten per keer mee te kunnen geven en een verzendvolume te hebben van 100 zendingen per maand.

Met DHL is het ook mogelijk om een incidentele afhaling in te plannen. Dit kan vanaf 5 pakketten per afhaling of voor een palletzending. Verzend je minder orders? Dan kun je je pakketten afgeven bij een DHL parcelshop. Zelf een incidentele pick-up inplannen? Via Sendcloud vraag je gemakkelijk een eenmalige pick-up aan.

Verzenden met DHL Express

Naast DHL kun je ook kiezen voor DHL Express. Let op: DHL Express staat los van de bovengenoemde verzendopties van DHL.

DHL Express is een premium verzendoptie, die je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale zendingen. Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt.

Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Daarnaast verhoogt het de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging.

Deze zendingen kunnen ingeleverd worden bij een DHL (Express) servicepunt, maar het kan ook met een afhaling indien je minimaal 5 pakketjes mee kunt geven. De zendingen dienen vóór 17:00 uur ingeleverd of afgehaald te worden.

Er zijn 3 DHL Express verzendopties:

 • DHL Express Domestic 9:00 uur – geleverd eerstvolgende werkdag voor 9 uur (max 30 kg)
 • DHL Express Domestic 12:00 uur – geleverd eerstvolgende werkdag voor 12 uur (max 70 kg)
 • DHL Express Worldwide – wereldwijd geleverd eerstvolgende werkdag (max 70 kg)

DHL Express

Kenmerken & voordelen van DHL Express:

 • On Demand Delivery als extra service voor je klanten
 • Deur tot deur levering voor het einde van de eerstvolgende werkdag
 • Wereldwijd beschikbaar op alle afhaal- en afleverlocaties
 • De zending wordt na 3 bezorgpogingen geretourneerd
 • Niet standaard verzekerd (in geval van verlies of schade kom je in aanmerking voor een kg-vergoeding)
 • DHL Express biedt verzendmethoden die als doel hebben voor een bepaalde tijd te leveren. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend als een zending te laat wordt afgeleverd.

Verzenden met DHL GLOBALMAIL

Voor kleine, lichte pakketjes met een lage waarde kun je gebruikmaken van DHL GLOBALMAIL. Na alle pakketjes los gelabeld te hebben kun je alle zendingen bij elkaar in één grote verzenddoos of tas doen. 

Deze verzendoptie is dus met name makkelijk wanneer je veel kleine pakketjes in bulk internationaal wilt verzenden. DHL Express biedt een gratis ophaalservice voor deze methode.

DHL GLOBALMAIL

Voorwaarden DHL GLOBALMAIL

 • Maximaal gewicht: 2 kg
 • Minimale afmetingen: 14 cm × 9 cm
 • Maximale afmetingen: lengte + breedte + hoogte mag niet langer zijn dan 90 cm
 • Geen enkele zijde mag langer zijn dan 60 cm
 • Voor rollen/buizen: lengte + 2 x de diameter, mag niet langer zijn dan 104 cm

Verzenden met DPD 

DPD is een toonaangevende vervoerder die efficiëntie garandeert. Deze vervoerder heeft maar liefst 32.000 depots in 230 landen en ruim 1500 Parcelshops in de Benelux. Binnen Europa zijn ze één van de grootste vervoerders met aantrekkelijke voorwaarden en tarieven.

Voordelen van verzenden via DPD

 • Levering naar DPD Pickup Parcelshops in Nederland en Europa
 • Gratis verzekerd tot €520,- binnen Europa
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Eén afleverpoging bij DPD Home en twee pogingen bij DPD Express
 • Afhaalservice zonder tijdvak mogelijk vanaf 100 pakketten per maand
 • Afhaalservice inclusief tijdvak mogelijk vanaf 300 pakketten per maand
 • Afleveren bij de buren mogelijk
 • Gratis verzekerd tot €520,-
 • Zaterdaglevering zonder extra kosten
 • Tijdspecifieke Express zendingen mogelijk

Verzendvoorwaarden DPD Home, Express & Pickup Parcelshop

DPD

DPD Home

Via DPD Home verzend je pakketten binnen Europa. Je kunt pakketten versturen naar ieder thuisadres of naar één van de 28.000 DPD Parcelshops in 16 Europese landen.

Er is een korte doorlooptijd van zendingen, omdat de vervoerder lokaal aanwezig is. Met de verzendoptie DPD Home of DPD Pickup Parcelshop verzend je naar meer dan 40 Europese landen.

Daarbij wordt binnen 1 tot 3 dagen geleverd binnen de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. De Predict Service van DPD zorgt ervoor dat er pro-actief met je klant wordt gecommuniceerd over waar het pakket zich bevindt, op één uur nauwkeurig, via SMS en mail.

Ook in de Benelux heeft DPD ruim 1500 Pickup Parcelshops en is er dus altijd een afhaalpunt in de buurt. Een ander voordeel van DPD Home is dat pakketten standaard verzekerd zijn tot €520 binnen Europa.

DPD Express

Is tijdspecifieke levering belangrijk? Dan kun je er bij DPD Express voor kiezen om pakketten voor 12.00 of 18.00 uur de volgende werkdag te laten bezorgen.

Let wel op, want hiervoor moet de zending voor 10.00 uur ’s ochtends worden aangemaakt. Voor deze methode is ook speciale ‘Express tape’ nodig. Deze kun je aanvragen bij onze Customer Success afdeling.

DPD Pickup voorwaarden

Met een volume van 100 tot 300 zendingen per maand, kan DPD op route bij je afhalen. Dit wil zeggen dat DPD gedurende werkdagen langskomt (tussen 09.00 en 17.00 uur) om de door jou klaargezette zendingen op te halen.

Is je volume groter dan 300 zendingen per maand, dan kunnen we een tijdsvenster voor je opvragen bij het key-account management van DPD.

Houd rekening met een verwerkingstijd van 5 werkdagen om de pick-up op te starten.

Verzenden met UPS 

UPS oftewel United Parcel Service is begonnen als boodschapperdienst in de VS. Inmiddels is UPS een premium verzendservice, die je business vooral internationaal op de kaart kan zetten.

Voordelen van verzenden via UPS

 • Verzenden naar UPS Access Points (afhaalpunten) zowel nationaal als internationaal
 • Zendingen binnen Nederland doorgaans binnen 1 dag bezorgd
 • Buitenland zendingen gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen bezorgd
 • Extra snelle verzending via UPS Express Saver: de volgende dag in huis, zowel nationaal als internationaal
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Pick-up service vanaf €3,25 per dag of €10 per week
 • Zaterdaglevering mogelijk

Verzendvoorwaarden UPS Standard & Express Saver

UPS

UPS Standard

Met UPS Standard verzend je redelijk snel pakketten naar consumenten en bedrijven over de hele wereld. Er wordt een dagspecifieke schatting gegeven wanneer je pakketten worden bezorgd.

Zendingen in Nederland worden binnen 1 dag bezorgd en zendingen naar het buitenland gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen.

UPS Standard is een goede verzendoptie wanneer snelheid en kosten tegen elkaar moeten worden afgewogen.

UPS Express Saver

UPS Express Saver is de extra snelle wereldwijde verzendoptie van UPS. Deze methode is duurder, maar daarmee wordt je pakket wereldwijd de volgende dag bezorgd (met dezelfde voorwaarden als UPS Standard).

UPS Pick-up voorwaarden

Met UPS is het mogelijk om eenmalig een zending af te laten halen op het adres van je shop of dat van je klant. Een afhaling voor de volgende dag via UPS kost €3,25.

Wanneer je de afhaling voor de dag zelf aanvraagt (enkel mogelijk met UPS Express Saver), kunnen de kosten hoger uitvallen. Dit is afhankelijk van de route die UPS af moet leggen.

Naast een incidentele afhaling is het ook mogelijk om je pakketten dagelijks af te laten halen door UPS. De kosten hiervoor zijn €10 per week.

Verzenden met GLS

GLS is een van de meest toonaangevende vervoerders van Europa. De vervoerder is actief in maarliefst 40 Europese landen, waardoor zij een sterk verzendnetwerk hebben. GLS blinkt dan ook uit als het gaat om betrouwbaarheid: 95 procent van alle zendingen wordt binnen de geschatte levertijd geleverd.

Voordelen van verzenden via GLS

 • Korte doorlooptijden in binnen- en buitenland
 • Standaard verzekerd tot €500,-, met een eigen risico van €50,-
 • Er worden altijd twee afleverpogingen gedaan
 • Pick-up service vanaf €6,70 per afhaling & €0,67 per pakket
 • Flexibele bezorgtijden en -opties voor de ontvanger
 • Een netwerk van ruim 700 PakketShops in Nederland

Voorwaarden pakketten GLS

Voorwaarden GLS

GLS Parcel

Met GLS Parcel kun je nationaal en internationaal zowel B2B als B2C pakketzendingen versturen. Hiervoor kun je kiezen uit 3 verschillende verzendmethodes: GLS BusinessParcel, GLS EuroBusinessParcel of GLS GlobalBusinessParcel. De methode GLS BusinessParcel is voor al je pakketten binnen Nederland, waarbij je zendingen binnen 24 uur geleverd worden. Met GLS EuroBusinessParcel kun je je pakketten door heel Europa laten bezorgen en GLS EuroBusinessParcel is er voor pakketzendingen naar landen buiten Europa.

GLS Express

Één van de voordelen van GLS is dat zij een eigen Express-netwerk heeft binnen Nederland. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om voor gegarandeerde levering op de volgende werkdag kunt kiezen. Ook hierbij heb je drie opties om uit te kiezen. Je kunt je zending namelijk vóór het einde van de werkdag, vóór 12 uur in de ochtend of vóór 9 uur in de ochtend laten bezorgen.

GLS Freight

Naast het versturen van pakketzendingen kun je met GLS ook vrachtzendingen versturen binnen Nederland met 24-uurslevering. Ook hierbij heb je de keuze uit 2 verzendmethodes: GLS BusinessFreight voor je vrachtzendingen binnen Nederland en GLS EuroBusinessFreight voor je vrachtzendingen naar andere landen binnen Europa.

GLS Pick-up voorwaarden

Je kunt als klant van GLS je pakketten laten afhalen, eenmalig of op vaste dagen. Er wordt dan €0,67 per pakket in rekening gebracht voor het afhalen, waarbij GLS een minimaal bedrag van €6,70 hanteert. Mocht je geen gebruik willen maken van de pick-up service van GLS, kun je je pakketten natuurlijk ook inleveren bij een van de vele PakketShops van GLS.

Verzenden met FedEx

FedEx richt zich zowel op B2B- als B2C-zendingen en is een van de bekendste vervoerders wereldwijd. De bezorgdienst is actief in meer dan 220 landen wereldwijd en beschikt over eigen lucht- en grondnetwerken. Verstuur je veel internationale pakketten? Dan is Fedex dus een interessante partner.

Voordelen van verzenden met Fedex

 • Sterk internationaal netwerk en actief in 220+ landen
 • Internationale express service
 • Verschillende opties voor handtekening voor ontvangst

Voorwaarden pakketten FedEx

Voorwaarden Fedex

Verzenden met Budbee

Een van de nieuwste vervoerders waar je via Sendcloud gebruik van kunt maken is de Zweedse Budbee. Bij deze vervoerder is de consument de baas, dus deze mag zelf een bezorgtijd- en plek selecteren.

Budbee is een same én next day delivery verzendoptie voor het thuisbezorgen van webshop pakketten binnen Nederland.

Voordelen van verzenden met Budbee

 • Same day of next day delivery tussen 17.00 en 22.00 uur
 • Klimaatgecompenseerde bezorging & real-time tracking
 • Pick-up vanaf 20 pakketten per dag
 • Bij 5 tot 20 pakketten per dag drop-off mogelijk bij Budbee hubs of één van de 350 drop-off punten

Voorwaarden pakketten Budbee

Budbee

 • Maximaal gewicht: 20 kg
 • Langste zijde: 120 cm
 • Maximale afmetingen: langste lengte + omtrek = max. 300 cm

Verzenden met Trunkrs

Trunkers biedt zowel same day als next day delivery van maandag tot en met vrijdag voor je pakketzendingen binnen Nederland.

Voordelen van verzenden met Trunkrs

 • Same day of next day delivery tussen 17.00 en 22.00 uur
 • Flexibele bezorging & real-time tracking
 • 99% van de pakketjes wordt op tijd geleverd
 • Zet serieuze stappen voor een duurzame bezorging
 • Klantenservice beschikbaar voor vragen van 9:00 tot 22:30 uur

Voorwaarden pakketten Trunkrs

Trunkrs voorwaarden

Vanaf 55 pakketten per week kun je verzenden met Trunkrs. Zendingen moeten voldoen aan de volgende eisen:

 • Maximaal gewicht: 10 kg
 • Maximale afmetingen: 60 × 40 × 40 cm

Trunkrs Pick-up voorwaarden

De kosten voor het ophalen van de zendingen worden bepaald op basis van jouw regio. De prijzen voor een pick-up liggen tussen de €15 en €25 per pick-up.

Het depot van Trunkrs is gevestigd in Nieuwegein. Afhankelijk van waar jouw pakketten zich bevinden, wordt er een pick-up tijd bepaald. Dat zal tussen 10.00 en 14.00 uur zijn.

Verzenden met Homerr

Homerr is een bezorgdienst die pakketten bezorgt bij winkels (ServicePunten) en particulieren (BuurtPunten). Niet snelheid, maar duurzaamheid, een goede prijs, flexibiliteit en sociaal contact staan voorop.

Voordelen van verzenden met Homerr

 • Meest competitief geprijsde netwerk van Nederland
 • Duurzaamheid staat voorop
 • Flexibele openingstijden van de Homerr-punten
 • Toegang tot het snelst groeiende pick-up en drop-off-netwerk van Nederland
 • Sociale bezorging & real-time track & trace
 • Makkelijke pick-up service

Voorwaarden pakketten Homerr

Homerr voorwaarden

Homerr Direct to Shop Small

 • Maximaal gewicht: 2kg
 • Maximale afmetingen: 40x27x10cm

Homerr Direct to Shop Medium

 • Maximaal gewicht: 5kg
 • Maximale afmetingen: 50x35x15cm

Homerr Direct to Shop Large

 • Maximaal gewicht: 10kg
 • Maximale afmetingen: 80x35x35cm

Homerr Pick-up voorwaarden

De pick-up service van Homerr valt onder Direct2Shop. Dit betekent dat pakketten van de webshop direct naar het sorteercentrum worden gebracht.

Als online retailer kun je deze service aanvragen. Homerr stuurt dan een busje, laadt jouw pakketten in en brengt ze naar het sorteercentrum.

Het tarief voor de pick-up service hangt af van de locatie en de frequentie.

Verzend automatisch met meer dan 25 (inter)nationale vervoerders en switch wanneer nodig. Probeer het nu gratis!

Welke vervoerder matcht het best met jouw doelen? 

Elke consument heeft bepaalde wensen omtrent pakketbezorging en elke vervoerder heeft zijn eigen sterke en minder sterke kanten.

Door viaSendcloud meerdere vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief.

Combineer je eigen contract met bijvoorbeeld andere vervoerders via de Sendcloud tarieven en selecteer altijd de beste verzendoptie voor je pakketten.

Met de slimme verzendregels wordt automatisch de juiste verzendoptie voor je geselecteerd, waardoor je heel wat fouten kunt voorkomen en minuten per order kunt besparen.

Een multi-carrier oplossing heeft verschillende voordelen:

 • Bespaar geld door in verschillende situaties te kiezen voor de goedkoopste verzendoptie. Met de slimme verzendregels van Sendcloud kun je dit proces volledig automatiseren.
 • Wees minder afhankelijk van één vervoerder en maak verzendbeloftes waar. Als een vervoerder te maken krijgt met vertragingen door drukte of stakingen, switch je eenvoudig naar een andere vervoerder.
 • Geef klanten de beste verzendervaring. Koppel je checkout aan Sendcloud en geef consumenten de keuze uit verzendopties van verschillende vervoerders. Zo is het mogelijk om de servicepunten van verschillende grote vervoerders met elkaar te combineren.
Jeroen Kuunders

Jeroen is een enthousiaste marketeer en conceptontwikkelaar. Hij verdiept zich graag in de wereld van e-commerce en logistiek. Met zijn kennis en ideeën schrijft hij graag over hoe jij je webshop van A tot Z kunt optimaliseren.

20 Reacties

 • Frits Willemse schreef:

  Erg interessant alleen mis ik die andere, snellere DHL dienst? DHL Parcel blijkt alleen een optie binnen EU, anders gaat het gewoon met een postdienst en zo kon de VS best 2 weken duren. Later hoorde ik dat je voor de snelle service naar DHL eXpress moest vragen, dan is het er binnen enkele dagen.

  • Iris Dings schreef:

   Hi Frits,

   Bedankt voor je reactie! Het is toevallig dat je DHL Express benoemd, deze verzendoptie is nieuw binnen Sendcloud. Hier hoor je snel meer over. Dit in inderdaad de snelste Express service wereldwijd. Meer over de verzendoptie vind je snel terug op onze blog, dan zullen we deze ook verwerken in dit artikel uiteraard. Stay tuned.

   –Iris

 • R.Selier schreef:

  Niets dan treurnis met DHL. Als ik DHL kan vermijden zal ik het niet laten. Dus bye bye webshops met DHL!!

  • Mariëlle Markgraaff schreef:

   Goedemorgen!

   Wat vervelend om te horen dat je geen goede ervaringen hebt met DHL. Gelukkig is het voordeel van Sendcloud dat je eenvoudig kunt switchen van vervoerder, zodat je altijd kunt verzenden met de gewenste vervoerder!

   – Mariëlle

 • ad schreef:

  Ik zou graag weten welke vervoerder het beste omgaat met enigzins kwetsbare producten, ook naar het buitenland

  • Iris Dings schreef:

   Hi Ad,

   Voor kwetsbare goederen zou je UPS kunnen kiezen, omdat dit een premium vervoerder is. Ze gaan voorzichtig met spullen om. Verzendopties via UPS zijn daardoor wel iets duurder dan bijvoorbeeld DHL of DPD. Je kunt ook voor PostNL, DHL of DPD kiezen en daarbij de onafhankelijke verzekering van Sendcloud gebruiken. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan en er zijn producten van uitgesloten. In dit artikel lees je meer over de Sendcloud Insurance en alle voorwaarden: https://support.sendcloud.com/hc/en-us/articles/360025144431-Terms-Conditions-Sendcloud-insurance.

   Hopelijk helpt het je op weg. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag.

   Hartelijke groeten,
   Iris | Sendcloud

 • Prinszicht schreef:

  PostNL werkt nog het beste. DHL is een ramp.

 • Jana Six schreef:

  Zou ik ergens ook de voordelen van GLS, Bpost, FedEx en TNT kunnen vinden?

 • Doekhie schreef:

  Ik heb mijn pakketjes de meeste via DhLgekregen. Petje af het duurde wel even dat ik mijn spullen die ik heb besteld ontvangen Maar ik heb ze. Een dikke knuffel voor jullie en alsnog bedankt dat jullie met zoveel geduld en liefde in deze tijd voor ons afleveren. Dank je wel voor alles voor de geduld voor de steun voor de samenwerking om toch ons materialen die we nodig hebben om het af te leveren. Jullie zijn super die op kantoor werken en nog wel de chauffeurs. MY HEROES DIKKE KNUFFIE EN XXXX FAM DOEKHIE

 • Kane schreef:

  Ik vraag me af wat de levertijden zijn voor alle verzendpartijen naar Duitsland ik weet nu alleen van dpd dat het 3 werkdagen is.

 • Dante schreef:

  Ik ben opzoek naar een vervoerder/courier die voor mij pakketjes on demand kan ophalen en leveren naar 1 centrale locatie. Welke vervoerder zou hierbij het best passen?

  • Iris Dings schreef:

   Hi Dante,

   Bedankt voor je bericht. Goede vraag! Wanneer je direct met een vervoerder verzendt en er een contract mee afsluit is dit samen af te spreken. Je kunt dan het beste contact opnemen met de vervoerder voor een “custom” afspraak hierover.

   Vanuit Sendcloud bieden we in combinatie met een “small shop” abonnement incidentele pick-ups aan. Dat is mogelijk met UPS en DHL. Bij UPS kan dat al vanaf 1 pakket per afhaling, bij DHL vanaf 5 pakketten per afhaling. Mocht je al een Sendcloud account hebben en daar meer over willen weten, start dan gerust een chat via de support button in je verzendomgeving.

   Mocht je nog geen account hebben, dan kun je via https://www.sendcloud.nl/prijzen/ een chat starten om contact op te nemen met onze salesafdeling. Je mag ook altijd contact met ons opnemen via https://www.sendcloud.nl/contact/.

   Hopelijk weet je hiermee voldoende!


   Iris van Sendcloud

 • Angelika schreef:

  Ik ben op zoek naar een goedkoopste en snelle pakketdienst voor leveringen vanuit Polen naar Nederland. Vervolgens doorsturen vanuit Nederland bedrijfsadres naar mijn klanten. Kunnen jullie een advies geven? Gaat om kleding verkoop

  • Senna Cobben schreef:

   Hi Angelika,

   Bedankt voor je bericht! Ik ben bang dat we je niet direct kunnen helpen met het importeren van je producten vanuit Polen. Momenteel zijn wij nog niet actief in Polen, waardoor we ons ook nog niet verdiept hebben in de koeriersdiensten in Polen. Voor de zendingen vanuit Nederland kunnen wij je wel helpen. Afhankelijk van hoe groot je zendingen zijn, hoeveel zendingen je per maand verstuurt en waar je naartoe wilt verzenden kunnen we je een advies geven! Ik raad je aan om hiervoor contact met ons op te nemen via deze link.

   Hopelijk kun je hiermee verder :).

   – Senna

 • Daphne schreef:

  Vergelijken jullie ook vervoerders op het aspect milieu/duurzaamheid? Ik zie bijvoorbeeld Fietskoeriers niet in de vergelijking terugkomen? Daar zou ik wel geinteresseerd in zijn!

  • Daniëlle Elbertse schreef:

   Beste Daphne,

   Hartelijk dank voor je reactie! Jazeker, we zullen dit artikel binnenkort updaten met meerdere (duurzame) vervoerders. Neem tot die tijd vooral een kijkje op onze blog over Fietskoeriers: https://www.sendcloud.nl/fietskoeriers-nl-bezorgen/. Houd daarnaast de rest van onze blog in de gaten voor nieuwe artikelen over milieu en duurzaamheid.

   Mocht je verder nog vragen hebben, laat het ons dan even weten!
   – Daniëlle

 • Encos schreef:

  Is er ook
  Een vervoerder die rollen gordijnstof vervoert met een lengte van 300 cm gewicht 20 kg ? Wie zou je aan kunnen raden?

  • Senna Cobben schreef:

   Goedemiddag Encos,

   Bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat je moeite hebt met het vinden van een passende verzendoptie! Het pakket is namelijk in verhouding erg lang, waardoor de kosten over het algemeen hoger zijn. Een pakket met deze afmetingen moet namelijk handmatig verwerkt worden. Ik raad je aan contact op te nemen met onze klantenservice! Zij kunnen je verder adviseren welke verzendoptie er het beste bij je producten past. Je kunt ons bereiken via support@sendcloud.com.

   Hopelijk gaat het zo lukken 🙂

   – Senna

Laat een reactie achter