Skip to main content

Nederland telt verschillende kleine en grote vervoerders. PostNL, DHL, DPD en UPS zijn de grootste en bekendste, maar in de afgelopen jaren is ook het aantal kleine vervoersbedrijven toegenomen.

Dit komt voornamelijk doordat de e-commerce markt blijft groeien en de verwachting van de consument verandert. Er wordt voorspeld dat in 2023 maar liefst 44% van de consumentenbestedingen online plaatsvinden.

Hierdoor zien we veel logistieke ontwikkelingen die het leveren van pakketten sneller, duurzamer en betrouwbaarder maken. Waar e-commerce giganten zoals Amazon en Coolblue hun eigen pakketdienst opzetten, ontwikkelen vervoerders zich steeds verder.

Ook zien we nieuwe toetreders, die focussen op een unieke of betere service. Zo wordt er in steden steeds vaker gebruikgemaakt van duurzame fietskoeriers van Cycloon en wint Trunkrs marktaandeel door zich volledig te richten op next en same day delivery.

In dit artikel sommen we de vervoerders & verzendopties op en delen we waarom een multi-carrier platform voor jou misschien wel de beste oplossing is. We bespreken de volgende vervoerders:

Verzenden met PostNL, DHL, DPD, UPS, Budbee, Fedex, GLS & meer

Consumenten eisen tegenwoordig steeds meer. Daar steeds in blijven meegaan is niet makkelijk voor online retailers.

Verzenden naar afhaalpunten, avondlevering, gratis verzending of zelfs op dezelfde dag een order laten bezorgen? Alle vervoerders hebben specifieke voorwaarden, voordelen en tarieven.

Ben je op zoek naar nieuwe vervoerders, wil je switchen of je markt vergroten? Ontdek dan in dit artikel welke vervoerders het beste bij je situatie passen.

Let bij het kiezen van welke vervoerder op de verschillen in voorwaarden als je wilt verzenden naar een pick-up point.

Het maximale gewicht van deze zendingen is namelijk bijna altijd lager, dan wanneer je verzendt naar een thuisadres.

Verzenden met PostNL

 Postnl logo

Ruim 200 jaar geleden begon PostNL als eerste en enige postbedrijf in Nederland. PostNL heeft daardoor een groot netwerk in zowel brievenbuspost als pakketten en is een van de populairste vervoerders in Nederland.

Kenmerken van verzenden via PostNL

 • 1 afleverpoging waarna het pakket bij een PostNL punt wordt afgeleverd
 • Afleveren en verzenden naar bijna 4000 PostNL punten
 • 7 dagen de tijd om pakketten af te halen bij een PostNL punt
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk
 • Extra grote en zware pakketten mogelijk
 • Avond- en zaterdaglevering mogelijk
 • Brievenbuspakje inclusief tracking

Verzendvoorwaarden PostNL Standard, Sunday Delivery, Service Point, Mailbox Parcel, Abroad en Globalpack

Vervoerders PostNL verzendvoorwaarden

PostNL Standard

PostNL Standard is één van de populairste verzendopties. Pakketten worden aan huis bezorgd binnen 48 uur, overal op het vasteland van Nederland.

Standaard 1 afleverpoging en vanaf 500 zendingen per maand kun je een vaste afhaling aanvragen. Via PostNL Standard verzend je ook van en naar één van de ruim 3000 PostNL Pakketpunten.

Levering op zondag is ook mogelijk. Door deze optie aan te bieden, verhoog je niet alleen de conversie op zaterdag met levering in hetzelfde weekend, maar vermijd je ook nog eens een hoge piek op maandag. 

PostNL Abroad

Voor zendingen naar particuliere en zakelijke adressen op het vasteland van Europa, kun je kiezen voor PostNL Abroad. De verzendvoorwaarden zijn vergelijkbaar met die van PostNL Standard, met als toevoeging dat pakketten standaard zijn verzekerd voor 60% van de verkoopwaarde en tot €500.

PostNL GlobalPack

Gaan je internationale ambities verder dan Europa, dan is PostNL Globalpack een interessante verzendoptie. Hiermee verzend je pakketten wereldwijd. PostNL werkt daarvoor samen met lokale vervoerders in de landen waarnaar je verzendt.

Pakketten zijn standaard verzekerd voor 60% van de verkoopwaarde en tot €200.

PostNL Pick-up voorwaarden

Het is uiteraard ook mogelijk om je PostNL zendingen af te laten halen. Dit kan vanaf 500 zendingen per maand via Sendcloud of door simpelweg je eigen contract in te laden. De kosten van deze afhaling zijn afhankelijk van je afhaallocatie.

Houd rekening met een verwerkingstijd van 5 tot 10 werkdagen om de pick-up op te starten.

Verzenden met PostNL International Packets Tracked

Postnl logo

Voor het internationaal verzenden van kleine pakketjes van maximaal 2 kg kun je gebruikmaken van PostNL Packets International Tracked. Dit geldt voor pakketjes die niet groter zijn dan het formaat van een schoenendoos.

PostNL international tracked verzendvoorwaarden

Voorwaarden PostNL Packets

 • Lengte + breedte + hoogte: maximaal 90 cm
 • Maximale lengte langste zijde: 60 cm
 • Maximaal gewicht: 2 kg
 • Snelle en betrouwbare service via de Post Exprès service
 • Niet standaard verzekerd

Let op: Per 31 december 2021 vervallen de huidige productcodes van PostNL voor zendingen van Nederland naar België. Dit betekent dat er nieuwe verzendmethodes komen voor je zendingen naar België met PostNL die niet standaard zijn verzekerd. Bekijk dit artikel over verzendvoorwaarden van PostNL voor meer informatie.

Verzenden met DHL

Vervoerders DHL

DHL is actief in 220 landen en heeft een groot Europees netwerk in zowel de consumenten- als de zakelijke markt. In Nederland zijn er 4000 DHL parcelshops en in Europa 65.000. Dit zijn winkels met ruime openingstijden of onbemande automaten die 24/7 bereikbaar zijn.

Doordat DHL een splitsing maakt tussen hun zakelijke netwerk en consumenten netwerk, zijn de bezorgopties beter toegespitst op de klant.

Via Sendcloud gelden voor DHL de volgende verzendopties en voorwaarden:

Verzendvoorwaarden DHLForYou

Vervoerders DHL Verzendvoorwaarden

DHL ForYou (DHL Parcel)

DHL ForYou is de standaard verzendoptie van DHL voor wanneer je producten levert aan consumenten.

 • Afhankelijk van het bezorgadres hanteert DHL 3 aflevermomenten overdag tussen 1o:00 – 15:00 uur of 14:00 – 18:00 uur, in de avond van 17:30 – 21:30 uur en op zaterdag. Houd er rekening mee dat deze aflevermomenten dus niet door de consument zelf worden gekozen.
 • Mist je klant de afleverpoging? Dan wordt de zending de volgende dag opnieuw aangeboden. Mist de klant deze levering ook, dan wordt de zending de volgende dag bezorgd bij een DHL ServicePoint, waar het pakket binnen 7 dagen kan worden afgehaald. Let op: in België is er sprake van slechts één afleverpoging.
 • De consument kan er ook voor kiezen om het pakket opnieuw thuis of bij de buren te laten bezorgen via de Track & Trace pagina van DHL. Er zijn dan verschillende data en tijdvakken overdag en in de avond beschikbaar. Maar er kan ook worden gekozen om het pakket naar een ander DHL ServicePoint te laten brengen.
 • Mogelijkheid om pakketten aanvullend te verzekeren (of check de Sendcloud verzekering).

DHL Vandaag

DHL Vandaag is de same day delivery optie voor consumenten in Nederland. Wil je gebruik maken van deze service, dan moet je de zending (inclusief DHL Vandaag label) op de dag van bezorging vóór 11:00 inleveren een van de bij 50+ cityhubs, of vóór 13:30 inleveren bij je lokale sorteercentrum. Vaste pickups zijn ook mogelijk, tegen extra kosten op basis van het volume. Bekijk voor meer informatie dit artikel over de verzendvoorwaarden van DHL.

DHL Europlus

DHL Europlus is ontwikkeld voor de zakelijke markt. Zendingen worden daarom uitsluitend overdag aangeboden. Er zijn twee afleverpogingen met een tijdsslot tussen 8:00 en 17:00 uur.

DHL Europlus Pallet

Wanneer al een volledige pallet naar één eindbestemming stuurt, kun je gebruik maken van DHL Europlus Pallet. We raden in dat geval aan om donkere folie te gebruiken.

DHL Europlus verzendvoorwaarden

DHL pick-up service

DHL kan elke dag of op vaste dagen pakketten bij je ophalen op een door jou gewenste tijd. Je dient minimaal 5 pakketten per keer mee te kunnen geven en een verzendvolume te hebben van 100 zendingen per maand.

Met DHL is het ook mogelijk om een incidentele afhaling in te plannen. Dit kan vanaf 5 pakketten per afhaling of voor een palletzending. Verzend je minder orders? Dan kun je je pakketten afgeven bij een DHL parcelshop. Zelf een incidentele pick-up inplannen? Via Sendcloud vraag je gemakkelijk een eenmalige pick-up aan.

Verzenden met DHL Express

Vervoerders DHL Express

Naast DHL kun je ook kiezen voor DHL Express. Let op: DHL Express staat los van de bovengenoemde verzendopties van DHL.

DHL Express is een premium verzendoptie, die je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale zendingen. Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt.

Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Daarnaast verhoogt het de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging.

Deze zendingen kunnen ingeleverd worden bij een DHL (Express) servicepunt, maar het kan ook met een afhaling indien je minimaal 5 pakketjes mee kunt geven. De zendingen dienen vóór 17:00 uur ingeleverd of afgehaald te worden.

Er zijn 3 DHL Express verzendopties:

 • DHL Express Domestic 9:00 uur – geleverd eerstvolgende werkdag voor 9 uur (max 30 kg)
 • DHL Express Domestic 12:00 uur – geleverd eerstvolgende werkdag voor 12 uur (max 70 kg)
 • DHL Express Worldwide – wereldwijd geleverd eerstvolgende werkdag (max 70 kg)

Vervoerders DHL Express verzendvoorwaarden

Kenmerken & voordelen van DHL Express:

 • On Demand Delivery als extra service voor je klanten
 • Deur tot deur levering voor het einde van de eerstvolgende werkdag
 • Wereldwijd beschikbaar op alle afhaal- en afleverlocaties
 • De zending wordt na 3 bezorgpogingen geretourneerd
 • Niet standaard verzekerd (in geval van verlies of schade kom je in aanmerking voor een kg-vergoeding)
 • DHL Express biedt verzendmethoden die als doel hebben voor een bepaalde tijd te leveren. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend als een zending te laat wordt afgeleverd.

Let op: DHL Express heft vanaf 1 april 2020 tot nader order een extra Emergency Situation Surcharge voor alle Time Definite International zendingen. 

Deze toeslag is alleen van toepassing op tijdgebonden internationale zendingen. Deze toeslag wordt niet toegepast op dag- of tijdbepaalde internationale zendingen of binnenlandse zendingen. Meer informatie over deze Emergency Situation Surcharge vind je in dit artikel over DHL Express verzendvoorwaarden.

Verzenden met DHL GLOBALMAIL

Voor kleine, lichte pakketjes met een lage waarde kun je gebruikmaken van DHL GLOBALMAIL. Na alle pakketjes los gelabeld te hebben kun je alle zendingen bij elkaar in één grote verzenddoos of tas doen. 

Deze verzendoptie is dus met name makkelijk wanneer je veel kleine pakketjes in bulk internationaal wilt verzenden. DHL Express biedt een gratis ophaalservice voor deze methode.

DHL GLOBALMAIL

Voorwaarden DHL GLOBALMAIL

 • Maximaal gewicht: 2 kg
 • Minimale afmetingen: 14 cm × 9 cm
 • Maximale afmetingen: lengte + breedte + hoogte mag niet langer zijn dan 90 cm
 • Geen enkele zijde mag langer zijn dan 60 cm
 • Voor rollen/buizen: lengte + 2 x de diameter, mag niet langer zijn dan 104 cm

Verzenden met DPD 

DPD is een toonaangevende vervoerder die efficiëntie garandeert. Deze vervoerder heeft maar liefst 32.000 depots in 230 landen en ruim 1500 Parcelshops in de Benelux. Binnen Europa zijn ze één van de grootste vervoerders met aantrekkelijke voorwaarden en tarieven.

Voordelen van verzenden via DPD

 • Levering naar DPD Pickup Parcelshops in Nederland en Europa
 • Gratis verzekerd tot €520,- binnen Europa
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Eén afleverpoging bij DPD Home en twee pogingen bij DPD Express
 • Afhaalservice zonder tijdvak mogelijk vanaf 100 pakketten per maand
 • Afhaalservice inclusief tijdvak mogelijk vanaf 300 pakketten per maand
 • Afleveren bij de buren mogelijk
 • Gratis verzekerd tot €520,-
 • Zaterdaglevering zonder extra kosten
 • Tijdspecifieke Express zendingen mogelijk

Verzendvoorwaarden DPD Home, Servicepunt, Express & Pickup Parcelshop

Vervoerders DPD verzendvoorwaarden

DPD Home

Via DPD Home verzend je pakketten binnen Europa. Je kunt pakketten versturen naar ieder thuisadres of naar één van de 28.000 DPD Parcelshops in 16 Europese landen.

Er is een korte doorlooptijd van zendingen, omdat de vervoerder lokaal aanwezig is. Met de verzendoptie DPD Home of DPD Pickup Parcelshop verzend je naar meer dan 40 Europese landen.

Daarbij wordt binnen 1 tot 3 dagen geleverd binnen de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. De Predict Service van DPD zorgt ervoor dat er pro-actief met je klant wordt gecommuniceerd over waar het pakket zich bevindt, op één uur nauwkeurig, via SMS en mail.

Ook in de Benelux heeft DPD ruim 1500 Pickup Parcelshops en is er dus altijd een afhaalpunt in de buurt. Een ander voordeel van DPD Home is dat pakketten standaard verzekerd zijn tot €520 binnen Europa.

Voor leveringen van alcohol heeft DPD de Age Check. Om het pakket in ontvangst te mogen nemen, moet de ontvanger door middel van een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID kaart) aantonen dat ze oud genoeg zijn om de zending aan te nemen. Meer informatie over deze service kun je terugvinden in dit artikel over DPD verzendvoorwaarden.

DPD Express

Is tijdspecifieke levering belangrijk? Dan kun je er bij DPD Express voor kiezen om pakketten voor 12.00 of 18.00 uur de volgende werkdag te laten bezorgen.

Let wel op, want hiervoor moet de zending voor 10.00 uur ’s ochtends worden aangemaakt. Voor deze methode is ook speciale ‘Express tape’ nodig. Deze kun je aanvragen bij onze Customer Success afdeling.

DPD Classic

Lever je pakketten aan een zakelijk adres? Dan kun je gebruik maken van DPD Classic. 

DPD Classic verzendvoorwaarden

DPD Pickup voorwaarden

Met een volume van 100 tot 300 zendingen per maand, kan DPD op route bij je afhalen. Dit wil zeggen dat DPD gedurende werkdagen langskomt (tussen 09.00 en 17.00 uur) om de door jou klaargezette zendingen op te halen.

Is je volume groter dan 300 zendingen per maand, dan kunnen we een tijdsvenster voor je opvragen bij het key-account management van DPD.

Houd rekening met een verwerkingstijd van 5 werkdagen om de pick-up op te starten.

Verzenden met UPS 

UPS oftewel United Parcel Service, is begonnen als boodschapperdienst in de VS. Inmiddels is UPS een van de bekendste premium vervoerders, die je business vooral internationaal op de kaart kan zetten.

Voordelen van verzenden via UPS

 • Verzenden naar UPS Access Points (afhaalpunten) zowel nationaal als internationaal
 • Zendingen binnen Nederland doorgaans binnen 1 dag bezorgd
 • Buitenland zendingen gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen bezorgd
 • Extra snelle verzending via UPS Express en Express Saver: de volgende dag in huis, zowel nationaal als internationaal
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Pick-up service vanaf €2,89 per dag of €10,51 per week
 • Zaterdaglevering mogelijk
 • Niet standaard verzekerd
 • Retour verzendmethodes beschikbaar
 • UPS Paperless Invoice beschikbaar

Verzendvoorwaarden UPS Standard, Express, Express Saver, Expedited en Envelope

Vervoerders UPS verzendvoorwaarden

UPS Standard

Met UPS Standard verzend je redelijk snel pakketten naar consumenten en bedrijven over de hele wereld. Er wordt een dagspecifieke schatting gegeven wanneer je pakketten worden bezorgd.

Zendingen in Nederland worden binnen 1 dag bezorgd en zendingen naar het buitenland gemiddeld binnen 2 tot 3 dagen.

Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Standard to Access Point.

UPS Standard is een goede verzendoptie wanneer snelheid en kosten tegen elkaar moeten worden afgewogen.

UPS Express

UPS Express is de extra snelle wereldwijde verzendoptie van UPS. Deze methode is duurder, maar daarmee wordt je pakket wereldwijd de volgende dag bezorgd (met dezelfde voorwaarden als UPS Standard). Spoedzendingen worden halverwege de ochtend bezorgd. Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Express to Access Point.

UPS Express Plus

Voor spoedzendingen kun je gebruik maken van UPS Express Plus. De zending wordt dan aan het begin van de volgende werkdag bezorgd, meestal rond 08:30 of 09:00.

UPS Express Saver

UPS Express Saver biedt een voordelige optie voor next-day delivery. Pakketten die via Express Saver worden verzonden, worden aan het einde van de volgende dag bezorgd. Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Express Saver to Access Point.

UPS Envelope

Met UPS Envelope verzend je documenten en brievenbuspost.

UPS Expedited

UPS Expedited is de UPS verzendoptie voor internationale zendingen die niet dringend zijn. Om zendingen naar een servicepunt te sturen, gebruik je UPS Expedited to Access Point.

UPS Pick-up voorwaarden

Met UPS is het mogelijk om eenmalig een zending af te laten halen op het adres van je shop of dat van je klant. Een afhaling voor de volgende dag via UPS kost €2,89. Een pickup op dezelfde dag kost €5,37.

Naast een incidentele afhaling is het ook mogelijk om je pakketten dagelijks af te laten halen door UPS. De kosten hiervoor zijn €10,51 per week. Bekijk voor meer informatie dit artikel over de verzendvoorwaarden van UPS.

Verzenden met GLS

GLS is een van de meest toonaangevende vervoerders van Europa. De vervoerder is actief in maarliefst 40 Europese landen, waardoor zij een sterk verzendnetwerk hebben. GLS blinkt dan ook uit als het gaat om betrouwbaarheid: 95 procent van alle zendingen wordt binnen de geschatte levertijd geleverd.

Voordelen van verzenden via GLS

 • Korte doorlooptijden in binnen- en buitenland
 • Verzekeringen verschillen per verzendmethode
 • Er worden altijd twee afleverpogingen gedaan
 • Pick-up service vanaf €6,70 per afhaling & €0,67 per pakket
 • Flexibele bezorgtijden en -opties voor de ontvanger
 • Een netwerk van ruim 800 parcelshops in Nederland

Voorwaarden pakketten GLS

Vervoerders GLS verzendvoorwaarden

GLS Parcel

Met GLS Parcel kun je nationaal en internationaal zowel B2B als B2C pakketzendingen versturen. Hiervoor kun je kiezen uit 4 verschillende verzendmethodes: GLS EconomyParcel, GLS BusinessParcel, GLS EuroBusinessParcel of GLS GlobalBusinessParcel. Met GLS EconomyParcel verzend je voordelig zonder handtekening voor ontvangst. De methode GLS BusinessParcel is voor al je pakketten binnen Nederland, waarbij je zendingen binnen 24 uur geleverd worden. Met GLS EuroBusinessParcel kun je je pakketten door heel Europa laten bezorgen en GLS EuroBusinessParcel is er voor pakketzendingen naar landen buiten Europa.

GLS Express

Één van de voordelen van GLS is dat zij een eigen Express-netwerk heeft binnen Nederland. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om voor gegarandeerde levering op de volgende werkdag kunt kiezen. Ook hierbij heb je drie opties om uit te kiezen. Je kunt je zending namelijk vóór het einde van de werkdag, vóór 12 uur in de ochtend of vóór 9 uur in de ochtend laten bezorgen.

GLS Freight

Naast het versturen van pakketzendingen kun je met GLS ook vrachtzendingen versturen binnen Nederland met 24-uurslevering. Ook hierbij heb je de keuze uit 2 verzendmethodes: GLS BusinessFreight voor je vrachtzendingen binnen Nederland en GLS EuroBusinessFreight voor je vrachtzendingen naar andere landen binnen Europa.

GLS Pick-up voorwaarden

Zowel pakket- als vrachtzendingen kunnen dagelijks worden afgehaald op een nader overeen te komen tijdstip. Wil je dat GLS de pakketten elke week op een bepaalde dag en tijd bij je komt ophalen, dan kan dat ook.

 • Als je belt vóór 12:00 uur dan kan de afhaling nog dezelfde dag plaatsvinden.
 • Er geldt geen minimum hoeveelheid om een afhaling te regelen
 • Afhalen op zaterdag is niet mogelijk

Verzenden met FedEx

FedEx richt zich zowel op B2B- als B2C-zendingen en is een van de bekendste vervoerders wereldwijd. De bezorgdienst is actief in meer dan 220 landen wereldwijd en beschikt over eigen lucht- en grondnetwerken. Verstuur je veel internationale pakketten? Dan is Fedex dus een interessante partner.

Voordelen van verzenden met Fedex

 • Sterk internationaal netwerk en actief in 220+ landen
 • Internationale express service
 • Verschillende opties voor handtekening voor ontvangst

Voorwaarden pakketten FedEx

Vervoerders FedEx verzendvoorwaarden

FedEx Priority Overnight

Met FedEx Priority Overnight verstuur je pakketten binnen Nederland die de volgende dag voor de middag of voor het einde van de werkdag geleverd worden. 

FedEx Europe First

FedEx Europe First is een premium service voor internationale zendingen waarbij je pakket de volgende dag vóór 10 uur ‘s ochtends geleverd wordt. 

FedEx International Economy

FedEx International Economy biedt je een budgetvriendelijke mogelijkheid om jouw pakketten internationaal te verzenden met een bezorgtijd van 2-3 dagen.

FedEx International Priority

Met FedEx International Priority is een expresdienst die jouw documenten en pakketten de volgende dag in heel Europa bezorgt.

FedEx Global Returns

Met FedEx Global Returns maak je eenvoudig internationale retourlabels en douanedocumenten aan voor wereldwijde retourzendingen.

Verzenden met Budbee

Een van de nieuwste vervoerders waar je via Sendcloud gebruik van kunt maken is de Zweedse Budbee. Bij deze vervoerder is de consument de baas, dus deze mag zelf een bezorgtijd- en plek selecteren.

Budbee is een same én next day delivery verzendoptie voor het thuisbezorgen van webshop pakketten binnen Nederland.

Voordelen van verzenden met Budbee

 • Same day of next day delivery tussen 16.00 en 22.30 uur
 • Klimaatgecompenseerde bezorging & real-time tracking
 • Pick-up vanaf 20 pakketten per dag
 • Bij 5 tot 20 pakketten per dag drop-off mogelijk bij Budbee hubs of één van de 350 drop-off punten

Voorwaarden pakketten Budbee

Budbee

 • Maximaal gewicht: 20 kg
 • Langste zijde: 120 cm
 • Maximale afmetingen: langste lengte + omtrek = max. 300 cm

Verzenden met Trunkrs

Trunkers biedt zowel same day als next day delivery van maandag tot en met vrijdag voor je pakketzendingen binnen Nederland.

Voordelen van verzenden met Trunkrs

 • Same day of next day delivery tussen 17.00 en 22.00 uur
 • Flexibele bezorging & real-time tracking
 • 99% van de pakketjes wordt op tijd geleverd
 • Zet serieuze stappen voor een duurzame bezorging
 • Klantenservice beschikbaar voor vragen van 9:00 tot 22:30 uur

Voorwaarden pakketten Trunkrs

Trunkrs verzendvoorwaarden

 • Vanaf 55 pakketten per week kun je verzenden met Trunkrs. Zendingen moeten voldoen aan de volgende eisen:
 • Maximaal gewicht: 10 kg
 • Maximale afmetingen: 60 × 40 × 40 cm

Trunkrs Pick-up voorwaarden

Het depot van Trunkrs is gevestigd in Nieuwegein. Afhankelijk van waar jouw pakketten zich bevinden, wordt er een pick-up tijd bepaald. Dat zal tussen 10.00 en 14.00 uur zijn.

Verzenden met Homerr

Homerr is een bezorgdienst die pakketten bezorgt bij winkels en particulieren. Er zijn 1600 HomerrPunten in Nederland. Niet snelheid, maar duurzaamheid, een goede prijs, flexibiliteit en sociaal contact staan voorop.

Voordelen van verzenden met Homerr

 • Meest competitief geprijsde netwerk van Nederland
 • Bezorging gemiddeld tussen 3-5 werkdagen.
 • Duurzaamheid staat voorop
 • Flexibele openingstijden van de Homerr-punten
 • Toegang tot het snelst groeiende pick-up en drop-off-netwerk van Nederland
 • Sociale bezorging & real-time track & trace
 • Makkelijke pick-up service

Voorwaarden pakketten Homerr

Vervoerders Homerr verzendvoorwaarden

Verzenden met Cycloon

Cycloon icon

Cycloon is een van de groenste en snelste vervoerders voor pakketbezorging in meer dan 75 grote steden en omliggende dorpen in Nederland. Cycloon maakt gebruik van fietskoeriers om in heel Nederland een vriendelijke en betrouwbare bezorgservice aan te bieden. Dit draagt bij aan 60% minder CO₂-uitstoot op de pakketreis in vergelijking met bezorging via een bestelbusje. Het is de perfecte oplossing voor eco-savvy e-commerce bedrijven met milieubewuste klanten. Bekijk voor meer informatie onze blog over groen en duurzaam bezorgen met Cycloon.

Voordelen van verzenden met Cycloon

 • Milieuvriendelijke verzendoptie
 • Levering in meer dan 75 steden per fiets
 • Levering tussen 18:00 – 22:00
 • Tracking beschikbaar
 • Drie leverpogingen, hierna wordt het pakket gratis naar de afzender teruggestuurd
 • Handtekening bij aflevering beschikbaar
 • Buiten een van de 75 fietssteden wordt het pakket aan een bezorgpartner overhandigd.
 • Last-minute adreswijzigingen kunnen doorgevoerd worden door contact op te nemen met de klantenservice
 • GPS-stempel (bewijs van levering)

Voorwaarden pakketten Cycloon

Cycloon verzendvoorwaarden

Verzenden met Mondial Relay

Mondial relay icon

Mondial Relay is een van de bekendste Franse vervoerders met 20+ jaar ervaring. Het is de snelstgroeiende out-of-home vervoerder in Nederland. Mondial Relay heeft meer dan 100.000 e-commerce klanten waaronder Amazon, ASOS en Vinted. 

Met Mondial Relay verzend je binnen Nederland, en van Nederland naar België, Luxemburg, Frankrijk, Italië en Spanje. Mondial Relay werkt vanuit Nederland met bezorging van en naar servicepunten.

Voordelen van verzenden met Mondial Relay

 • Levering naar servicepunten is een voordelige en groene verzendoptie
 • Sterk internationaal netwerk
 • Gemiddelde levertijd van 3 werkdagen
 • Tracking beschikbaar
 • Pick-up mogelijk

Voorwaarden pakketten Mondial Relay

Mondial Relay verzendvoorwaarden

Let op:

 • Verzendlabel dient glad gestreken te zijn op de grootste zijde van het pakket 
 • Levering van het pakket alleen mogelijk met een geldig identiteitsbewijs en elektronische handtekening
 • Zending tot 14 kalenderdagen beschikbaar bij een Relay Point

Verzenden met Quicargo

Quicargo icon

Quicargo biedt een betaalbare oplossing voor het vervoeren van grote hoeveelheden goederen door de Benelux en Europa. Door verzenders te verbinden met gespecialiseerde vervoerders, koppelt Quicargo jouw vracht aan de beschikbare ruimte in vrachtwagens die hetzelfde pad afleggen. Of je nu één pallet of een grote hoeveelheid goederen wilt verzenden, met Quicargo profiteer je altijd van de beste tarieven voor wegtransport door Europa.

Voordelen van verzenden met Quicargo

 • Voordelige verzendoptie voor pallets
 • Tenminste 24 uur voor de pick-up zonder kosten een wijziging aanvragen
 • Niet nodig om een pick-up in te plannen, bij het aanmaken van een zending komt Quicargo automatisch de volgende dag langs
 • Levering binnen 24 uur na afhaling mogelijk voor zendingen binnen Nederland
 • Zending aanmaken vóór 17:00 betekent pick-up op de volgende dag

Voorwaarden pallets en parcels Quicargo

Quicargo verzendvoorwaarden

Let op! Quicargo hanteert de volgende toeslagen:

 • Tarieven zijn geldig voor 1 afhaal -en aflever poging. Bij een vervolg afhaal -en aflever poging worden 100% extra kosten in rekening gebracht.
 • Voor pallets met een lengte van 240 cm of langer geldt een toeslag van 25% per zending.
 • De prijzen zijn exclusief pallet ruil voor euro pallets.
 • Voor zendingen buiten de Benelux geldt een toeslag voor laadklep: €65,- per zending (alleen van toepassing >1,6 Laadmeter).
 • Voor zendingen met kooiaap geldt een toeslag van €65,- per zending.

Welke vervoerder matcht het best met jouw doelen? 

Elke consument heeft bepaalde wensen omtrent pakketbezorging en elke vervoerder heeft zijn eigen sterke en minder sterke kanten.

Door via Sendcloud meerdere vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief.

Combineer je eigen contract met bijvoorbeeld andere vervoerders via de Sendcloud tarieven en selecteer altijd de beste verzendoptie voor je pakketten.

Met de slimme verzendregels wordt automatisch de juiste verzendoptie voor je geselecteerd, waardoor je heel wat fouten kunt voorkomen en minuten per order kunt besparen.

Een multi-carrier oplossing heeft verschillende voordelen:

 • Bespaar geld door in verschillende situaties te kiezen voor de goedkoopste verzendoptie. Met de slimme verzendregels van Sendcloud kun je dit proces volledig automatiseren.
 • Wees minder afhankelijk van één vervoerder en maak verzendbeloftes waar. Als een vervoerder te maken krijgt met vertragingen door drukte of stakingen, switch je eenvoudig naar een andere vervoerder.
 • Geef klanten de beste verzendervaring. Koppel je checkout aan Sendcloud en geef consumenten de keuze uit verzendopties van verschillende vervoerders. Zo is het mogelijk om de servicepunten van verschillende grote vervoerders met elkaar te combineren.

Tot slot

We hopen dat dit overzicht je heeft geholpen erachter te komen welke vervoerders het beste bij jouw webshop passen. Als je er inmiddels van overtuigd bent dat verzenden met verschillende vervoerders een must is in 2023, maak dan vandaag nog een gratis Sendcloud account aan. Zo kun je zelf ervaren welke impact een multi-carrier strategie op jouw bedrijf heeft. Happy shipping!

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo

20 Reacties

 • Frits Willemse schreef:

  Erg interessant alleen mis ik die andere, snellere DHL dienst? DHL Parcel blijkt alleen een optie binnen EU, anders gaat het gewoon met een postdienst en zo kon de VS best 2 weken duren. Later hoorde ik dat je voor de snelle service naar DHL eXpress moest vragen, dan is het er binnen enkele dagen.

  • Iris Dings schreef:

   Hi Frits,

   Bedankt voor je reactie! Het is toevallig dat je DHL Express benoemd, deze verzendoptie is nieuw binnen Sendcloud. Hier hoor je snel meer over. Dit in inderdaad de snelste Express service wereldwijd. Meer over de verzendoptie vind je snel terug op onze blog, dan zullen we deze ook verwerken in dit artikel uiteraard. Stay tuned.

   –Iris

 • R.Selier schreef:

  Niets dan treurnis met DHL. Als ik DHL kan vermijden zal ik het niet laten. Dus bye bye webshops met DHL!!

  • Mariëlle Markgraaff schreef:

   Goedemorgen!

   Wat vervelend om te horen dat je geen goede ervaringen hebt met DHL. Gelukkig is het voordeel van Sendcloud dat je eenvoudig kunt switchen van vervoerder, zodat je altijd kunt verzenden met de gewenste vervoerder!

   – Mariëlle

 • ad schreef:

  Ik zou graag weten welke vervoerder het beste omgaat met enigzins kwetsbare producten, ook naar het buitenland

  • Iris Dings schreef:

   Hi Ad,

   Voor kwetsbare goederen zou je UPS kunnen kiezen, omdat dit een premium vervoerder is. Ze gaan voorzichtig met spullen om. Verzendopties via UPS zijn daardoor wel iets duurder dan bijvoorbeeld DHL of DPD. Je kunt ook voor PostNL, DHL of DPD kiezen en daarbij de onafhankelijke verzekering van Sendcloud gebruiken. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan en er zijn producten van uitgesloten. In dit artikel lees je meer over de Sendcloud Insurance en alle voorwaarden: https://support.sendcloud.com/hc/en-us/articles/360025144431-Terms-Conditions-Sendcloud-insurance.

   Hopelijk helpt het je op weg. Mochten er nog vragen zijn dan horen wij het graag.

   Hartelijke groeten,
   Iris | Sendcloud

 • Prinszicht schreef:

  PostNL werkt nog het beste. DHL is een ramp.

 • Jana Six schreef:

  Zou ik ergens ook de voordelen van GLS, Bpost, FedEx en TNT kunnen vinden?

 • Doekhie schreef:

  Ik heb mijn pakketjes de meeste via DhLgekregen. Petje af het duurde wel even dat ik mijn spullen die ik heb besteld ontvangen Maar ik heb ze. Een dikke knuffel voor jullie en alsnog bedankt dat jullie met zoveel geduld en liefde in deze tijd voor ons afleveren. Dank je wel voor alles voor de geduld voor de steun voor de samenwerking om toch ons materialen die we nodig hebben om het af te leveren. Jullie zijn super die op kantoor werken en nog wel de chauffeurs. MY HEROES DIKKE KNUFFIE EN XXXX FAM DOEKHIE

 • Kane schreef:

  Ik vraag me af wat de levertijden zijn voor alle verzendpartijen naar Duitsland ik weet nu alleen van dpd dat het 3 werkdagen is.

 • Dante schreef:

  Ik ben opzoek naar een vervoerder/courier die voor mij pakketjes on demand kan ophalen en leveren naar 1 centrale locatie. Welke vervoerder zou hierbij het best passen?

  • Iris Dings schreef:

   Hi Dante,

   Bedankt voor je bericht. Goede vraag! Wanneer je direct met een vervoerder verzendt en er een contract mee afsluit is dit samen af te spreken. Je kunt dan het beste contact opnemen met de vervoerder voor een “custom” afspraak hierover.

   Vanuit Sendcloud bieden we in combinatie met een “small shop” abonnement incidentele pick-ups aan. Dat is mogelijk met UPS en DHL. Bij UPS kan dat al vanaf 1 pakket per afhaling, bij DHL vanaf 5 pakketten per afhaling. Mocht je al een Sendcloud account hebben en daar meer over willen weten, start dan gerust een chat via de support button in je verzendomgeving.

   Mocht je nog geen account hebben, dan kun je via https://www.sendcloud.nl/prijzen/ een chat starten om contact op te nemen met onze salesafdeling. Je mag ook altijd contact met ons opnemen via https://www.sendcloud.nl/contact/.

   Hopelijk weet je hiermee voldoende!


   Iris van Sendcloud

 • Angelika schreef:

  Ik ben op zoek naar een goedkoopste en snelle pakketdienst voor leveringen vanuit Polen naar Nederland. Vervolgens doorsturen vanuit Nederland bedrijfsadres naar mijn klanten. Kunnen jullie een advies geven? Gaat om kleding verkoop

  • Senna Cobben schreef:

   Hi Angelika,

   Bedankt voor je bericht! Ik ben bang dat we je niet direct kunnen helpen met het importeren van je producten vanuit Polen. Momenteel zijn wij nog niet actief in Polen, waardoor we ons ook nog niet verdiept hebben in de koeriersdiensten in Polen. Voor de zendingen vanuit Nederland kunnen wij je wel helpen. Afhankelijk van hoe groot je zendingen zijn, hoeveel zendingen je per maand verstuurt en waar je naartoe wilt verzenden kunnen we je een advies geven! Ik raad je aan om hiervoor contact met ons op te nemen via deze link.

   Hopelijk kun je hiermee verder :).

   – Senna

 • Daphne schreef:

  Vergelijken jullie ook vervoerders op het aspect milieu/duurzaamheid? Ik zie bijvoorbeeld Fietskoeriers niet in de vergelijking terugkomen? Daar zou ik wel geinteresseerd in zijn!

  • Daniëlle Elbertse schreef:

   Beste Daphne,

   Hartelijk dank voor je reactie! Jazeker, we zullen dit artikel binnenkort updaten met meerdere (duurzame) vervoerders. Neem tot die tijd vooral een kijkje op onze blog over Fietskoeriers: https://www.sendcloud.nl/fietskoeriers-nl-bezorgen/. Houd daarnaast de rest van onze blog in de gaten voor nieuwe artikelen over milieu en duurzaamheid.

   Mocht je verder nog vragen hebben, laat het ons dan even weten!
   – Daniëlle

 • Encos schreef:

  Is er ook
  Een vervoerder die rollen gordijnstof vervoert met een lengte van 300 cm gewicht 20 kg ? Wie zou je aan kunnen raden?

  • Senna Cobben schreef:

   Goedemiddag Encos,

   Bedankt voor je reactie. Ik begrijp dat je moeite hebt met het vinden van een passende verzendoptie! Het pakket is namelijk in verhouding erg lang, waardoor de kosten over het algemeen hoger zijn. Een pakket met deze afmetingen moet namelijk handmatig verwerkt worden. Ik raad je aan contact op te nemen met onze klantenservice! Zij kunnen je verder adviseren welke verzendoptie er het beste bij je producten past. Je kunt ons bereiken via [email protected].

   Hopelijk gaat het zo lukken 🙂

   – Senna