Met de groei van e-commerce, heeft ook de logistiek de afgelopen jaren een sprintje getrokken. Waar de e-commerce giganten zoals Amazon en Coolblue hun eigen pakketdienst opzetten, ontwikkelen PostNL, DHL en andere vervoerders zich steeds verder. Met de eisen van online shoppers en de ontwikkelingen in e-commerce gaan vervoerders steeds verder in nieuwe verzendopties. Ook nieuwe vervoerders komen om de hoek kijken, zoals Red je Pakketje gespecialiseerd in Same Day Delivery. In een wereld met ontzettend veel concurrentie en keuze in vervoerders, geven we je graag inzicht in de verschillende vervoerders en waarom een multi-carrier oplossing misschien voor jou wel de juiste is. Lees snel verder!

DHL, UPS, PostNL, DPD, Red Je Pakketje: Met welke vervoerder(s) ga ik aan de slag?

Via Sendcloud is het mogelijk om je pakketten te verzenden met één of meerdere vervoerders zoals DHL, UPS, PostNL, DPD en Red Je Pakketje. Nu denk je wellicht, waarom zou ik vervoerders combineren? Dan maak ik het mezelf toch alleen maar moeilijk? Fout! Wanneer je vervoerders gaat combineren, kun je voor jouw producten én klanten juist de beste verzendoplossing bieden en daarmee conversie van je webshop verhogen. Consumenten eisen tegenwoordig steeds meer, daarop inspelen als (kleinere) webshop wordt steeds lastiger. Verzenden naar afhaalpunten, het inzetten van avondlevering, gratis verzenden of zelfs op dezelfde dag je orders laten bezorgen? Iedere vervoerder heeft zo eigen specialismen en niet te vergeten voorwaarden om te kunnen verzenden tegen een bepaald tarief.

Door vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief. Natuurlijk ligt het aan de producten die je verkoopt, welke vervoerder het best bij je past. Denk daarbij aan afmetingen. Daarom zetten we graag voor je op een rijtje welke verzendopties per vervoerder worden aangeboden. Zo kun jij zelf bepalen met welke vervoerders je het best kunt verzenden.

Verzenden met DHL, handige opties op een rijtje

DHL is actief in 220 landen en heeft daarmee een groot netwerk in zowel de consumenten- en zakelijke markt in de Europese markt. Via Sendcloud bezorgt DHL middels twee bezorgopties. DHLForYou (beter bekent als DHL Parcel) en DHL Europlus. Doordat DHL een splitsing maakt in het netwerk, zijn de bezorgopties beter toegespitst op de klant. Hoe de verzendopties in elkaar zitten en wanneer je voor welke optie kiest met DHL vind je hier.

DHL Sendcloud

DHL pick-up service

Verzend je meer dan 100 pakketten per maand? Dan is pakketten afgeven bij DHL pakketpunten een hele klus. Daarom zorgt de pick-up service van DHL ervoor dat je pakketten gratis bij je worden afgehaald, wanneer jij dit wil. Handig, want zo bespaar je tijd en moeite.

Uitgelicht DHL Express

DHL Express is een premium verzendoptie van DHL, welke je kunt inzetten voor zowel nationale als internationale zendingen. Voor wereldwijde zendingen is DHL Express de snelste in de markt. Express leveringen zijn een aanvulling op je checkout en een extra service voor je klant. Daarnaast verhoog je ook nog eens de kans op een afgeleverd pakket, direct bij de eerste afleverpoging.

Voorwaarden en verzendopties DHL via Sendcloud

 • Afmetingen maximaal: 80x50x35 cm(ForYou) en 120x60x50 cm (Europlus)
 • Afhaalservice (pick-up) voor >100 pakketten per maand
 • Verzenden naar DHL Parcelshops (afhaalpunten)
 • DHL Europlus levering tijdens kantooruren voor jouw zakelijke klanten
 • Zaterdaglevering zonder extra kosten
 • Avondlevering
 • Verzenden binnen Europa
 • Palletzendingen mogelijk
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk
 • Aanvullend verzekeren tot €500,- mogelijk
 • Express levering mogelijk via de verzendoptie DHL Express

Welke voordelen heeft UPS?

UPS oftewel de United Parcel Service is begonnen als boodschappersdienst in de VS. Inmiddels is UPS een premium verzendservice welke je veelal op internationaal gebied op de kaart kan zetten.

UPS-Sendcloud2

Uitgelicht UPS Standard

UPS is een premium verzendoptie, waarbij UPS standard ideaal is wanneer je binnen Europa verzendt. Zendingen in Nederland worden binnen 1 dag bezorgd en zendingen naar het buitenland gemiddeld binnen 2-3 dagen. Wanneer je voornamelijk kleinere pakketten verzend, is UPS standard een handige verzendoptie. Er wordt een dagspecifieke schatting gegeven wanneer je pakketten worden geleverd. Daarnaast is het UPS Standard netwerk voornamelijk geschikt voor zendingen wanneer snelheid en kosten tegen elkaar afgewogen moeten worden.

Voorwaarden en verzendopties UPS via Sendcloud

 • Volumegewicht moet altijd tussen de 0-70 KG zijn
 • Verzenden naar UPS Acces Points (afhaalpunten) zowel nationaal als internationaal
 • Wereldwijd verzenden mogelijk
 • Zendingen binnen Nederland doorgaans binnen 1 dag bezorgd
 • Buitenland zendingen gemiddeld binnen 2-3 dagen bezorgd
 • Verzendoptie UPS Express Saver: Volgende dag in huis zowel nationaal als internationaal
 • Mogelijkheid tot pick-up service (€4,- p.d. of €10,- p.w.)
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Zaterdaglevering mogelijk

Er zitten een aantal voorwaarden aan de afmetingen van pakketten bij UPS. Zo is het gewicht van het pakket en het volumegewicht voornamelijk van belang bij UPS. Lees hier meer over de verzendopties en voorwaarden van je pakketten via UPS. Het belangrijkste is om te onthouden dat het volume gewicht van je pakketten altijd tussen de 0-70 KG moet zijn en niet meer dan 20 KG mag zijn bij het verzenden naar afhaalpunten.

Het volumegewicht bereken je gemakkelijk via onderstaande calculator:

Verzendopties en voordelen PostNL

Ruim 200 jaar geleden begon PostNL als eerste en enige postbedrijf in Nederland. PostNL heeft daardoor een groot netwerk in zowel post en pakketten. Door ons contract met PostNL kun je van verschillende verzendopties en voordelen gebruik maken.

PostNL-Sendcloud

Uitgelicht PostNL Global Pack

Internationale ambities of klanten? PostNL Global Pack is een interessante verzendoptie, omdat je jouw pakketten zowel voordelig als betrouwbaar naar verschillende bestemmingen buiten de EU verzendt. Het grootste voordeel aan deze verzendoptie is dat je wereldwijd kunt verzenden en daarbij je pakketten standaard verzekerd zijn tot €200,-. Een extra handige optie, omdat pakketten naar het buitenland aan veel eisen moeten voldoen en een grote reis maken naar hun eindbestemming. Verzend je met een onverzekerde verzendoptie, dan ben je in alle gevallen je geld en het product kwijt, wanneer er iets mis gaat. Dat is nooit aan te raden natuurlijk en al helemaal wanneer je pakket een grote afstand moet afleggen.

Voorwaarden en verzendopties PostNL via Sendcloud

 • Afmeting pakketten maximaal 100x70x58 cm
 • Afmetingen pakketten buitenland maximaal 175x78x58 cm
 • Afleveren en verzenden naar meer dan 2700 PostNL punten (afhaalpunten)
 • Handtekening voor ontvangst mogelijk
 • Extra grote en zware pakketten mogelijk
 • Avond- en zaterdaglevering mogelijk
 • Brievenbuspakje inclusief Track & Trace
 • Vaste prijs tot 30 KG (NL)
 • Aanvullend verzekeren tot €500,- mogelijk

Verzenden met DPD

DPD is een toonaangevende vervoerder, welke efficiëntie garandeert. De vervoerder heeft maar liefst 800 depots in 40 landen, daarom is DPD op internationaal vlak een aantrekkelijke vervoerder. De belangrijkste verzendopties zetten we graag voor je op een rijtje, zodat je kunt zien of er een match is met jouw logistieke behoeften.

DPD-Sendcloud

Uitgelicht EU-zendingen met DPD Home of DPD to pick-up point

DPD heeft een sterk wegennetwerk binnen Europa. Vanuit Nederland heeft DPD namelijk directe verbindingen naar de meeste EU-landen. Er is een korte doorlooptijd van zendingen, omdat de vervoerder lokaal aanwezig is. Verzendoptie DPD Home of DPD to Pick-up point verzendt naar meer dan 40 Europese landen. Waarbij binnen 1 tot 3 dagen geleverd wordt binnen de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië. Daarbij zorgt de Predict Service van DPD ervoor dat er pro-actief met je klant wordt gecommuniceerd waar het pakket zich bevindt op één uur nauwkeurigheid via SMS en mail.

Voorwaarden en verzendopties DPD via Sendcloud

 • Maximale pakket afmetingen: Gordelomvang 300cm met een maximale lengte van 175 cm (1x l + 2x b + 2x h)
 • Levering naar DPD pick-up points (afhaalpunten) in Nederland en Europa
 • Afhaalservice mogelijk vanaf 100 pakketten per maand zonder tijdvak
 • Afhaalservice mogelijk vanaf 300 pakketten per maand inclusief tijdvak
 • Handtekening voor ontvangst standaard inbegrepen
 • Afleveren bij de buren
 • Gratis verzekerd tot €520,-
 • Zaterdaglevering zonder extra kosten
 • Verzenden binnen Europa
 • Express zendingen mogelijk
 • Suggestielocatie na eerste afleverpoging per november

Same Day Delivery met Red Je Pakketje

Red Je Pakketje specialiseert zich in Same Day Delivery zendingen. Mocht je inmiddels niet bekend zijn met “vandaag besteld is vandaag in huis” dan is dat een gemiste kans. Middels Same Day Delivery bied je namelijk dezelfde dag nog je pakketten aan. Daarnaast zorg je voor een verlate “cut-off” tijd voor zendingen die de volgende dag in huis zijn.

Denk maar eens aan bekende kreten als “Voor 23:59 uur besteld is morgen in huis”. Ook dat is mogelijk wanneer je gebruik maakt van Same Day Delivery. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 46% van de consumenten in de avond het pakket wil ontvangen en 44% interesse heeft in Same Day Delivery zendingen.

 

Red Je Pakketje Sendcloud

Waarom Same Day Delivery aanbieden? 

6% van de consumenten verlaat de check-out, omdat de levertijd te lang is. Voornamelijk in de productgroepen autoproducten, cadeaus of kantoorartikelen is Same Day Delivery belangrijk. Dit wordt geconcludeerd uit een studie van Bizrate Insights.

De bezorgoptie is daarbij populairder onder jongeren (30%), terwijl het bij ouderen maar 5% is die het een belangrijke bezorgoptie vindt. Uit cijfers van een onderzoek naar de logistieke partner van Media Markt blijkt dat de zaterdag de populairste dag is voor Same Day Delivery.

Voorwaarden en voordelen Red Je Pakketje via Sendcloud

 • Op vijf dagen per week dezelfde dag geleverd
 • Afmeting 1xL + 2xB + 2xH in cm, gordelomvang 260 cm
 • Gewicht van maximaal 20 KG
 • Pick-up tussen 12:00 uur en 14:00 uur
 • Pakketten worden in de avond geleverd tussen 18:00 en 22:00 uur
 • Track & Trace met nauwkeurigheid van 30 minuten (real-time)
 • Minimaal 10 pakketten per pick-up of €15,- pick-up kosten voor <10 pakketten per dag.

Briefpost versturen met Sandd via Sendcloud

Verzend je pakketjes of brieven tot aan 2 kilo en passen deze door de brievenbus? Dan zorgt onze samenwerking met Van Straaten Post er voor dat je jouw briefpost ook gemakkelijker en voordeliger kunt verzenden. Postzegels zijn daarbij verleden tijd, want de briefpost is daarbij direct gefrankeerd.

Sandd logo

Voorwaarden en opties Van Straaten Post via Sendcloud

 • Afmetingen maximaal 38 x 26,5 x 3,2 cm
 • Geen frankering benodigd via de automatische briefpost labels via Sendcloud
 • Briefpost wordt gratis opgehaald door Van Straaten Post (minimaal €16,50,- frankeerwaarde)
 • Bezorging via Van Straaten Post netwerk in combinatie met PostNL 24-uurs service voor een optimale levering
 • Wereldwijde zendingen mogelijk tegen een voordelig tarief

Meer informatie over briefpost via Van Straaten Post lees je hier.

Combineer PostNL, DHL, UPS en meer

Middels dit artikel hopen we je een goed overzicht te geven van verschillende verzendopties die mogelijk zijn.

Zo kun je voor jezelf op een rijtje zetten welke vervoerders voor jouw producten en klanten interessant zijn. Door onze gratis plugins voor jouw webshop, bied je moeiteloos deze verzendopties aan in de check-out van je webshop

Heb je vragen over de tarieven of wil je advies over verzendopties? Dan zijn we benieuwd naar je reactie!

Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt

4.1/5 11 ratings

4 Comments

 • Frits Willemse schreef:

  Erg interessant alleen mis ik die andere, snellere DHL dienst? DHL Parcel blijkt alleen een optie binnen EU, anders gaat het gewoon met een postdienst en zo kon de VS best 2 weken duren. Later hoorde ik dat je voor de snelle service naar DHL eXpress moest vragen, dan is het er binnen enkele dagen.

  • Iris Dings schreef:

   Hi Frits,

   Bedankt voor je reactie! Het is toevallig dat je DHL Express benoemd, deze verzendoptie is nieuw binnen Sendcloud. Hier hoor je snel meer over. Dit in inderdaad de snelste Express service wereldwijd. Meer over de verzendoptie vind je snel terug op onze blog, dan zullen we deze ook verwerken in dit artikel uiteraard. Stay tuned.

   –Iris

 • R.Selier schreef:

  Niets dan treurnis met DHL. Als ik DHL kan vermijden zal ik het niet laten. Dus bye bye webshops met DHL!!

  • Mariëlle Markgraaff schreef:

   Goedemorgen!

   Wat vervelend om te horen dat je geen goede ervaringen hebt met DHL. Gelukkig is het voordeel van Sendcloud dat je eenvoudig kunt switchen van vervoerder, zodat je altijd kunt verzenden met de gewenste vervoerder!

   – Mariëlle

Leave a Reply