Skip to main content

Uit onderzoek blijkt dat consumenten duurzaamheid belangrijk vinden. Wil jij als webshop je klanten een groene optie aanbieden, dan is Cycloon (voormalig fietskoeriers.nl) een goede optie. Cycloon en Fietskoeriers.nl zorgden al samen voor de levering van post en pakketten, maar vanaf nu fietsen ze onder dezelfde naam als één team: Cycloon. Waar andere bezorgopties zich vooral richten op het compenseren van de CO2-uitstoot, reduceert Cycloon de CO2-uitstoot. Daarnaast zorgen ze met hun fietsbezorging voor minder verkeersdrukte in de stad, terwijl ze alsnog snel en efficiënt zijn.  

In dit artikel vertellen we je alles over Cycloon en de integratie ervan met Sendcloud.

Wat is Cycloon fietskoeriers?

Elke online retailer weet dat pakketbezorging een uitdaging is. Want het moet snel, flexibel en klantvriendelijk. Die manier van werken heeft echter wel een impact op het milieu. Dat probleem wil Fietskoeriers.nl graag aanpakken. 

En hoe kan dat beter dan per fiets? Als enige bezorgdienst die per fiets bezorgt door heel Nederland willen zij pakketbezorging slimmer en schoner inrichten. Door per fiets te bezorgen is er minder verkeersdrukte en minder CO2-uitstoot zonder dat je inlevert op service, flexibiliteit en snelheid.

Fietskoeriers.nl is een platform van Cycloon en tegenwoordig in meer dan 75 steden in Nederland te vinden. In deze steden bezorgt Fietskoeriers.nl al jouw pakketten per fiets, met een glimlach. 

Maar ook buiten deze steden is Fietskoeriers.nl actief. Dit doen ze (nog) niet op de fiets, maar met een autokoerierpartner. Hier maken ze gebruik van bestaande routes, waardoor de CO2-uitstoot nog steeds minder is dan bij een traditionele bezorgmethode. Hieronder zie je een lijst van steden waar Fietskoeriers.nl actief is. In de steden met een sterretje (*) is een Fietskoeriers.nl-hub gevestigd. Een hub is een locatie aan de rand van de stad. Vanuit deze locatie fietsen de koeriers ook naar omliggende steden en dorpen.

Cycloon fietssteden

Waarom zou je Fietskoeriers.nl gebruiken voor jouw webshop, hoe werkt de bezorging, wat zijn de voorwaarden voor het verzenden van je pakketten, en hoe werkt deze vervoerder via Sendcloud?

Hieronder leggen we het uit, zodat jij er je voordeel mee kunt doen!

Voor welke webshops is Cycloon interessant?

Voor de online consument zijn verschillende bezorgopties belangrijk. Kiezen hoe, waar, wanneer en voor welke prijs ze hun bestelling willen ontvangen, zorgt voor een hogere conversie. Dus bied bij je checkout zoveel mogelijk verschillende verzendopties aan. 

De keuze voor Cycloon in de dertig fietssteden, is interessant wanneer je al een bezorgpartner hebt, maar daarnaast ook een groen alternatief wilt aanbieden. 

Kies je voor deze vervoerder voor al je pakketten, dan leveren ze je pakketten in fietssteden, maar ook daarbuiten. Je hebt dan één aanspreekpunt voor al je pakketten. 

Dat is bijvoorbeeld een handige oplossing voor kleinere webwinkels of retailers met een fysieke winkel. Ook bij kleinere volumes kan Cycloon namelijk bij je langskomen om alle pakketten op te halen. 

Cycloon fietskoeriers is inzetbaar voor kleine en mediumpakketten en hanteert geen minimumvolume. Verwerk je weinig bestellingen per dag, dan rekent Cycloon mogelijk een bedrag voor het afhalen van je pakketten. Je kunt de pakketten ook altijd zelf afgeven bij een hub.

Cycloon fietskoeriers eenvoudig koppelen aan je webwinkel? Probeer Sendcloud nu gratis!

Voordelen van verzenden met Cycloon fietskoeriers

Elke bezorgdienst heeft z’n eigen unieke selling points. Op welke punten onderscheidt Cycloon zich van anderen?

Groene bezorging

Als jij met jouw webshop duurzaamheid hoog in het vaandel hebt staan, is Cycloon fietskoeriers je vriend. De duurzame bezorging sluit namelijk goed aan bij jouw profiel en klanten.

Groener dan Cycloon krijg je het niet. Waar de meeste bezorgdiensten hun best doen met het compenseren van de CO2-uitstoot, reduceert Cycloon daadwerkelijk de CO2 door per fiets te bezorgen. 

Uit onderzoek blijkt dat alleen al het fietsen van het laatste stukje naar de ontvanger een CO2-besparing van 60% oplevert ten opzichte van bezorgen met een dieselbusje. 

Klantenservice hoog in het vaandel

Voor Cycloon is een goede klantbeleving belangrijk. Ze zien hun dienst als een verlengstuk van jouw webshop en zorgen voor een unieke ervaring met een pakket dat vriendelijk, en met een glimlach wordt afgeleverd. Daarnaast zijn ze makkelijk te bereiken via bijvoorbeeld telefoon of WhatsApp, dagelijks van 09:00 tot 22:00 uur.

Scherpe prijzen

Duurzaam hoeft niet duur te zijn. Cycloon biedt scherpe prijzen waarmee ze kunnen concurreren op andere, traditionele bezorgdiensten.

Flexibele bezorging en avondbezorging

Een onderdeel van een goede klantervaring is de flexibiliteit. Cycloon bezorgt in de avonduren, wanneer de meeste mensen thuis zijn. Daarbij kan de klant het bezorgmoment of -locatie makkelijk wijzigen via de track & trace link die ze ontvangen.

Wat kost een zending met Cycloon fietskoeriers?

De verzendkosten zijn afhankelijk van het contract dat je met Cycloon fietskoeriers afsluit. Deze kunnen dus verschillen per retailer.

Daarnaast zijn er, tegen betaling, extra diensten beschikbaar. Denk aan:

 • Levering inclusief handtekening voor ontvangst, € 0,57.
 • Levering op bezorgadres, geen bezorgpoging bij de buren, € 0,69.
 • Toeslag als het pakket door de aard, vorm of verpakking niet automatisch gesorteerd kan worden, € 4,13.
 • Toeslag op printen van nieuw adreslabel bij niet bestaand adres of niet scanbaar label, € 0,87.
 • Toeslag bij weigering van levering door de ontvanger waarna het pakket retour wordt gestuurd, € 5,43.

Cycloon fietskoeriers

Met Cycloon fietskoeriers verzenden en ontvangen

Cycloon richt zich op twee verzendmethodes. Hoe jouw pakket wordt verzonden en ontvangen is dus afhankelijk van welk pakket je kiest:

Voor al je pakketten in fietssteden

Gaat je pakket naar één van de meer dan 75 fietssteden? Dan bezorgt Cycloon fietskoeriers hem met de fiets. Dit is de meest snelle en flexibele aanvulling op jouw bezorgopties. En nog hartstikke groen ook.

Voor al je pakketten

Cycloon fietskoeriers is de enige bezorgdienst per fiets met landelijke dekking. Kies je deze vervoerder voor al je pakketten, dan worden deze in fietssteden per fiets bezorgd en daarbuiten door een autokoerierpartner die toch al rijdt. Hiermee bespaar je tijd en spaar je het milieu.

Hoe werkt een verzending met Cycloon fietskoeriers? 

Een fietskoerier haalt jouw pakketten op bij je magazijn of winkel. Vervolgens worden je pakketten naar de Cycloon-Hub in de buurt gebracht. 

Afhankelijk van waar het pakket wordt bezorgd, volgt je pakket één van deze twee routes:

 • Gaat je pakket naar de stad? Dan wordt het pakket met een groengaswagen naar het sorteercentrum van Cycloon gebracht. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens met een groengaswagen naar de juiste stad gebracht. Vanaf hier wordt het pakket door een fietskoerier bij je klant thuisbezorgd.
 • Gaat je pakket naar een adres buiten de stad, waar Cycloon nog niet fietst? Dan wordt je pakket meegegeven aan een autokoerierpartner. 

Zo werkt het bezorgen bij je klant

Op de dag van de levering ontvangt je klant een berichtje met de precieze tijd dat het pakket wordt bezorgd. Op de bezorgdag kan het bezorgmoment- en locatie nog gewijzigd worden tot 14:00 uur. Dit kan via de track & trace-link van Cycloon. 

Als een van de bezorgpartners van Cycloon fietskoeriers het pakket bij je klant bezorgt, kan het afleveradres niet meer gewijzigd worden.

Is je klant niet thuis, dan probeert de fietskoerier het pakket bij de buren af te leveren. Lukt dit niet dan, dan proberen ze het de volgende dag weer.

Standaard inbegrepen bij Cycloon

 • (Brievenbus)pakketten in meer dan dertig steden op werkdagen op de fiets bezorgd.
 • Same-day- of next-day bezorging. Van maandag tot en met vrijdag worden de pakketten altijd binnen 24 uur afgeleverd.
 • Standaardbezorgtijd in de avond, tussen 18:00 en 22:00 uur.
 • Pakketten worden standaard afgeleverd met GPS-stamp (bewijs van locatie en tijdstip aflevering).
 • De vervoerder 3 gratis afleverpogingen. Is het niet gelukt? Dan wordt het pakket gratis naar je teruggestuurd.

Aanvullende opties bij Cycloon

 • Extra optie voor snelle levering via same-day-bezorging. Pick-up bij je magazijn of shop, en bezorging op dezelfde dag.
 • Extra verzekering tot € 500 euro per zending.
 • Tekenen voor ontvangst.
 • Je pakket niet laten bezorgen bij de buren.
 • Retourproces via Cycloon.

Retourneren met Cycloon fietskoeriers, hoe werkt het?

Vanuit specifieke postcodes kunnen jouw klanten hun pakket retourneren met Cycloon. Een fietskoerier komt het pakket gewoon weer ophalen met de fiets. 

Woon je in een buitengebied, dan is de retouroptie via Fietskoerier.nl nog niet mogelijk.

Waaraan moeten Cycloon-zendingen voldoen?

Verzend jij je pakketten met Cycloon, dan moet het pakket aan bepaalde voorwaarden voldoen. De afmetingen van je pakket mogen maximaal 60 × 60 × 40 cm zijn, en niet meer dan 10 kilo wegen.

Als er zo nu en dan een groter pakket bijzit, is dat geen probleem. Let wel op dat het grotere of zwaardere pakket niet meer dan 10% van het totale volume bedraagt. 

Is dit wel het geval, dan betaal je hiervoor de volgende tarieven:

 

Grootte/gewicht tot Extra toeslag
120 × 60 ×60 cm, of 31,5 kg € 3,86
200 × 120 × 80, of 50 kilo € 56,65

Hoe werkt Cycloon (fietskoeriers) met Sendcloud?

Cycloon fietskoeriers is vanaf nu beschikbaar via Sendcloud, in combinatie met een eigen contract. Verzend je al via Cycloon via je eigen contract? Dan kun je jouw contract makkelijk inladen bij Sendcloud en gelden je eigen (prijs)afspraken. Doe dit bij Mijn contracten.

Wil je gebruikmaken van Cycloon, maar heb je nog geen contract met ze? Neem dan eerst contact met ze op.

Heb je nog vragen over het gebruik van Cycloon via Sendcloud, laat dan gerust een reactie achter. We helpen je graag!

P.S. Ben je benieuwd naar alle flexibele verzendoplossingen waar je via Sendcloud van kunt gebruikmaken? Lees dan ons artikel over welke vervoerder het best bij jouw webshop past.

 

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.