Skip to main content

Wil jij als online retailer succesvol pakketten versturen naar Frankrijk? Dan is het slim om je van tevoren goed te informeren over de verschillende verzendmogelijkheden. In dit blogartikel geven we antwoord op vragen als: Hoeveel kost het om een pakket te versturen naar Frankrijk? Hoelang is de verzendtijd? En welke invloed heeft de huidige coronacrisis op verzenden naar Frankrijk?

Pakket versturen naar Frankrijk

In dit artikel gaan we in op de volgende onderwerpen:

E-commerce in Frankrijk: waarom verzenden naar Frankrijk interessant is voor online retailers

Frankrijk beschikt over een van de grootste e-commerce markten in Europa. Met een hoog percentage aan internetgebruikers, een groeiend aantal mobiele diensten en moderne verzendmogelijkheden biedt verzenden naar Frankrijk voor Nederlandse online retailers dan ook ontzettend veel nieuwe kansen. Frankrijk is bovendien een koopkrachtig land en beschikt over betrouwbare betaalmethoden. Alleen maar voordelen dus! Maak gebruik van de verschillende mogelijkheden op de Franse markt met de praktische en uitgebreide verzendopties van Sendcloud.

Pakketten verzenden naar Frankrijk zonder gedoe? Probeer Sendcloud nu gratis! 🚀

E-commerce in Frankrijk Eurostat

E-Commerce in de EU – Frankrijk staat in de top 10 van meest succesvolle e-commerce markten in de Europese Unie. Ruim 75% van de internetgebruikers had in het jaar voor het onderzoek van Eurostat online aankopen gedaan.

Pakket versturen naar Frankrijk: waarom is het de moeite waard?

Frankrijk is een van onze belangrijkste handelspartners en omdat het land deel uitmaakt van de EU, hoef je geen rekening te houden met invoerbeperkingen voor internationale zendingen. Dat is al één reden waarom verzenden naar Frankrijk de moeite waard is. Het enige waar je op moet letten is dat Frankrijk voormalige koloniën heeft, de zogenaamde Franse overzeese gebieden. Dat betekent dat deze gebieden wettelijk gezien tot Frankrijk behoren, maar geen onderdeel uitmaken van het douanegebied van de EU. Vervoerders die naar Frankrijk verzenden zoals DPD, DHL, DHL Express en UPS verzenden ofwel helemaal niet naar de Franse overzeese gebieden of alleen tegen een meerprijs. Onze tip: kies voor zendingen naar deze gebieden voor PostNL Globalpack.

Welke landen behoren tot de Franse overzeese gebieden?

 •       Frans-Guyana
 •       Frans-Polynesië
 •       Guadeloupe
 •       Martinique
 •       Mayotte
 •       Nieuw-Caledonië
 •       Réunion
 •       Saint-Barthélemy 
 •       Sint-Maarten
 •       Saint-Pierre en Miquelon

Let op: verstuur je je pakket naar een van de bovengenoemde gebieden? Dan zijn douaneverklaringen voor internationaal verzenden verplicht!

Pakket verzenden naar Frankrijk

Waar moet ik op letten bij douaneverklaringen CN22 en CN23?

Om een pakket te versturen naar een van de bovengenoemde gebieden zijn de douaneverklaringen voor internationale zendingen vereist. Met deze douaneformulieren informeer je buitenlandse douanebeambten over de inhoud van je pakket en de waarde ervan. Voor pakketzendingen tot 2 kg met een waarde tot 425 euro vul je de douaneverklaring CN22 in. Voor pakketten tot 20 kg met een waarde vanaf 425 euro dien je een douaneverklaring CN23 in te vullen. Bevestig het douaneformulier aan de buitenkant van je pakket.

Voor meer informatie verwijzen we je naar ons uitgebreide artikel over douaneverklaringen CN22 en CN23.

Pakket versturen naar Frankrijk: de belangrijkste vervoerders 

Wil je vanuit Nederland een pakket versturen naar Frankrijk? Sendcloud werkt samen met marktleidende, Europese vervoerders als PostNL, DHL, DHL Express, DPD en UPS en zorgt dat pakketten verzenden naar Frankrijk kinderspel wordt.

Pakket versturen naar Frankrijk PostNL

Binnen Nederland wordt PostNL al gezien als de meest populaire en betrouwbare vervoerder. Waarom zou je dan niet ook voor internationale zendingen een beroep doen op deze vervoerder? PostNL werkt voor hun internationale zendingen met partners in het buitenland. Dat wil zeggen dat het pakketje bij de grens in Frankrijk wordt overgedragen aan een lokale vervoerder. Je pakket wordt dus door een van de partners van PostNL geleverd bij je klanten in Frankrijk.

Een pakket naar Frankrijk met PostNL moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Maximale afmetingen: 100 x 70 x 58 cm (L X B X H)
 • Maximaal gewicht: 23 kg

Pakket versturen naar Frankrijk DHL

Je hebt 2 opties om je pakketten naar Frankrijk te sturen met DHL. Verstuur je naar particuliere adressen? Dan kun je met DHL Parcel Connect je pakket aan een servicepunt laten leveren. Verstuur je naar zakelijke adressen? Dan kun je je pakket versturen met DHL Europlus!

Een pakket naar Frankrijk met DHL moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Minimale afmetingen: 15 x 11 x 3,5 cm (L X B X H)
 • Maximale afmetingen: 120 x 60 x 50 cm (L X B X H)
 • Minimaal gewicht: 0,5 kg
 • Maximaal gewicht: 23 kg

Pakket versturen naar Frankrijk DHL Express

Het fijne aan de vervoerder DHL Express is dat zij een eigen internationaal netwerk hebben. Dit wil zeggen dat je pakketten over de hele wereld door DHL Express zelf geleverd worden en dat je zendingen niet overgedragen worden aan een andere vervoerder in het buitenland!

Voor zendingen met DHL Express naar Frankrijk geldt dat je pakketten gegarandeerd binnen 24 uur geleverd worden.

Een pakket naar Frankrijk met DHL Express moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Maximale afmetingen: 120 cm x 80 cm x 80 cm (L X B X H)
 • Maximaal gewicht: 70 KG

Let op: DHL Express werkt met volumegewicht. Is het volumegewicht van je zending groter dan het daadwerkelijke gewicht? Zorg er dan voor dat je het volumegewicht invult op het label als gewicht en selecteer de juiste staffelverzendmethode. 

Pakket versturen naar Frankrijk DPD

Voor internationale verzending geldt hetzelfde als voor nationale verzending: als je klantvriendelijke verzending wilt aanbieden, kun je in de checkout het beste meerdere verzendopties aanbieden zodat je klanten voor hun favoriete vervoerder kunnen kiezen. Daarom zou je ook DPD moeten overwegen in je verzendingsmix.

De standaard verzendservice van DPD (DPD Home) kun je gebruiken voor levering aan huis bij je klanten in Frankrijk.

Een pakket naar Frankrijk met DPD moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Maximale gordelomvang: 300 cm (1 xL + 2xB + 2xH)
 • Maximale lengte: 130 cm
 • Maximaal gewicht: 20 kg
 • Let op: als je pakket langer is dan 130 cm tot maximaal 175 cm of als het gewicht van het pakket groter is dan 20 kg tot maximaal 31,5 kg, ontvang je een toeslag van € 4,00 voor een niet-standaard pakket.

Lever je je pakketten in bij een servicepunt voor verzending? Check dan altijd even bij dat servicepunt tot welk gewicht je pakketten kunt inleveren. Dit verschilt namelijk per servicepunt.

Pakket versturen naar Frankrijk UPS

UPS biedt naast de standaard pakketverzending naar Frankrijk ook de optie om voor een expresszending te kiezen. Ook hierbij moet je rekening houden met de eisen voor de afmetingen en het gewicht van je pakket, om problemen tijdens verzending te voorkomen.

In principe is UPS ook ideaal voor het verzenden van grotere en zwaardere goederen naar Frankrijk.

Een pakket naar Frankrijk met UPS moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Maximale afmetingen: 100 x 76 cm (L x B)
 • Maximale gordelomvang: 300 cm (1 xL + 2xB + 2xH)
 • Maximaal volume gewicht: 70 KG ( LxBxH : 5000)
 • Maximaal gewicht: 32 kg

Voor expresszendingen met UPS gelden dezelfde voorwaarden voor de dimensies van je pakket.

Let op: UPS werkt met volumegewicht. Is het volumegewicht van je zending groter dan het daadwerkelijke gewicht? Zorg er dan voor dat je het volumegewicht invult op het label als gewicht en selecteer de juiste staffelverzendmethode. 

Hoelang duurt het om een pakket van Nederland naar Frankrijk te verzenden?

De levertijd van je pakket naar Frankrijk kan per vervoerder variëren. In onderstaand overzicht lees je hoeveel dagen je pakket er gemiddeld over doet. We hebben de populairste vervoerders voor verzenden naar Frankrijk overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

Verzenden met Levertijden
PostNL Levering binnen 2 tot 3 dagen
DHL Levering binnen 2 tot 3 dagen
DHL Express Levering binnen 1 dag
DPD Levering binnen 2 tot 3 dagen
UPS Levering binnen 2 tot 3 dagen

Pakket versturen naar Frankrijk kosten

De kosten voor het versturen van een pakket naar Frankrijk zijn afhankelijk van de afmetingen en het gewicht van je pakket, de gewenste levertijd en de vervoerder. Ga je voor standaard verzending of moet het sneller gaan en kies je voor een premium verzending met DHL Express of UPS Express? Kies je voor de track & trace service zodat klanten de zending kunnen volgen wanneer deze onderweg is?

Welke vervoerder het meest voordelig is hangt dus volledig af van wat je verzendt. We hebben een handige tool ontwikkeld waarmee je zelf de prijzen van verschillende vervoerders kunt vergelijken:

Verzenden naar Frankrijk brieven

Hoe adresseer ik pakketten voor Frankrijk op de juiste manier?

Bij het verzenden van pakketten naar Frankrijk wil je fouten in de adressering uiteraard vermijden. Adressen in Frankrijk worden niet op dezelfde wijze geschreven als in Nederland, dus een foutje is snel gemaakt. Fransen schrijven bijvoorbeeld de achternaam altijd in hoofdletters, om de voornaam en achternaam beter van elkaar te kunnen onderscheiden. Ook de straatnaam en plaatsnaam worden in hoofdletters geschreven. En nog een verschil: het huisnummer staat niet achter maar vóór de straatnaam.

Voorbeeld van een Frans adres:

Monsieur Frederic ROBERT
29 RUE DE RICHELIEU
75001 PARIS
FRANKRIJK / FRANCE

Het land van bestemming schrijf je zowel in het Nederlands als in het Engels op het pakket.

Ongeacht waar je je pakket naartoe stuurt: let altijd op de landspecifieke bijzonderheden bij de adressering. Op onze website vind je meer informatie over verzending naar het buitenland en de correcte adressering voor zendingen naar o.a. Engeland, België, Amerika en China. Zo voorkom je problemen en vertragingen bij de bezorging van je pakket!

Pakket versturen naar Frankrijk met Track & Trace

Gebruik Tracking van Sendcloud om je pakket naar Frankrijk onderweg te volgen.

Met Sendcloud profiteer je van de volgende voordelen:

 • Je klanten hebben toegang tot je eigen tracking pagina
 • Je klanten hoeven geen gebruik te maken van de website van de vervoerder
 • Je houdt je klanten op de hoogte, wat voor meer transparantie zorgt
 • Je vergroot het vertrouwen
 • Verstuur persoonlijke tracking e-mails met statusupdates over de zending
 • E-mails kun je aanpassen aan je eigen wensen en de huisstijl van je webshop
 • Maak gebruik van de mogelijkheid om online te adverteren en link op je tracking pagina naar je Instagram
 • Zorg ervoor dat je klanten terugkomen na hun eerste aankoop
 • Verhoog de klanttevredenheid

Wat betekent CEDEX en CIDEX?

Bij sommige Franse postadressen staat achter de plaatsnaam de toevoeging CEDEX of CIDEX. CEDEX is vergelijkbaar met een postbus in Nederland. Alleen bedrijven kunnen deze CEDEX-postcodes bij de Franse La Poste aanvragen. CEDEX-zendingen worden sneller bezorgd dan andere postzendingen, namelijk rechtstreeks vanuit het postsorteercentrum. In grote steden staat achter CEDEX nog een getal.

CIDEX is daarentegen bedoeld voor ontvangers in landelijke gebieden en in appartementencomplexen. Het gaat hierbij namelijk om adressen van brievenbussystemen, waarin elke bewoner over een eigen brievenbus beschikt. De post- of pakketbezorger hoeft zo niet alle huizen langs, maar kan alles in één keer bezorgen. Nu kan er bij het versturen van jouw pakket naar Frankrijk niets meer fout gaan.

Waar moet ik verder op letten bij verzenden naar Frankrijk?

Voor zakelijke zendingen geldt een standaard btw-tarief van 20% en, afhankelijk van de goederen, een verlaagd tarief van 10%, 5,5% of in bijzondere gevallen 2,1%. Deze btw draag je af aan de Franse staat (berekend op basis van de nettowaarde inclusief verzendkosten).

Welke goederen vallen onder invoerbeperkingen?

Als online retailer ben je bij internationale zendingen altijd verantwoordelijk voor de inhoud van je pakketten.

Onderstaande artikelen mogen in de regel niet naar Frankrijk verstuurd worden:

 •       Alcoholische dranken
 •       Huiden van wilde dieren
 •       Voorwerpen van bijzondere waarde (zoals kunstvoorwerpen, antiquiteiten, edelstenen, goud en zilver)
 •       Gevaarlijke goederen
 •       Vuurwapens
 •       Bont
 •       Ivoor en ivoren producten
 •       Levende dieren
 •       Geld en waardepapieren
 •       Bederfelijke producten
 •       Persoonlijke voorwerpen (tenzij via MBE Center in bepaalde landen)
 •       Planten
 •       Pornografisch materiaal
 •       Zaden
 •       Tabak en tabakswaren
 •       Onbegeleide bagage (tenzij via MBE Center in bepaalde landen)
 •       Horloges met een waarde van meer dan 500 USD 

Pakket versturen naar Frankrijk verpakkingstips

Pakket versturen naar Frankrijk: verpakkingstips

Wanneer je je zendingen niet op de juiste wijze verpakt, kan dit niet alleen de goederen beschadigen, maar ook tot vertragingen leiden. In het ergste geval zijn de producten zo erg beschadigd dat je deze moet vergoeden of kan je pakket helemaal niet bezorgd worden.

Voorkom schade aan het pakket door op de volgende punten te letten:

 • Heb je nieuw verpakkingsmateriaal gebruikt?
 • Heb je de verpakking aangepast aan het gewicht, de afmetingen en de breekbaarheid van de goederen?
 • Heb je de goederen beschermd tegen vallen en stoten met vulmateriaal zoals bubbeltjesplastic, kraftpapier, golfkarton of piepschuim?
 • Heb je het pakket goed afgesloten met verpakkingstape?
 • Heb je het verzendetiket goed zichtbaar op het pakket bevestigd en eventuele oude verzendetiketten verwijderd?

Alles waar je op moet letten bij het verpakken van internationale zendingen, lees je in onze gratis whitepaper over internationaal verzenden.

Sendcloud ondersteunt je bij verzenden naar Frankrijk

Ben jij online retailer en wil je je pakketten probleemloos naar Frankrijk verzenden? Sendcloud ondersteunt je daarbij met flexibele verzendopties, aantrekkelijke voorwaarden, een personaliseerbare track & trace ervaring en de mogelijkheid om internationale retouren eenvoudig en snel te verwerken.

Vertragingen door wettelijke feestdagen in Frankrijk

Ook in Frankrijk hebben mensen soms vrij! Vanwege feestdagen kunnen zendingen naar Frankrijk later bezorgd worden. Hieronder vind je een overzicht van de feestdagen in Frankrijk:

Datum Naam Soort feestdag
01-01 Nieuwjaarsdag Nationale feestdag
02-04 Goede Vrijdag Lokale feestdag
04-04 Eerste Paasdag Feest- of gedenkdag
05-04 Tweede Paasdag Nationale feestdag
01-05 Dag van de Arbeid Nationale feestdag
08-05 Bevrijdingsdag Nationale feestdag
13-05 Hemelvaartsdag Nationale feestdag
23-05 Eerste Pinksterdag Feest- of gedenkdag
24-05 Tweede Pinksterdag Nationale feestdag
14-07 Nationale feestdag Nationale feestdag
15-08 Maria Hemelvaart Nationale feestdag
01-11 Allerheiligen Nationale feestdag
11-11 Wapenstilstandsdag Nationale feestdag
24-12 Kerstavond Feest- of gedenkdag
25-12 Eerste Kerstdag Nationale feestdag
26-12 Sint Stefanus Lokale feestdag

Betrouwbare verzendoplossingen met Sendcloud: ook in crisistijd

Ondanks de invloed van het coronavirus op internationale zendingen zorgen wij ervoor dat jouw pakketten veilig aankomen op hun bestemming. Met ons brede aanbod aan verzendopties stuur jij je pakketten in een handomdraai naar je Franse klanten. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Verstuur jij al pakketten naar klanten in Frankrijk? Dan heb jij waarschijnlijk nog meer tips waar je collega’s veel aan kunnen hebben. Deel ze met ons in de reacties!

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.