Bij Sendcloud werken we graag samen met meerdere vervoerders zoals DHL, UPS, PostNL en meer, zodat je het optimale uit het verzendproces van je webshop kunt halen. Al enige tijd werken we samen met DPD. De vervoerder scoorde onlangs een 8,9 in een onafhankelijk onderzoek van de NIKWA. Voor ons een goede reden om je wat meer inzicht te geven in het verzenden met DPD via Sendcloud.

Pakketservice DPD

Er is een groot aanbod in pakketvervoerders. Met de groei van e-commerce hebben vervoerders zich verder kunnen ontwikkelen. Iedere pakketservice heeft daarbij een aantal sterke punten. NIKWA voerde het afgelopen jaar aan de hand van Mystery Shoppers onderzoek uit, om de kwaliteit van de vervoerders te kunnen bepalen en aan de wensen van klanten kunnen voldoen.

Op basis van verzendduur, prijs, bezorgkwaliteit en service in de pakketshops scoorde DPD een 8,9.

Verzenden met DPD Sendcloud

Verzenden met DPD via Sendcloud

Via Sendcloud selecteer je zelf de vervoerder(s) waarmee jij het liefst wil verzenden. Dat brengt een voordeel met zich mee, je kunt namelijk profiteren van de pluspunten van verschillende vervoerders. Met een positieve uitslag uit de test, brengen we nu DPD voor je aan het licht!

We werken namelijk al enige tijd samen met DPD, maar nog niet iedereen is daarvan op de hoogte. DPD is een toonaangevende vervoerder met een sterk wegennetwerk in Europa. Een van de grootste voordelen van DPD is een korte doorlooptijd. Er zijn maar liefst 800 depots in 40 landen.

Je pakket bereikt zo sneller je klant en uit recent onderzoek blijkt dat snelheid in levering een belangrijke factor is.

We zetten de voordelen van verzenden via DPD graag voor je op een rijtje:

  • Predict service in Nederland: DPD laat per sms of email aan jouw klant weten wanneer het pakket geleverd wordt tot één uur nauwkeurigheid
  • Korte doorlooptijden: 1-3 dagen levertijd binnen Benelux, Duitsland en Groot-Brittanië
  • Voordelige prijzen binnen Europa
  • (Inter)nationaal standaard verzekerd tot €520,-
  • Handtekening voor ontvangst inbegrepen
  • Afhaalpunt levering met verzendmethode To Pick-up Point
  • Zaterdaglevering zonder extra kosten
  • Aflevering bij de buren
  • Pick-up service mogelijk vanaf 300 pakketten per maand

Verzendopties 

DPD Home

Keuze in de check-out van je webshop is belangrijk, omdat shoppers steeds meer eisen. Wil je klant het pakket het liefst thuis ontvangen? Dan is DPD home de geschikte verzendmethode. Hierin hanteert DPD drie afleverpogingen. Daarnaast zorgt de predict service van DPD voor een verhoogde kans op een bezorgd pakket.

Je klant krijgt namelijk een melding wanneer het pakket geleverd wordt met één uur nauwkeurigheid. Het maximale gewicht voor pakketten via deze verzendoptie is 31,5 kg. Daarnaast dient het pakket maximaal 300 cm in omtrek te zijn (L + B + B + H + H) en mag maximaal 175 cm lang zijn.

DPD to Pick-up Point

We gaven het al eerder aan. Afhaalpunten zijn een grote plus in je check-out, waarmee je conversie kunt stimuleren. Middels verzendmethode DPD to Pick-up Point kunnen je klanten zelf kiezen waar ze hun pakket afgeleverd willen hebben. Goed om te weten, ook deze zending mag maximaal 20 kg wegen, 300 cm in omtrek zijn en maximaal 175 cm lang zijn.

Voor shopsystemen Lightspeed, WooCommerce, Magento en Prestashop is de afhaalpunt kiezer inmiddels live. De afhaalpunt kiezer werkt met meerdere vervoerders die ook afhaalpunt levering aanbieden.

DPD Express

DPD Express is een verzendoptie waarmee je jouw klant extra service kunt bieden. Wil je klant het pakket zo snel mogelijk ontvangen? Dan biedt DPD Express de uitkomst. De verzendoptie garandeert namelijk levering vóór 12:00 uur tegen een meerprijs. Deze verzendoptie is beschikbaar in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Als afsluiter

Geven we je graag mee dat iedere vervoerder unieke pluspunten heeft. Wil je graag gebruik maken van DPD? Meld je dan aan bij Sendcloud en kies voor o.a. DPD in het aanmeldformulier. Heb je al een account bij Sendcloud? Neem dan contact met ons op, we activeren de vervoerder graag voor je!

Wil je ook andere vervoerders en verzendopties bekijken? Lees dan: Welke vervoerder past bij jouw shop?

Leave a Reply