Tracking pagina

2 min

Waarschijnlijk weet je al wat een tracking-pagina is: Een pagina waar je klanten naartoe kunnen gaan om de recentste updates van hun pakket te bekijken, en te zien waar hun pakket zich bevindt. Deze pagina is handig om je klanten op de hoogte te houden, en overbodige vragen te vermijden.

Met Sendcloud kun je de standaard pagina van de vervoerder veranderen, en een eigen branded tracking pagina gebruiken.

Dit is opnieuw een goede manier om ervoor te zorgen dat jouw klant je merk nooit meer vergeet. Gebruik het om je klanten te inspireren om je te volgen op social media, of engage opnieuw met ze met een aanbod via promo-banners.

Het instellen van je branded tracking pagina is heel eenvoudig.

Net als bij de tracking e-mails, kies je je merk, en worden het logo en de kleuren automatisch ingevuld, op basis van wat je al hebt ingevuld op Sendcloud. Selecteer hierna een layout, afhankelijk van wat je je klanten wilt tonen: een Instagram post, of een banner.

Om een Instagram-post te laten zien, moet je eerst toestemming geven. Klik op Toestemming geven, en log in op je Instagram-account. Selecteer welke post je wilt tonen, en klik op bevestigen.

Let op dat de post op openbaar staat, anders kunnen niet-volgers deze post niet zien. Op dit moment worden slideshows en video’s nog niet ondersteund, dus zorg ervoor dat je post uit één enkele foto bestaat.

Als je de banner wilt instellen, klik je op de foto. Hier kun je je eigen afbeelding uploaden, de tekst en kleuren wijzigen, en een link toevoegen naar je website.

Als je klaar bent, bekijk je de preview om zeker te zijn dat alles er goed uitziet. Klik vervolgens op publiceren, en je branded tracking pagina is klaar voor gebruik!

Resources