Het verzenden van pakketten is een cruciaal onderdeel van je webshop, het kan je maken of breken. Wanneer je net begint, is het de vraag met welke verzendpartij je jouw pakketten gaat verzenden. Ben je al langer bezig en verzend je honderden of duizenden pakketten per dag, dan is het slim om een contract af te sluiten met een custom made oplossing voor jouw producten en productieproces. PostNL zakelijk is ontwikkeld voor de zakelijke klant en heeft ook voor webshops verschillende mogelijkheden. Bij Sendcloud combineer je meerdere vervoerders, waaronder PostNL. Maar wanneer kies je nu voor PostNL, welke verzendopties zijn er mogelijk en hoe bespaar je ook nog eens tijd en moeite op dit hele proces? In dit artikel delen we alles dat je moet weten over PostNL zakelijk voor jouw webshop.

Wat kan PostNL zakelijk voor jouw webshop betekenen? 

Ruim 200 jaar geleden begon PostNL als eerste en enige postbedrijf in Nederland. Daardoor heeft het bedrijf een groot netwerk in zowel post als pakketten. Dagelijks verwerkt PostNL gemiddeld 650.000 pakketten en 8 miljoen brieven. Voor jouw klant staat een snelle en veilige bezorging voorop. Iedereen wil zijn of haar pakket zo snel mogelijk ontvangen en een gemiste afleverpoging is frustrerend. Daarom zijn er verschillende verzendopties beschikbaar via PostNL zakelijk voor jouw webshop.

Wij kennen als geen ander de pijn van verzenden. Daarom hebben we Sendcloud opgericht. PostNL was de eerste aangesloten vervoerder van Sendcloud. We helpen je graag bij het vinden van de juiste vervoerder en verzendopties voor je webshop. Welke mogelijkheden heb je allemaal en wat zijn er de voordelen van? We lichten ze in dit artikel uit.

7 Verzendopties met PostNL zakelijk via Sendcloud

Met Sendcloud combineer je vervoerders, waaronder PostNL, waardoor je volledig automatisch al je orders verwerkt en verzendt. Door onze samenwerking met PostNL kun je 7 verschillende verzendopties in je check-out integreren om conversie te verhogen. We lichten ze voor je uit.

1. Brievenbuspakket binnen Nederland
Wanneer je producten verzendt die door de brievenbus passen, dan is het brievenbuspakket de ideale verzendoptie. Je klant hoeft er niet voor thuis te zijn en er is maar één afleverpoging nodig. Daarnaast is de Track & Trace code inbegrepen, waardoor je klant het pakket altijd kan volgen. Via Sendcloud print je jouw label in één klik, waarbij automatisch op verschillende momenten tracking notificaties worden verstuurd, wanneer het pakket jouw magazijn verlaat, wordt ingescand en onderweg is. Het PostNL brievenbuspakje wordt tweemaal gescand: zodra het pakje onderweg is en zodra het pakje is afgeleverd.

Voorwaarden PostNL brievenbuspakje

 • Maximale afmeting: L38 x B26,5 x H3,2 cm.
 • Maximaal gewicht: 2 kg.
 • Levering maandag tot en met zaterdag.

Je kunt het pakket afleveren bij een PostNL pakketpunt of postkantoor. Het brievenbuspakket is onmisbaar als je relatief kleine producten of fashion items verkoopt.

PostNL zakelijk brievenbuspakket

2. Standaard 24-uurs thuislevering binnen Nederland
De standaard verzendoptie van PostNL is thuislevering. Hierbij mag een pakket maximaal 100 cm lang, 70 cm breed en 58 cm hoog zijn. Je brengt je pakket naar een PostNL pakketpunt (of maakt gebruik van een pick-up bij voldoende volume) en het pakket wordt de volgende dag bij je klant thuis geleverd. Hierbij worden twee afleverpogingen gehanteerd. Daarnaast kan er ook bij de buren worden geleverd. Kan het pakket dan niet afgeleverd worden, dan wordt het pakket bezorgd bij een PostNL afhaalpunt.

Voorwaarden PostNL thuislevering

 • Afmeting pakket maximaal 100x70x58 cm.
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Extra grote/zware pakketten mogelijk met een maximale afmeting van 175x78x58 cm en een gewicht tot 31,5 kg.
 • Gratis zaterdaglevering tot 13:00 uur.
 • Mogelijkheid om levering bij de buren uit te sluiten.

PostNL zakelijk thuislevering

3. Handtekening voor ontvangst binnen Nederland
Handtekening voor ontvangst werkt hetzelfde als standaard levering, maar met handtekening weet je wie de zending in ontvangst heeft genomen. Dit is een extra zekerheid voor jezelf. Je kunt hierbij kiezen voor met of zonder levering bij de buren. Wil je dus voorkomen dat het pakket bij de buren wordt geleverd, kies dan de optie “handtekening voor ontvangst + alleen huisadres”.

Wil je hiervan gebruik maken via Sendcloud, dan kun je dit aanvragen of wanneer je jouw eigen contract gebruikt, dit contract inladen bij Sendcloud om sneller te verzenden. Je kunt je pakket vervolgens afleveren bij een PostNL pakketpunt of gebruik maken van een pick-up via je eigen contract.

Voorwaarden handtekening voor ontvangst via PostNL

 • Afmeting pakket maximaal 100x70x58 cm.
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Extra grote/zware pakketten mogelijk met een maximale afmeting van 175x78x58 cm en een gewicht tot 31,5 kg.
 • Gratis zaterdaglevering tot 13:00 uur.
 • Kies voor “handtekening voor ontvangst + alleen huisadres” om burenlevering uit te sluiten.
 • Voor deze verzendoptie betaal je een vaste toeslag op je standaard tarief.

4. Levering naar afhaalpunten binnen Nederland
In Nederland zijn afhaalpunten een populaire bezorgoptie. Je klant kiest tenslotte zelf waar het pakket wordt afgeleverd en haalt het pakket op wanneer het hem uitkomt. Door flexibiliteit in je check-out aan te bieden verhoog je conversie en klanttevredenheid. Het voordeel van een PostNL afhaalpunt is dat de afmetingen en het gewicht voor deze verzendoptie gelijk zijn aan een standaard thuislevering.

Voorwaarden verzenden naar PostNL afhaalpunten 

 • Afmeting pakketten maximaal 100x70x58 cm.
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Niet mogelijk om extra grote/zware pakketten te versturen, deze worden geweigerd.
 • Je klant kan het pakket op ieder gewenst moment ophalen bij een PostNL pakketpunt of postkantoor.

Combineer je vervoerders via Sendcloud? Dan kun je verschillende afhaalpunten in je check-out integreren, zodat je klant altijd het dichtstbijzijnde afhaalpunt kan selecteren. DHL, DPD, UPS, PostNL Magento 2 plugin
5. Avondlevering binnen Nederland
Avondlevering is een andere manier om aan de veeleisende consument te voldoen. Je biedt op die manier meer service aan je bezoeker, waardoor je conversie verhoogt en je een concurrentievoordeel hebt. De voorwaarden zijn hetzelfde, het pakket wordt de volgende dag in de avond bezorgd.

Voorwaarden avondlevering

 • Afmeting pakket maximaal 100x70x58 cm.
 • Maximaal gewicht is 30 kg.
 • Extra grote/zware pakketten mogelijk met een maximale afmeting van 175x78x58 cm en een gewicht tot 31,5 kg.
 • Voor deze verzendoptie betaal je een vaste toeslag op je standaard tarief.

Avondlevering PostNL zakelijk

6. Verzenden binnen Europa
Via PostNL is het ook mogelijk om binnen Europa te verzenden. PostNL werkt dan samen met internationale logistieke partners om je pakket af te leveren. Het is afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt, met welke partner PostNL samenwerkt. Hoelang het pakket onderweg is, is ook afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt. Bekijk hier hoelang je pakket onderweg is.

Voorwaarden PostNL binnen Europa

 • Afmeting pakket maximaal: 176 x 78 x 58 cm.
 • Maximaal gewicht 31,5 kg.
 • Inclusief handtekening voor ontvangst.
 • Standaard verzekerd tot €500,-.

7. Wereldwijd verzenden via PostNL Global Pack
PostNL Global Pack is een interessante verzendoptie voor wereldwijde zendingen, omdat je jouw pakketten zowel voordelig als betrouwbaar naar verschillende bestemmingen buiten de EU verzendt. Het grootste voordeel aan deze verzendoptie is dat je wereldwijd kunt verzenden en daarbij je pakketten standaard verzekerd zijn tot €200,-. Een extra handige optie, omdat pakketten naar het buitenland aan veel eisen moeten voldoen en een grote reis maken naar hun eindbestemming. Verzend je met een onverzekerde verzendoptie, dan ben je in alle gevallen je geld en het product kwijt, mocht er iets misgaan. Dat is nooit aan te raden natuurlijk en al helemaal niet wanneer je pakket een grote afstand moet afleggen.

Voorwaarden PostNL Global Pack

 • Afmeting pakket buiten Europa: 100×50×50 cm.
 • Maximale gordelomvang 300 cm (2x de hoogte + 2x de breedte + 1x de langste zijde van het pakket).
 • Standaard inclusief handtekening voor ontvangst.
 • Standaard inclusief verzekering tot €200,-.

Maak je gebruik van PostNL Global Pack via Sendcloud? Dan print je automatisch je verzendlabel samen met vooraf ingevulde internationale douaneformulieren. Mocht je jezelf afvragen hoelang je pakket onderweg is: dat is afhankelijk van het land waar je naartoe verzendt. PostNL heeft een overzicht gemaakt met de overkomstduur per land.

Wereldwijd verzenden met PostNL zakelijk

Verzenden met PostNL via Sendcloud

Het moge duidelijk zijn dat je heel wat verzendopties hebt via PostNL. Daarbij kun je zelf een contract afsluiten bij PostNL wanneer je voldoende verzendvolume hebt. Het aantal pakketten dat je verstuurt, bepaalt namelijk je onderhandelingspositie en hetgeen PostNL je zal bieden. Zo kun je gebruikmaken van de afhaalservice als je meer dan twee pakketten per week verstuurt. Wil je daarnaast tot wel 3 keer efficiënter verzenden en meerdere verzendopties en vervoerders combineren? Dan kun je jouw eigen contract koppelen aan de verzendtool van Sendcloud, om je volledige verzendproces te automatiseren.

Een andere optie is geen contract afsluiten bij PostNL en direct via Sendcloud gebruikmaken van PostNL. Je maakt dan gebruik van de kortingstarieven van Sendcloud.

Combineer je eigen PostNL contract met Sendcloud

 • Gebruik je eigen contract: Direct inladen met eigen tarieven/voorwaarden.
 • Direct contact met PostNL: Snellere afhandeling van vragen.
 • Volledige check-out: Combineer meerdere vervoerders via Sendcloud.
 • Meest geschikte verzendoptie: Automatisch voor ieder product.
 • Orders verwerken: met barcodescanners inclusief picklijsten en pakbonnen
 • Automatisch orders verwerken: In één klik verzendlabels printen.
 • Automatische tracking notificaties: Voor iedere status van je zending.
 • Automatisch retourportaal: Foutloos en zonder moeite retouren afhandelen.

PostNL zakelijk via Sendcloud

Maak gebruik van de Sendcloud kortingstarieven bij PostNL

 • Flexibel en contractloos: Verzenden met de Sendcloud kortingstarieven.
 • Volledige check-out: PostNL met andere vervoerders combineren.
 • Automatisch orders verwerken: en in één klik verzendlabels printen.
 • Automatische tracking notificaties: Voor iedere status van je zending.
 • Direct support: vanuit je Sendcloud omgeving.
 • Automatisch retourportaal: Foutloos en zonder moeite retouren afhandelen.

Door de koppelingen met meer dan 25 shopsystemen en een API kun je moeiteloos een connectie maken tussen je webshop en Sendcloud en direct aan de slag. Lees hier hoe andere webshops van verzenden een succesfactor hebben gemaakt.

Tot slot

Welke verzendoptie het best bij je webshop en producten past, hangt af van de producten die je verzendt. De afmetingen van je pakket en de bestemming zijn bepalend voor je tarief. Door vervoerders te combineren, kun je daarnaast risico’s spreiden en altijd de verzendoptie gebruiken die het best bij jouw situatie past.

Beoordeel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt

4.4/5 8 ratings

Leave a Reply