Skip to main content

Waag de sprong over de oceaan, ontdek nieuwe kansen voor je webshop en leef de Amerikaanse droom! Verzenden naar Amerika is ontzettend aantrekkelijk voor online retailers, maar waarom eigenlijk? Hoe ontwikkelt e-commerce zich de komende jaren in de Verenigde Staten? Hoeveel kost het om pakketten naar Amerika te versturen? En hoe adresseer je je pakketten op de juiste manier?

In dit artikel beantwoorden we al je vragen over pakketten versturen naar Amerika, zodat jij overal op voorbereid bent. 

In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod:

E-commerce in Amerika: waarom verzenden naar Amerika de moeite waard is!

Met 50 staten, een oppervlakte van 9.834.000 km² en circa 328 miljoen inwoners (2019) is Amerika een wereldmacht met ontzettend veel omzetpotentieel voor online retailers. Dat maakt verzenden naar Amerika zo aantrekkelijk.

Nederlandse producten hebben een goede reputatie in het buitenland en staan bekend om hun kwaliteit. Hierdoor maak je als Nederlandse webwinkelier goede kansen op de Amerikaanse e-commerce markt, na China de grootste e-commerce markt ter wereld. Volgens Statista steeg het aantal online aankopen in de VS tussen 2019 en 2020 met ruim 71 miljard dollar. Ook de schattingen voor de toekomst zijn positief: in 2025 wordt de e-commerce verkoop in Amerika op ruim 563 miljard dollar geschat. In 2019 lag dit nog op circa 360 miljard dollar.

En nog een interessant feitje over e-commerce in Amerika: in 2018 is het aantal internetgebruikers dat in de 12 maanden daarvoor minstens één online aankoop had gedaan met 93% gestegen!

Kansen benutten in crisistijd met verzenden naar Amerika

Hoe verschrikkelijk de gevolgen van de coronacrisis ook zijn, voor online retailers die pakketten naar de Verenigde Staten willen versturen heeft het veel nieuwe kansen opgeleverd. De winkelcentra worden steeds leger, de online winkelmandjes daarentegen steeds voller. Alleen van januari tot februari 2020 stegen de online aankopen in Amerika al met 50%. De unieke situatie van de afgelopen maanden wordt steeds meer de nieuwe realiteit. En dat zorgt voor nieuwe omzetmogelijkheden voor verzenden naar Amerika.

Welke vervoerders verzenden naar Amerika?

Wanneer je pakketten naar Amerika verstuurt, moet je er rekening mee houden dat er verschillende vervoerders zijn, bijvoorbeeld DHL en DPD, die niet over de Atlantische Oceaan leveren. Het goede nieuws: Met Sendcloud kun je gemakkelijk verschillende verzendmethoden van marktleidende vervoerders via je account combineren en zo je pakketten zo flexibel mogelijk verzenden! Bereken hieronder de huidige prijzen voor pakketten verzenden naar Amerika of lees verder voor meer informatie over de vervoerders.PostNL pakket versturen naar Amerika

PostNL pakket versturen naar Amerika

Wanneer je je pakket met PostNL verstuurt naar Amerika, wordt je pakket overgedragen aan staatspostbedrijf United States Postal Service (USPS) voor levering in Amerika. Er worden 3 leverpogingen gedaan op het adres van de ontvanger. Mocht het niet lukken om de zending te leveren, dan wordt deze geleverd bij een servicepunt in de buurt. Leveringen vinden plaats van maandag tot zaterdag.

Houd rekening met de volgende voorwaarden bij een PostNL zending naar Amerika:

 • Maximale afmetingen: 100 cm x 50 cm x 50 cm (L X B X H)
 • Maximaal gewicht: 20 KG
 • Maximale gordelomvang: 300 cm (2x de hoogte + 2x de breedte + 1x lengte)

DHL pakket versturen naar Amerika

pakket versturen naar amerika dhl express

Het fijne aan de vervoerder DHL Express is dat zij een eigen internationaal netwerk hebben. Dit wil zeggen dat je pakketten over de hele wereld door DHL Express zelf geleverd worden en dat je zendingen niet overgedragen worden aan een andere vervoerder in het buitenland!

Voor zendingen met DHL Express naar Amerika geldt dat je pakketten gegarandeerd binnen 2 werkdagen geleverd worden.

Houd rekening met de volgende voorwaarden bij een DHL Express zending naar Amerika:

 • Maximale afmetingen: 120 cm x 80 cm x 80 cm (L X B X H)
 • Maximaal gewicht: 70 KG

Let op: DHL Express werkt met volumegewicht. Is het volumegewicht van je zending groter dan het daadwerkelijke gewicht? Zorg er dan voor dat je het volumegewicht invult op het label als gewicht en selecteer de juiste staffelverzendmethode. 

Pakket versturen naar Amerika UPS

pakket versturen naar amerika ups
Via Sendcloud kun je voor verzending naar Amerika ook gebruik maken van de Express Saver verzendoptie van UPS. Dat betekent voor jou: extra snelle levering wereldwijd, dus ook naar Amerika.

Een pakket naar Frankrijk met UPS moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Maximale afmetingen: 100 x 76 cm (L x B)
 • Maximale gordelomvang: 300 cm (1 xL + 2xB + 2xH)
 • Maximaal volume gewicht: 70 KG ( LxBxH : 5000)
 • Maximaal gewicht: 32 kg

Let op: UPS werkt met volumegewicht. Is het volumegewicht van je zending groter dan het daadwerkelijke gewicht? Zorg er dan voor dat je het volumegewicht invult op het label als gewicht en selecteer de juiste staffelverzendmethode. 

Hoe adresseer ik pakketten voor verzending naar Amerika?

De voorkeur gaat uit naar automatisch aangemaakte adreslabels. Daarnaast moet het adres altijd in hoofdletters geschreven zijn. Ook handig om te weten: het huisnummer staat bij Amerikaanse adressen vóór de straatnaam. Daaronder volgt de plaatsnaam, de afkorting van de staat en de postcode. Het land van bestemming, Amerika, schrijf je in hoofdletters in het Nederlands en Engels op het pakket. Zorg ervoor dat je de naam van de staat altijd op het pakket vermeldt, aangezien veel plaatsnamen in Amerika in meerdere staten voorkomen.

Tip: Zet het telefoonnummer en e-mailadres van de ontvanger op het pakket dat je naar Amerika wilt versturen. Op die manier kan de vervoerder contact opnemen met de ontvanger in geval van bezorgproblemen.

Houd het volgende adres aan als voorbeeld:

Jack Stone
143rd Ave SE
Bellevue, WA 98007
VERENIGDE STATEN / U.S.A.

Hierbij een overzicht van de officiële afkortingen van alle Amerikaanse staten:

Afkorting Staat
AL Alabama
AK Alaska
AZ Arizona
AR Arkansas
CA Californië
CO Colorado
CT Connecticut
DE Delaware
FL Florida
GA Georgia
HI Hawaï
ID Idaho
IL Illinois
IN Indiana
IA Iowa
KS Kansas
KY Kentucky
LA Louisiana
ME Maine
MD Maryland
MA Massachusetts
MI Michigan
MN Minnesota
MS Mississippi
MO Missouri
MT Montana
NE Nebraska
NV Nevada
NH New Hampshire
NJ New Jersey
NM New Mexico
NY New York
NC North Carolina
ND North Dakota
OH Ohio
OK Oklahoma
OR Oregon
PA Pennsylvania
RI Rhode Island
SC South Carolina
SD South Dakota
TN Tennessee
TX Texas
UT Utah
VT Vermont
VA Virginia
WA Washington
WV West Virginia
WI Wisconsin
WY Wyoming

Pakket versturen naar Amerika douane

Douaneverklaring: wat wordt er vervoerd?

Wil je een pakket versturen naar een land buiten de EU? Dan is een douaneverklaring vereist. Met deze verklaring informeer je de douanebeambten over de inhoud en waarde van je pakket. De douane gebruikt de informatie in de douaneverklaring om te bepalen of de ontvanger van het pakket invoerrechten of btw moet betalen over de goederen. 

Voor pakketzendingen tot 2 kg met een waarde tot 425 euro is een CN22 douaneverklaring nodig. Voor pakketten tot 20 kg met een waarde vanaf 425 euro dien je een CN23 douaneverklaring in te vullen. Het CN22 formulier kun je als sticker op de adreszijde van het pakket plakken. Een CN23 document voeg je in een transparante envelop toe aan de buitenkant van het pakket. Het douaneformulier moet voor verzending naar Amerika altijd op de adreszijde van het pakket worden bevestigd.

Let op: De formulieren moeten voor zendingen naar Amerika in het Engels worden ingevuld. Vul de douaneverklaring bij voorkeur digitaal in en voorkom daarmee eventuele servicekosten van €1,66 voor de digitalisering van de gegevens.

Pakket versturen naar Amerika douaneformulieren

Commercial invoice: documentatie voor internationale handel

Om een pakket te versturen naar Amerika heb je een Engelse commercial invoice nodig. Met deze handelsfactuur informeer je de douanebeambten over de goederen in het pakket, het totale verzendproces en jou als afzender. Voeg de commercial invoice toe aan de buitenkant van je pakket.

Tip: markeer productmonsters met de tekst ‘SAMPLES – NOT FOR RESALE’.

Invoerrechten en btw voor zendingen naar Amerika

De douane berekent op basis van de informatie in je douaneverklaring de invoerrechten en btw over de goederen in het pakket. Deze kosten zijn voor rekening van de ontvanger.

Tip: Informeer Amerikaanse klanten van tevoren over deze kosten. Door transparant te zijn vergroot je het vertrouwen en de tevredenheid van je klanten. 

Wil je meer weten over internationaal verzenden? Check dan onze gratis whitepaper met 10 tips om probleemloos internationaal te verzenden!

Welke goederen mogen niet naar Amerika worden verzonden?

Als online retailer ben jij verantwoordelijk voor de inhoud van pakketten die je naar Amerika verstuurt. Bepaalde goederen zijn volgens de huidige douaneregels verboden en worden door vervoerders niet naar Amerika verzonden.

Onderstaande goederen mogen niet naar Amerika worden verstuurd:

 •     Alcoholische dranken, waaronder parfum en zoetigheden met alcohol  
 •     Tabakswaren
 •     Alle zoetigheden waarin iets niet-eetbaars zit (zoals verrassingseieren)
 •     Beschermde dieren en planten 
 •     Drugs en medicijnen 
 •     Vuurwerk
 •     Namaakartikelen
 •     Documenten met illegale inhoud
 •     Pornografische goederen
 •     Dierlijke producten
 •     Alle soorten wapens en munitie 
 •     Gevaarlijke goederen zoals batterijen, accu’s (ook die in mobiele telefoons) en chemicaliën 

Levensmiddelen versturen naar Amerika: waar moet ik op letten?

Verkoop jij levensmiddelen online en wil je je op de Amerikaanse markt gaan richten? Goed idee! Nederlandse specialiteiten zijn immers ook in Amerika zeer geliefd. Om ervoor te zorgen dat je producten veilig bij je Amerikaanse klanten aankomen, zijn er wel een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden.

Volg onderstaande stappen om levensmiddelen naar de Verenigde Staten te verzenden:

 1. Meld je aan bij de U.S. Food & Drug Administration (FDA) en stuur de ingevulde ‘Prior Notice’ (vooraanmelding) op. Alleen met deze vergunning mag je je goederen naar Amerika versturen. Bij de FDA kun je ook terecht voor meer informatie over het verzenden van levensmiddelen naar de Verenigde Staten.
 2. Informeer bij het vliegveld van aankomst naar een ‘Import Specialist’ die je advies kan geven over alle vereiste documenten en wetgeving rondom dit onderwerp. Je kunt ook een Amerikaanse douane-expediteur inhuren.

Twijfel je of jouw goederen naar Amerika mogen worden verzonden? Raadpleeg dan de informatie van de door jou gekozen vervoerder en de Amerikaanse douane. Voor informatie in het Nederlands verwijzen we je naar de website van de Amerikaanse ambassade in Nederland.

Pakket versturen naar Verenigde Staten met Track and Trace

Wanneer je een pakket naar Amerika verstuurt is het goed om je klanten precies te laten weten waar het pakket zich bevindt voordat het bij hen bezorgd wordt. Gebruik daarvoor de personaliseerbare track & trace service van Sendcloud. Je klant ontvangt daarmee niet alleen belangrijke statusupdates over de zending, maar ook tracking e-mails met jouw bedrijfslogo, een link naar je Instagram-pagina en eventuele kortingsacties. Zo kun je klanten ook na de eerste aankoop langdurig aan je binden!

Ook heel handig bij internationaal verzenden: doordat track & trace van Sendcloud beschikbaar is in meerdere talen bereik je klanten over de hele wereld. 

Pakket versturen naar Amerika kosten

De kosten voor verzenden naar Amerika zijn, net zoals bij zendingen naar andere landen, afhankelijk van:

 • Het gewicht van het pakket
 • De breedte, lengte en hoogte van het pakket
 • De gewenste levertijd
 • De gekozen vervoerder
 • Aanvullende diensten

Als delen van je pakket uitsteken, kan dit ook invloed hebben op de verzendkosten. De huidige prijzen voor pakketten verzenden naar Amerika kun je eenvoudig berekenen via onze prijscalculator.

Hoelang duurt het voordat mijn pakket in Amerika aankomt?

De levertijd voor het versturen van pakketten naar Amerika is afhankelijk van de volgende factoren:

 • De vervoerder
 • De verzendoptie (standaard/express of standaard/premium)
 • Het land van bestemming
 • Duur van de verwerking door de douane
 • En natuurlijk crisissituaties zoals de coronacrisis

De gemiddelde levertijden naar Amerika zijn als volgt:

Pakket versturen naar Amerika met PostNL 4-9 werkdagen
Pakket versturen naar Amerika met DHL Express 2 werkdagen
Pakket versturen naar Amerika met UPS 1-4 werkdagen

Pakket versturen naar Amerika: zijn er beperkingen door corona? 

Zelfs in crisistijd staan Sendcloud en onze partners PostNL, DHL Express en UPS voor je klaar en ondersteunen wij je bij zendingen naar Amerika. Toch kunnen er door de coronapandemie vertragingen ontstaan.

Redenen hiervoor kunnen zijn:

 • Veranderingen in het transportproces door bijvoorbeeld nieuw ingevoerde grenscontroles
 • Het wegvallen van voorheen gebruikte transportroutes, zoals vliegverkeer
 • Nieuwe maatregelen voor de bezorging, zoals aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Bij zendingen aan zakelijke adressen zoals bedrijven, autoriteiten, winkelcentra en detailhandelaren kunnen bezorgproblemen ontstaan, omdat bedrijven door overheidsmaatregelen bijvoorbeeld gesloten kunnen zijn. In dit geval kan het pakket niet bezorgd worden en kan de ontvanger ook niet op de hoogte worden gesteld dat er een pakket klaar ligt om opgehaald te worden. Wanneer je een pakket aan een zakelijk adres in Amerika wilt versturen, raden wij je daarom aan dit eerst met de ontvanger te bespreken om te kijken of pakketbezorging mogelijk is. Zoals altijd geldt dat je alle vragen rondom de huidige coronasituatie en de gevolgen daarvan voor verzenden naar Amerika kunt stellen aan je vervoerder. 

Wettelijke feestdagen Amerika

Mogelijke vertragingen door Amerikaanse feestdagen

Wettelijke feestdagen in de Verenigde Staten (2021):

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 18 januari: Martin Luther King Day
 • 15 februari: President’s Day
 • 31 mei: Memorial Day
 • 4 juli: Independence Day 
 • 6 september: Labor Day
 • 11 oktober: Columbus Day
 • 11 november: Veterans Day
 • 25 november: Thanksgiving
 • 25 december: Kerstmis

5 verpakkingstips voor internationaal verzenden 

De goederen die je naar Amerika verstuurt leggen een lange reis af en je wilt natuurlijk dat ze veilig bij je Amerikaanse klanten aankomen. De verpakking is echter niet alleen belangrijk voor de bescherming van je goederen, het gewicht en de afmetingen van je pakket bepalen ook de verzendkosten!

Zo verpak je pakketten optimaal en veilig:

 1. Bekijk de tarieven op basis van de afmetingen en het gewicht van je pakket. Kijk hierbij ook naar de toeslagencriteria van de vervoerder die je kiest!
 2. Kies vulmateriaal dat niet alleen veilig, maar ook licht is zoals bubbeltjesplastic, piepschuim of (nog beter) milieuvriendelijk papier.
 3. Gebruik een stabiel, stevig pakket en verstevig de hoeken eventueel met verpakkingstape voor extra bescherming.
 4. Houd je aan de maximale afmetingen voor pakketten om extra kosten te voorkomen. De maximale afmetingen kunnen per vervoerder verschillen. Controleer deze informatie daarom van tevoren bij je vervoerder.
 5. Voeg de belangrijke douaneformulieren toe aan de buitenkant van je pakket en adresseer het pakket op de juiste manier.

Pakket versturen naar Amerika met Sendcloud: altijd veilig, ook in crisistijd

Verzenden naar Amerika met Sendcloud

Ook in coronatijd ondersteunt Sendcloud jou als webwinkelier met een breed scala aan verzendopties naar Amerika. Samen met onze gerenommeerde vervoerders PostNL, DHL Express en UPS zorgen we ervoor dat je pakketten veilig aankomen. Heb je nog vragen over het versturen van pakketten naar Amerika? Neem gerust contact met ons op! Onze klantenservice staat altijd voor je klaar.

Ben jij van plan om binnenkort ook pakketten naar Amerika te versturen? En heb je misschien nog vragen? Laat het ons weten in de reacties!

Daniëlle Elbertse

Daniëlle Elbertse is werkzaam als Marketing Specialist bij Sendcloud. Met haar expertise op het gebied van IT en e-commerce logistiek helpt ze online retailers met het optimaliseren van hun verzendstrategie.

Begin vandaag nog met slimmer verzenden

Start gratis
Ingesteld in 5 minuten Geen technische kennis nodig Gratis support
Stars

Meer dan 2000 vijf sterren reviews

G2 Crowd Logo Trustpilot Logo Capterra Logo

6 Reacties

 • Bas Heil schreef:

  Hey Senna,

  Ik verstuur bij via Sendcloud naar vooral Nederlandse adressen met DHL. Een klant vraagt nu voor een verzending naar de VS, maar dat moet via DHL Expres. Alleen is dat een stuk duurder dan bv via PostNL. Moet ik mijn verzendopties in Sendcloud aanpassen om deze bestelling met PostNL te versturen of heb je andere tips?

  Met vriendelijke groet,
  Bas Heil

  • Senna Cobben schreef:

   Hi Bas,

   Bedankt voor je reactie! Het klopt inderdaad dat je met DHL parcel niet buiten Europa kunt verzenden. Ik raad je aan om verschillende vervoerders als PostNL, DPD en UPS ook in je account te activeren voor nu via instellingen -> vervoerders & prijzen. Je kunt dan verschillende verzendmethodes en de tarieven vergelijken. Wel is het belangrijk om de voorwaarden van deze vervoerders goed door te nemen voordat je een keuze maakt, deze vind je in ons helpcenter.

   Hopelijk kun je zo verder 😃

   – Senna

 • Talitha schreef:

  Hoii! Ik vrees dat ik iets heb verzonden naar Amerika wat eigenlijk niet mag, weten jullie toevallig waar ik een lijst met eventuele consequenties kan vinden? Krijg ik een boete als het gepakt wordt bijvoorbeeld?

  • Senna Cobben schreef:

   Hi Talitha,

   Dankjewel voor je reactie! Wanneer je zending iets bevat wat eigenlijk niet verstuurd mag worden, loop je het risico dat je pakket vernietigd wordt of in beslag wordt genomen door de inspectie of politie. De exacte gevolgen hiervan zul je helaas af moeten wachten, dit verschilt namelijk per land en per product! Hier kunnen we je helaas niet heel concreet over informeren. Hopelijk komt het goed en wellicht heb je dit keer geluk! 🙂

   Mocht je in de tussentijd nog andere vragen hebben voor ons, laat het dan gerust weten. Een fijne dag verder.

   – Senna

 • claudia schreef:

  hoi!

  weet je toevallig hoe het zit met bijkomenden kosten voorde ontvanger? werkt dit niet als hier? de ontvanger krijgt achteraf nog een rekening met de invoer/BTW kosten? of moeten wij deze kosten al bij de prijs in berekenen.

  het gaat om een pakketje met een jas van minder dan 2 kilo met een waarde onder de 400.

  Groetjes!

  • Senna Cobben schreef:

   Goedemorgen Claudia,

   Bedankt voor je reactie. Of de ontvanger of verzender verantwoordelijk is voor de invoer/BTW kosten is afhankelijk van de incoterm die je gebruikt. Incoterms, ofwel leveringsvoorwaarden, beschrijven de rechten en plichten van de betrokken partijen. Zo weet je waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint.

   Meer informatie over welke incoterms er zijn, hoe je hiermee om moet gaan en wat ze betekenen vind je in dit artikel.

   De meest gebruikte incoterm in e-commerce is DAP (Delivered At Place). In dit geval draag je als verkoper de kosten en risico’s totdat het pakket is aangekomen op de plaats van bestemming. Worden er invoer- of douanekosten geheven? Dan zijn deze voor rekening van de koper.

   Mocht je verder nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen 🙂 Een fijn weekend alvast!

   – Senna